National

Se dau BANI de la STAT pentru TOTI romanii! Te-ai aranjat pentru toata viata

Publicat: 26 mart. 2016
1

SRL-D 2016 – Cel putin 500 de investitori care isi deschid o microintreprindere in acest an vor primi cate 10.000 de euro de la stat, pentru sustinerea afacerii. Mai jos, tot ce trebuie sa stiti despre programul SRL-D 2016.

Microintreprinderile nou-infiintate, conduse de intreprinzatorii debutanti in afaceri, care desfasoara pentru prima data activitate economica, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata debutanta (SRL-D) vor primi si in acest an un ajutor de la stat in valoare de 10.000 de euro, potrivit procedurii de Implementare a programului SRL-D in anul 2016, publicat de Departamentul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism.

Bugetul alocat acestei scheme este de 22,7 milioane de lei, iar numarul minim de beneficiari este de 501 persoane. Pentru a primi cei 10.000 de euro, investitorii debutanti trebuie sa faca dovada ca au si ei 10.000 de euro, atat din surse proprii, cat si din credite atrase de la banci.

Pot beneficia de acest ajutor de stat microintreprinderile nou-infiintatem care isi trec in obiectiul de activitate cel putin 5 coduri CAEN, cu exceptia intermedierilor financiare, a tranzactiilor imobiliare, jocurilor de noroc, productiei de explozibil, sau alcoolului si tutunului.

Inscrierea in program, solicitarea acordului de principiu pentru finantare si completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se fac on-line pe site-ul www.aippimm.ro. Autoritatile nu au comunicat inca data de la care se pot depune cererile de inscriere in program, specificand ca aceasta va fi anuntata pe site cu cel putin cinci zile inainte.

Lista investitiilor pentru care se pot primi cei 10.000 de euro:

Terenuri pentru realizarea de constructii/amenajare efectuate in cadrul proiectului, destinate activitatii pentru care s-a solicitat finantarea;

Constructii pentru desfasurarea activitatii pentru care s-a solicitat finantarea

Achizitionarea de spatii destinate realizarii activitatii pentru care s-a solicitat finantare.

Achizitionarea de mobilier pentru dotarea spatiilor amenajate destinate activitatii pentru care s-a solicitat finantarea,

Echipamente tehnologice, masini, utilaje si instalatii de lucru, aparatura birotica, echipamente IT si tehnica de calcul,

Achizitionarea de autoutilitare din categoria N1, N2, N3, cu exceptia vehiculelor de teren

Achizitionarea de instalatii de incalzire sau climatizare aferente spatiului de productie/servicii/comert;

Brevete de inventie, design industrial, marci de produse si servicii (francize, etichetare ecologica, licente si software, etc.); realizare site (maxim 10.000 lei) – pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor sau serviciilor promovate (inclusiv cheltuieli inregistrare domeniu, fara hosting), pentru operatorii economici care nu detin alt site si care trebuie sa fie functional la data depunerii cererii de eliberare a AFN.

Adauga un comentariu