Titlurile zilei

Se cutremură Poliția ieșeană! Polițiștii de la rutieră acuzați că au luat șpagă pizza, trimiși în fața judecătorilor! Iată lista celor care stau cu sufletul la gură!

Publicat: 17 apr. 2021
Agenți din cadrul Poliției Rutiere și pizza
Procurorii DNA Iași au finalizat dosarul în cadrul căruia mai mulți agenți de la Rutieră sunt acuzați că au luat mâncare drept șpagă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au finalizat dosarul în care mai mulți agenți de la Rutieră sunt acuzați că au luat mâncare drept șpagă. Anchetatorii ieșeni vorbesc despre infracțiuni de corupție, respectiv dare de mită și complicitate la dare de mită. În total, 16 persoane vor fi nevoite să dea explicații în instanță

Poliția ieșeană se cutremură! Agenții acuzați că au luat șpagă pizza vor da explicații în instanță! Astfel, peste 15 ieșeni „vor da cu subsemnatul”! Procurorii din cadru Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au finalizat rechizitoriul în care mai mulți agenți de la Rutieră sunt acuzați de luare de șpagă.

Astfel, Gheorghiță Ciobanu, Nicolae Barabaș, Bogdan Ciochină, Gabriel Dămoc, Cristinel Lohan, Constantin Toderașcu, Liviu Andrei, Robert Andrici, Doru Crivoi, Paul Ețcu, Lucian Landea, Dan Păuleț, Felix Crengăniș, Marian Ciobanu, Cosmin Hîncu și Adrian Ștefănucă au fost trimiși în judecată de procurorii DNA. Acuzațiile aduse în acest caz de către anchetatorii ieșeni sunt cele de luare de mită și complicitate la luare de mită. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

De unde a izbucnit scandalul în care sunt implicați polițiști de la Rutiera ieșeană

La sfârșitul lui august 2020, procurorii DNA au detonat „bomba” la Poliția Rutieră. Pe 26 august 2020, anchetatorii au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților R.N.B., agent de Poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, pentru luare de mită în formă continuată (25 de acte materiale), N.F.C., agent de Poliție din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Iași, pentru luare de mită în formă continuată (4 acte materiale) și două infracțiuni de trafic de influență, o persoană fizică, director al unui restaurant din Iași, pentru dare de mită în formă continuată (47 de acte materiale) și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis (3 acte materiale), precum și o persoană fizică fără calitate specială, pentru complicitate la dare de mită continuată (16 acte materiale).

În aceeași cauză s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de inculpații C.C.L., agent de Poliție din Biroul Rutier Iași, pentru luare de mită în formă continuată (4 acte materiale) și V.Z., agent de Poliție în cadrul Biroului Rutier Iași, pentru luare de mită.

Ce au spus anchetatorii anticorupție despre acest caz

Procurorii ieșeni au precizat că, în perioada 22 iunie 2019 – 7 martie 2020, în calitate de polițist la Biroul Rutier Iași, N.R.B., în baza unei înțelegeri tacite ce exista la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii unui restaurant, ar fi cerut și primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 de lei, pentru a-i proteja pe șoferii restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care aceștia le-ar săvârși sau/și pentru a aplica sancțiuni mai blânde.

„În perioada august – octombrie 2019, inculpatul N.F.C., agent de Poliție la Serviciul Permise și Înmatriculări Iași, ar fi cerut și primit, prin intermediari, de la directorul aceluiași restaurant, produse alimentare și sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuțe de înmatriculare pentru autoturisme deținute de restaurant, dar și pentru a elibera pe viitor plăcuțe în condiții similare. Totodată, inculpatul N.F.C. ar fi cerut și primit de la o persoană, în două situații, suma de 350 de euro și bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 de lei, promițându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciul Permise și Înmatriculări Iași, astfel încât persoana să promoveze proba practică a examenelor de obținere a permisului auto categoria C și, mai apoi, examenele pentru categoria E”, au susținut procurorii DNA Iași referitor la scandalul șpăgilor în pizza.

