International

Se comemoreaza 13 ani de la cea mai mare tragedie care a lovit Statele Unite

Publicat: 11 sept. 2014
1
Zi trista pentru Statele Unite, la 13 ani de la atentatele asupra turnurilor gemene World Trade Center din New York si cladirea Pentagonului. Patru avioane comerciale deturnate de membri al-Qaida au lovit, la intervale de cateva minute, turnurile gemene si Pentagonul. 
Fostul lider al-Qaida, Osama bin Laden, a platit cu viata pentru tragedia in care au pierit peste 300 de mii de vieti si in care unul dintre simbolurile Americii s-a transformat in cenusa, insa drama nu s-a oprit aici. Dupa 13 ani, razboiul Statelor Unite cu teroristii jihadisti face noi victime, cetateni americani sunt rapiti si decapitati, iar Casa Alba trebuie sa ofere solutii.

Citeste si: 

Boala necrutatoare care i-a lovit pe cei care au lucrat pe terenul pe care s-au prabusit turnurile gemene World Trade Center
La ora locala 08:46, primul avion a lovit turnul de nord al World Trade Center. Aparatul, un Boeing 767 al companiei American Airlines, avea 92 de persoane la bord, dintre care cinci teroristi.
La ora locala 9:03, al doilea Boeing, model 767, care apartinea companiei United Airlines, cu 65 de persoane la bord, dintre care cinci teroristi, a lovit cel de-al doilea turn al World Trade Center.
Cele doua turnuri s-au prabusit unul dupa celalalt, cel din sud la ora locala 10:05, iar cel din nord, la 10:28.
Dupa 40 de minute, un Boeing 757 al companiei American Airlines, cu 64 de persoane la bord, s-a prabusit peste Pentagon. Un al patrulea aparat de zbor, al companiei United Airlines, care transporta 44 de persoane, s-a prabusit pe un camp din Pennsylvania, in estul Statelor Unite.
Mii de americani sunt asteptati joi la Ground Zero pentru a-si aduce omagiul. Dupa 13 ani, familiile victimelor considera acest loc unul sacru. 

Citeste si: 

BARACK OBAMA recunoaste: „Am facut multe lucruri juste, insa am TORTURAT oameni”
Adauga un comentariu