National

Se dau bani! Violeta Alexandru a facut anuntul: „Ne dorim ca acest sprijin sa ajunga rapid la toti cei care au nevoie”

Publicat: 03 iun. 2020
Ministrul Muncii Violeta Alexandru stă cu mâna față
Ministrul Muncii Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a făcut un anunț important în legătură cu primele măsuri pentru stimularea reluării activității pe piața muncii.

”După analize și consultări periodice cu sindicate, cu patronate, cu mediul de business, cu societatea civilă am finalizat la sfârșitul săptămânii trecute și au fost aprobate de către Guvern primele măsuri pentru stimularea reluării activității pe piața muncii.

Ne-am descurcat, în condițiile excepționale, să facem plăți în cel mai rapid mod posibil pentru șomajul tehnic din toate domeniile afectate. 2,7 miliarde de lei au fost mobilizați pentru șomaj tehnic de la începutul stării de criză. România a reușit, de la reglementare la expedierea banilor, să gestioneze rapid un mecanism creat de la zero. Cine a trecut printr-o experiență de acest tip, luând de la zero ideea și ducând-o până la capăt cu bine, poate înțelege de ce spun că #munca a dat rezultate.”, scrie ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
”Acum vom plăti doar pentru câteva domenii în care se mențin măsuri de restricție și ne mobilizăm pentru o nouă provocare: primele plăți din pachetul de măsuri active pentru susținerea revenirii în activitate. Ministerul Muncii este primul minister din Cabinet care propune, obține reglementarea și declanșează procesul de efectuare a plăților.

Ne dorim ca și acest sprijin să ajungă rapid la toți cei care au nevoie, asumându-ne că vor urma și alte măsuri pentru categorii de persoane afectate din punct de vedere al veniturilor, în urma reducerii activității.

România revine la muncă! Este cea mai mare mulțumire pentru mine.”, și-a încheiat aceasta mesajul pe pagina personală de Facebook.

Adauga un comentariu