Scandal izbucnit de la produsele alimentare de catering

Oamenii legii au mai spus că, la rândul său, directorul restaurantului, în baza unei înțelegeri tacite existente la nivelul Poliției Rutiere Iași și a conducerii restaurantului, ar fi oferit și remis cu titlu gratuit, personal și prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 – 9 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 de lei mai multor agenți din cadrul Poliției Rutiere Iași și unor funcționari din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Vehicule Iași, în scopul protejării șoferilor restaurantului la constatarea unor contravenții rutiere comise de aceștia, precum și în scopul favorizării unor persoane din cercul său relațional la obținerea plăcuțelor de înmatriculare.

„Mai mult, directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis, în 3 situații, ultimul act fiind comis în cursul zilei de 26 august 2020, când s-ar fi prezentat, la perchezițiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deși nu are permis”, au adăugat procurorii DNA.

Totul a pornit de la niște interceptări efectuate în cauză de anchetatorii ieșeni.

Comentarii
 • Niciunul nu va face o oră de pușcărie! Sunt precedente mult mai grave când polițiști de la rutieră au ajuns mai bine după ce au fost achitați de instanță. Un exemplu este fostul inspector șef Gabriel Doban astăzi consilier juridic la Primăria Capitalei, salariu 120 milioane fără bătaie de cap. Sau marele Puiu Constantinescu astăzi boșorog, mare latifundiar fără ca mă sa sau ta su să fi avut măcar o lingură de pământ.

 • Salariu procuror DNA 18.000 lei. Spaga pizza. Dosar beton și în instituțiile statului se fură la achiziții de rup stilul. Bravo DNA Iasi.

 • Praf în ochii contribuabililor DNA nu poate justifica existența și salariile nemeritate și atunci apelează la fel de fel de ,, sifoane ordinare ,, făcând dosare la comandă o pierdere de timp și bani .

 • Cel mai mare spagar din acesta lista este dan paulet care a santajat soferi nevinovati care a incasat sume de bani si foloase abuzind de haina statului !!!!bai paulet bai flamindu le bai infractorule mai bine raminiai la pol de frontiera si pescuiai …ALooo Dga infractor liberrrr

 • Cei care au furat averea poporului roman au vile la Monaco, vacante scumpe in zone exotice, DNA nu vede si nici nu aude. Politistii care au mancat pizza de la firma privata sa fie condamnati ca asa vor procurorii? Asta este justitia din Romania.

 • Dar ce se aude DNA Iasi de Spitalul de la Letcani, de dosarele lui Chirica, de dosarele de la Alexa, de telegondola de la Ciric, etc !!!!!!!!!!!!!! Numai nimicuri care distruge vieti si de care acesti „spoiti magistrati’ nu raspund. Sunt orori in Iasi pe banii publici, sunt nume grele care au dosare si le „instrumentati” pana ies din termene si veniti cu prafuri de adormit pentru a distrage atentia cetatenilor. Auzi la ei, nu mai pot de munca, „47 de acte materiale”,adica ce, 47 de pizza livrate si nedovedite a fi platite??? Oare nu va e rusine cu asa dosare?????

 • Phiii, ce au intrat postacii pro-politai in actiune de dimineata.
  Bai, mai bine ziceti asa: MINCIUNA ! Gura lor de politai corecti nu a luat vreodata vreo imbucatura de pizza.
  Dupa aia motivati:
  1. Ca au deja bani pentru norma de hrana ( din care isi pot cumpara orice)
  2. Ca multi dintre ei ar vrea sa primeasca spaga orice, chiar si pizza, dar au jurat cu mana pe drapel ca respecta legea si prin urmare le e rusine chiar si la ideea de a primi foloase necuvenite
  3. Ca e Postul Mare si ca la orice post de politie mare e ispita dar si mai mare e nevoia, deci argumentele 1 si 2 fiind corecte, merge si asta al 3 lea.
  Bun.
  Aaaa, 4. Nu se poate face dovada materiala. Au tras apa. Deci sunt mai presus de orice banuiala.
  Cinste lor. Eterna !

 • Sunt și alți polițiști care merita sa stea puțin la închisoare ca-și permit sa masluiasca grosolan dosare penale în favoarea unor agarici de infractori! Și nu fac asa ceva pe ochi frumoși! Ce le place spaguta unora si se murdăresc, apoi dacă sunt prinși sunt victime! Dar de ce v-ați făcut polițiști?Sa încălcați legea? V-ar sta bine în postura de avocați dacă va sunt dragi infractorii și va e e mila de ei!

