Local

Se dă startul unui nou maraton de vaccinare la Iași! Timp de două zile, ieșenii se pot imuniza non-stop împotriva COVID-19 la Spitalul Militar

Publicat: 30 nov. 2021
Clădirea Spitalului Militar și oameni stând la poartă și așteptând să se vaccineze
La Spitalul Militar "Dr. Iacob Czihac", din Iași, va avea loc un nou maraton de vaccinare împotriva COVID-19 în perioada 1-2 decembrie 2021

Ieșenii se vor putea imuniza împotriva COVID-19 timp de două zile, fără întrerupere, în cadrul maratonului de vaccinare organizat de Ministerul Apărării Naționale în zilele de miercuri, 1 Decembrie, și joi, 2 decembrie 2021, cu prilejul Zilei Naționale a României. La Iași, maratonul vaccinării se va desfășura la Spitalul Militar

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Ministerul Apărării Naționale organizează în zilele de miercuri, 1 Decembrie, și joi, 2 decembrie 2021, un maraton de imunizare împotriva COVID-19. Ieșenii sunt așteptați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”, din Iași.

„Ministerul Apărării Naționale organizează un maraton de vaccinare. La Iași, maratonul se desfășoară în centrele de vaccinare care funcționează la Spitalul Clinic Militar de Urgență «Dr. Iacob Czihac». Persoanele care doresc să se vaccineze o vor putea face, non-stop, începând cu ora 8:00 a zilei de miercuri, 1 Decembrie, și până la ora 16:00 a zilei de joi, 2 decembrie 2021”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul de Iași.

Așadar, medicii ieșeni le vor administra serurile Pfizer și Johnson & Johnson tuturor celor care vor să se imunizeze.

„În perioada 1-2 decembrie 2021, se va desfășura un nou maraton de vaccinare. Acesta va avea loc în aceleași condiții ca și până acum. Se vor administra serurile Pfizer și Johnson & Johnson. Vom fi prezenți și așteptăm cât mai multe persoane dornice să se imunizeze împotriva COVID-19, pentru că nu știm ce vremuri ne așteaptă”, a precizat ieri col. dr. Aurelian Corneliu Moraru, comandantul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”, din Iași.

Secția COVID-19 din cadrul spitalului va fi restructurată

Odată cu scăderea cazurilor de COVID-19, conducerea Spitalului Militar din Iași a luat hotărârea restructurării Secției suport-COVID-19 din cadrului unității. Capacitatea acesteia este de 30 de paturi, însă va fi micșorată. Se va reveni la capacitatea maximă doar dacă incidența cazurilor va crește din nou. Medicii au precizat că se așteaptă la o creștere bruscă a cazurilor în perioada care urmează și se pregătesc pentru orice scenariu.

„Secția suplimentară COVID-19 va fi restructurată începând cu data de 1 Decembrie 2021, deoarece rata infectărilor este în scădere. Capacitatea secției este de 30 de paturi, iar, în perioada aglomerată, au fost ocupate maximum 28 dintre acestea. În ultimele săptămâni, odată cu scăderea incidenței, au fost internați câte 6-8 pacienți. Am primit aprobare de la Direcția de Sănătate Publică Iași să restructurăm secția, iar, dacă vom primi ordin să revenim la 30 de locuri în maximum 72 de ore, trebuie să îl executăm. Nu știm ce va urma, este greu să ne pronunțăm în ceea ce privește un nou val al pandemiei, dar s-ar putea să avem o creștere neașteptată la un moment dat”, a adăugat Aurelian Corneliu Moraru, comandantul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”, din Iași.
Adauga un comentariu