Economic Local

Se dau bani europeni angajatorilor care organizeaza stagii de practica pentru tineri si someri

Publicat: 21 nov. 2018
1

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU) relanseaza apelul de proiecte "Scheme nationale – programe de ucenicie si stagii pentru someri si persoane inactive, persoane de etnie rroma, persoane din mediul rural".

Prin acest apel se urmareste îmbunatatirea competentelor si integrarea pe piata muncii a persoanelor inactive, a somerilor, cu precadere a celor de lunga durata, a cetatenilor apartinând minoritatii rroma, a lucratorilor vârstnici (55 – 64 ani) si a persoanelor din mediul rural, în special cele din agricultura de subzistenta si semisubzistenta.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Concret, angajatorii care integreaza someri din categoriile mentionate vor primi un sprijin financiar pentru sustinerea de programe de formare profesionala de tip ucenicie la locul de munca, organizate timp de 1 an pentru nivelul 2 de calificare, timp de 2 ani pentru nivelul 3 de calificare si 3 ani pentru nivelul 4 de calificare.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Vor primi subventii si angajatorii care organizeaza programe de stagii pentru absolventii de învatamânt superior, încheiate pe o perioada de 6 luni.
"Prezentul apel de proiecte este destinat tuturor regiunilor de dezvoltare. Alocarea bugetara totala din POCU este de 67,40 milioane euro, din care suma totala dedicata regiunilor mai putin dezvoltate este de 59,79 milioane euro si suma destinata regiunii Bucuresti-Ilfov este de 7,61 milioane euro. Proiectele se depun online, în MySMIS, pâna la 14 ianuarie 2019. Apelul de proiecte este de tip non-competitiv. Programul stabileste prioritatile de investitii, obiectivele specifice si actiunile asumate de România în domeniul resurselor umane, pentru a contribui la reducerea disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre România si Statele Membre UE", au precizat reprezentantii Autoritatii de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU)

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

Adauga un comentariu