 • Ar trebui controlate achizițiile publice ale lui Chirica, gen- cu cât a luat o lalea pentru plantare?
  La prețul „n” ori cât față de realitate?
  Da..plus multe multe alte golănii mari nu pizza de căcat la 50 de lei

 • Polițiștii care încalcă legea sa facă o petiție prin care sa se desființeze autoritățile anticorupție, sa nu aibă cine să-i mai ancheteze când fac ei infracțiuni de corupție! Practic, sa nu mai existe procurori anticorupție, c-asa vor unii polițiști! Chiar, cum își permit procurorii sa le devoaleze mizeriile care le fac? Trebuie lăsați în pace, sa iasă la pensia speciala, perpetuind infracțiunile…Trebuie sa trăiască și din salariu și din șpăgi! Dar cati oameni patimesc în urma acestor acte de corupție se gândește cineva? Nu contează ca e corupție mare sau mica!

 • Multi politisti de la rutiera au facut averi nejustificate (case ,paminturi,domenii ,functii in diferite institutii ale statului etc) normal au scapat de puscarie si acu au si pensii speciale de sute de milioane mai are rost sa i amintim ????????????????????????????????????????????

 • Să fie trimiși să culeagă câcații de câine de pe străzile, trotuarele și spațiile verzi ale Iașului. Să fie supravegheați de proprietarii câinilor. Așa se vor curăți multe cu economie la bugetul local și fără amenzi.

 • Ce contează că au luat mita o pizza, o putza sau o ciocolată! Mita este mita! Nu scrie în lege că mita trebuia să pornească de la un anumit cuantum pentru a fi infracțiune!
  Că procurorii DNA se ocupa de mizilicuri și nu își fac treaba pentru care sunt plătiți cu salarii exagerate nu este o noutate.
  Ei acționează la comandă, ori politică, ori pe linie ierarhică,etc.
  Aici cred că a fost nemulțumit un procuror și și-a pus mintea cu ăștia. Altfel nu se explică toată logistica pusa în mișcare! Cum scriau și cei de mai sus, chiar că sunt infracțiuni cu prejudicii mult mai mari de care procurorii nu se ocupa! Pe ideea că cine fură azi un ou este un bou și merită să stea la pușcărie, iar cine fură o țară este patriot și merită un castel sau o insulă prin locuri însorite! Pai adevărații infractori nu sunt ăștia, ci aceia care îi apără pe cei care fură enorm și nu răspund deloc! Ăștia sunt niste pârliți, care vor fi niste pârliți de infractori, numai dacă se și dovedește că acuzațiile aduse chiar sunt adevărate! Că suntem obișnuiți deja cu măgăriile din epoca Kovesi!

 • De doctorii care iau șpagă între 1000 -5000 lei / pacient nu se ia DNA-ul? Aviz justiției care la prejudicii de zeci de mii de lei au dat condamnări de 1-2 ani cu suspendare. (Dr.Botez,Bitere,Dorobat etc.)

 • Alo, Politia, mai aranjati un apel la 112 de la Prisacani, via Raducaneni?,, Nu se prinde nimeni! ” Stați liniștiți, Politia veghează la liniștea cetățenilor!

 • Nu-l mai satura draq pe Liviu Andrei de spăgareala!!!! Nevasta-sa e la Primarie maninca bine, soacra-sa, madam Mihaila la ANAF…rupe si aia!!! Ptiu, Doamne Iarta-ma… aici e vorba de toata familia

 • Paulet Dan inca mai este la pol rutiera doamne fereste ce mizerabil de om ,vede cite o fata la volan pac o opreste si aplica santajul apoi cere nr de tel pt a profita de un sex pervers !!!!!!!!!

 • Mare lucru nu o sa le faca. Cel mai probabil va curge cu suspendari si drept de lucru in continuare :))

  In SUA pt o palma data unui negru, sau niste cuvinte inadecvate, te dau aia afara. Simplu. La noi in tara bugetarilor cu superimunitate, stai sa vezi ce o fi, ca o pati, ca e baiat bun de fapt, tacsu a fost securist tortionar de buna credinta etc etc.

