News Flash:

Se da startul pentru Bacalaureatul 2006

25 Iunie 2006
785 Vizualizari | 0 Comentarii
•De la inceputul saptamanii viitoare liceeni vor fi prinsi in febra examenelor timp de aproape doua saptamani •Examenul de bacalaureat consta in sustinerea a doua-trei probe comune si a trei probe diferentiate, in functie de filiera si profil

Pasaport spre invatamantul superior sau spre piata muncii, bacalaureatul este menit sa testeze nivelul de cultura generala si competentele a aproximativ 6.800 de elevi care au terminat anul acesta clasa a XII-a. De la inceputul saptamanii viitoare liceeni vor fi prinsi in febra examenelor timp de aproape doua saptamani. Modificarile in raport cu anii trecuti vizeaza creativitatea liceenilor si reguli mai clare in privinta metodologiei de examen. Practic, anul acesta la romana creativitatea va fi punctata mai bine decat simpla reproducere a unui comentariu. In plus, traditionalele cereri sau scrisori de intentie ar putea fi inlocuite de un subiect in care liceenilor li se cere sa explice un citat sau sa argumenteze un punct de vedere. De asemenea, caracterizarea unui personaj poate fi inlocuita de o comparatie intre doua personaje. Examenul de bacalaureat consta in sustinerea a doua-trei probe comune si a trei probe diferentiate, in functie de filiera si profil. Probele obligatorii sunt limba si literatura romana, o limba straina si, pentru minoritati, limba materna. Celelalte trei probe sunt diferentiate, in functie de filiera, profil, specializare si de optiunea elevului.

Batalia pentru note

Autonomia obtinuta prin Legea invatamantului a permis universitatilor sa-si stabileasca propriile criterii de admitere. Astfel, majoritatea a decis ca notele de la bacalaureat sa fie criteriu de selectie intr-o masura mai mare sau mai mica. Efectul imediat a fost goana dupa obtinerea unei medii cat mai apropiate de cea maxima, in cazul elevilor care vizeaza facultati de renume, unde concurenta este foarte mare. O nota buna la bacalaureat ii garanteaza elevului accesul intr-o facultate fara prea mari pretentii.
MARILENA ROJNITA

Sesiunea din vara 2006

26-27 iunie - limba si literatura romana - proba orala
28-29 iunie - limba si literatura moderna - proba orala
30 iunie-1 iulie - limba si literatura materna - proba orala
3 iulie - limba si literatura romana - proba scrisa
4 iulie - limba si literatura materna - proba scrisa
5 iulie - proba obligatorie a profilului - proba scrisa
6 iulie - o proba la alegere, conform specializarii - proba scrisa sau practica
7 iulie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare - proba scrisa sau practica
10 iulie - afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor
11-13 iulie - rezolvarea contestatiilor
14 iulie - afisarea rezultatelor finale


Rezultatele la capacitate

Maine, pana la ora 16.00, in centrele de examen trebuie afisate rezultatele obtinute de catre absolventii claselor a opta la testele nationale. De asemenea, conform regulamentului tot maine intre 16.00 si 20.00 trebuie depuse si contestatiile de catre candidatii nemultumiti de note.
Distribuie:  
Incarc...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1445 (s) | 24 queries | Mysql time :0.018445 (s)

loading...