Eveniment-Social

Se da startul la cel mai mare examen national. De luni incepe Bacalaureatul

Publicat: 10 iun. 2016
1

Mii de liceeni ieseni intra in febra celui mai mare examen national, anume Bacalaureatul. Astfel,  de luni, 13 iunie 2016, si pâna pe 15 iunie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba româna, de pe 15 pâna pe 17 iunie evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba materna, de pe 21 pâna pe 24 iunie va avea loc evaluarea competentelor digitale, iar de pe 27 iunie pâna pe 1 iulie evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala.

Citeste si: OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

Prima proba scrisa, cea la Limba si literatura româna, va avea loc pe 4 iulie, iar pe 5 iulie va avea loc proba scrisa la Limba materna. De asemenea, pe 6 iulie este programata proba scrisa la disciplina obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie – n.r.), iar pe 8 iulie, proba scrisa la alegere a profilului. Pe 12 iulie se vor afisa rezultatele, urmând ca în perioada 13-15 iulie sa se rezolve contestatiile.

Citeste si: Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

Pe 16 iulie vor fi publicate rezultatele finale ale textului de maturitate din cadrul ciclului liceal. In acest context, la nivelul judetului Iasi, dupa finalizarea ultimelor simulari la Bac, organizate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a publicat oficial datele legate de nivelul de pregatire al liceenilor. Astfel, conform datelor, la nivelul claselor a XII-a, rata de promovabilitate a fost de doar 45.99 la suta. La Bacalaureat, in topul unitatilor de invatamant preuniversitar cu cea mai buna rata de promovabilitate se afla colegiile: National, Emil Racovita, Costache Negruzzi, Mihai Eminescu, Liceul Pedagogic Vasile Lupu, Liceul Teoretic Miron Costin, Mihai Sadoveanu Pascani, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil.

Citeste si: Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematica

Comentarii
Adauga un comentariu