 • Iertatii saracii politai va rugam noi 🙁 Cine ne mai ia noua certificatul pt folie pe fata, cine mai sta la panda pe limita de 30km/h, cine o mai freaca aiurea prin Copou, cineee? 🙁 Le era si lor fomica, a fost doar niste pizza…daca primeau mancare la munca nu mai faceau asta, dar lu saracu Barabas ii ghioraie matele la 130kg ale lui daca nu baloteaza 5 pizza pe zi, va rugam crezare pt dolofanii nostri cu cascheta 🙁

 • nu este de ras este de plans spaga pizza oare procurorilor nu le este rusine un politist ca sa il formezi cheltuie statul milioane de lei si timp mare spaga asta Romania au procurorii activitate dar interlopii aia care violeaza care fac trafic de carne vie s.a.m.d aia o duc bine

 • nu este de ras este de plans spaga pizza oare procurorilor nu le este rusine un politist ca sa il formezi cheltuie statul milioane de lei si timp mare spaga .au procurorii activitate dar interlopii aia care violeaza care fac trafic de carne vie s.a.m.d aia o duc bine

 • Alina, nu ti-e frica de D- zeu , esti in postul Pastelui de ce vb de pe pereti. D- zeu nu doarme,
  Cunosti persoana, de ce arunci cu noroi ???
  Poate nu si fost corecta si ai fost sanctionata ???

 • Risul curului ,piza pentru politisti ,parca s-a facut un film la Holiood pe aceasta tema .
  Piza pentru PROCURORI nu se poate ?Sau la ei e prag de spaga ,poate ,WISCHY PENTRU PROCURORI .
  Smecherii fac bani si ii invirt cu lopata iar procurorii se ocupa de firmituri in loc sa documenteze adevaratele tunuri de la bugetele locale sau ale statului .

 • „cel fără de păcat să fie primul ce aruncă cu piatra..” și uite așa e românul nostru tot știutor în ale legalității și moralității!!

 • @Oana Dar cand politistii sanctioneaza mult prost si fara rost e moral? Dar cand politistii omoara oameni (vezi cazul de la Pitesti), e moral? Dar cand politistii intervin agresiv unde nu trebuie si cand e o situatie pe bune complicata nu intervin si trec cu vederea? Dar cand cauti un om pana in adancurile masinii si a vietii ca sa-l sanctionezi cu ceva e moral? Acum trebuie sa fim morali nu, ca vai saracutii de ei au luat putina spaga…ca ei de fapt sunt niste sfinti

 • 165 de lei pentru fiecare politai în parte. Frate pentru atât. Ce cretin de procuror poate sa facă lucrul acesta. Sa ii trimita în judecata pentru 165 lei. Bai fura alții ca în codru și voi va pierdeți timpul pentru 165 de lei. Fiecare procuror probabil sunt bani de benzina pentru fiecare zi. Ce dracu vorbim aici. Pentru niste cacaturi de pizza. Luați-vă frate de alții care fura cu sutele. De. Mii de euro nu cu pizza. Lea u fost ciuda ca nu le au dat și lor niște felii de. Pizza. Trăim într o tara de ratardati. Pentru o găină faci pușcărie. Iar pentru cei care fura cu vagoanele e paradis. Bai polițiștilor! Bai voi sunteți prosti. Toți cei 16. Trebuia sa furați și voi cu. Miile. De euro și atunci ați fi văzut ca ju se mai lua nimeni de voi. Sa va fie învățătură. De. Minte. Alta data când prindeți un oarecare șofer chiar dac trece pe rosu sa îl. Iertați. Iar când prindeți în procuror luați dracului permisul. Din punctul. Meu de vedere procurorii sunt de toata rușinea în tara asta. Se lauda doar cu cazuri din astea micuțe iar când e vorba de un peste gras se fac ca ploua. Rușine procurorilor din tara asta. Dacă ar mai fi Ceaușescu iar fi pus la săpat șanțuri.

 • Dosar făcut la comanda ,rețetă : se caută un polițist idiot ,lipsit de profesionalism dornic de afirmare ,înaintare în grad ,sau promovare într-o funcție de conducere dar nu pe merit sau competență profesională, la rândul sau milițianul are o rudă, un fin ,un var ,sau un nepot,, un sifon agitat ,,care povestește vrute și nevrute de acum încolo intervin vajnici apărători ai legii care instrumentează mega dosare de corupție gen ,un melten oprit în trafic care este pasibil de un dosar penal promite șefului de post Atenție! un porc și 50€ vezi caz Lețcani un portar de la un liceu primește Atenție! două
  sticle de vin de la mama unui elev ,și exemplele pot continua .Concluzia ?

 • Statul cheltuie bani cu formarea polițiștilor și procurorii nu se gândesc la asta și-i trimit în judecata pt. fapte de corupție și le strica carierele! Pa bune? Polițiștii trebuie sa se gândească la asta când comit infracțiuni, nu procurorii… Dar se cred niște mici Dumnezei care sunt intangibili și mai deștepți decât alte categorii sociale!La noi în tara sunt respectați totuși polițiștii de cetățeni, e o frica și o reținere în a dialoga cu un polițist, indiferent de grad. Nu cred ca ar avea nimeni ceva cu ei dacă și-ar face cinstit meseria care și-au aleso și pt. care au depus un jurământ!

 • Adica musiu’ CIOCHINA, Bogdan CIOCHINA, care merge cu BMW X6 si construieste blocuri prin oras s-a pretat la niste pizza moca, facuta din resturile de la altii 🤮??!! 🤣🤣🤣 Aoleu!! 🤣🤣🤣 Rusinos tare, tare, fff tare!! 😂😂😂😂😂

 • Cand începeți si cu chiriile nașpa?! O sa fie o mare surpriză! Contracte fictive cu mama, cu tata, cu fratesu, su sorsa, cu soacra, etc! Se cheamă furt! Mai puteți începe si cu diplomele nașpa la unii. Nu că țidula n-ar fi bună, pe la școală n a fost niciodată, din contra, era ,,bandant,, prin altă țară.

 • Gogule tu vorbesti mai spagar nenorocit cu nevasta una dintre cele mai mari spagare de la maternitatea Cuza Voda. Toata familia ta traieste din spaga, ca dupa salarii erati tot in apartament nu stateati in casa la Miroslava. Oligofren mai esti.

 • Mulți care se angajează în Politie o fac pt. beneficii și pt. faptul ca ies mai devreme la pensia speciala. Alții împinși de la spate de mămica sau de tăticu chiar dacă n-aveau aptitudini pt. asa o meserie, că-i bine sa fii bugetar. Rar care au vocație și fler. La unii aroganta, tupeu, zeflemisti, autosuficienta, nerăbdare, duplicitari, mincinoși, manipulatori, ei sa cada bine în orice situație…. Făceți-vă treaba cu responsabilitate dacă tot v-ați ales asa o meserie!

 • Pe principiul ca,, săracii polițiști au fost trimiși în judecata de procurorii DNA pt. o șpagă asa mica și sunt ostracizati, ei făcând o infracțiune mica care nu tb. pedepsita”, mergem cu exemple date aici în ziar ca polițiști de la Pol. de Frontiera au făcut denunț unor șoferi care le-au oferit 50 de lei, respectiv 100 de lei, sa închidă ochii la infracțiuni rutiere. Mituitorii au fost trimiși în judecata pt.dare de mita în baza denunturilor! Trebuie luați la întrebări polițiștii cum și-au permis sa facă denuturi pt. asa sume mici? Sau, ca să radem puțin, polițiștii s-au ofensat ca șpagă era în cuantum prea mic și s-au simțit luați la mișto!

 • La noi, în România, când cineva are o problema de rezolvat pe la Politie, repede găsește ca are o cunoștință în sistem sa rezolve problema! Dar de ce trebuie rezolvate problemele pe ușa din dos, făcându-se trafic de influenta? Tb. sa ne adresam normal, respectând pașii în rezolvarea problemei și polițiștii sa respecte legea și s-o aplice corect, poa’sa fie cine-o fi,, adrisantul”! De ce la noi nu se poate, de ce se murdăresc polițiștii?N-o sa ne facem bine ca nație, șpaga e ceva în sângele nostru de romani!

 • Argumentul ca polițiștii tratează contravenientii, infractorii cu dubla măsură este aceea ca, cei 100 de șoferi de la,, respectiva pizzerie”erau favorizați pentru abateri rutiere, nu se aplica legea, scăpau fără amenzi, dosare penale, pe când restul șoferilor, fără o calitate speciala, pt. aceleași abateri la regimul rutier erau sancționați, se aplica legea! Cum sa fie corect? Șoferii pizzeriei erau smecheri, restul șoferilor fraieri! Logic! Unde e dreptatea?

Adauga un comentariu