Economic Local

Se depun proiectele pentru monitorizarea consumului de energie

Publicat: 21 mart. 2018
1

A fost lansat apelul de proiecte pentru sprijinirea investitiilor în sisteme de monitorizare a consumului de energie la consumatorii industriali. Este vorba despre obiectivul specific 6.2 din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) – Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali si lansarea apelului pentru finantarea investitiilor în sisteme de monitorizare. Primaria Iasi a pregatit doua proiecte pentru a fi depuse in aceasta sesiune.

Citeste si : Echipa mobila pentru intocmirea buletinelor se deplaseaza in mai multe comune din Iasi

Astfel, proiectele pot fi transmise în perioada 20.03.2018 – 31.12.2018 conform ghidul solicitantului, bugetul total alocat fiind de 7,8 milioane de euro. Apelul este necompetitiv, cu depunere continua.
Principalul rezultat ce se va obtine prin implementarea proiectelor finantate este intarirea capacitatii producatorilor industriali de a identifica si implementa masuri de eficienta energetica prin introducerea de sisteme de monitorizare, în vederea reducerii consumului de energie si evitarea emisiilor de gaze cu efect de sera la nivelul societatilor sprijinite.

Citeste si : Anunt important pentru chiriasii locuintelor aflate in proprietatea municipalitatii

"Ghidul privind sprijinirea investitiilor în monitorizare a consumurilor de energie la consumatorii industriali se adreseaza societatilor cu personalitate juridica din industrie cu consumuri de peste 1.000 tep/an, definite drept mari consumatori de energie, conform ANRE, care trebuie sa implementeze sisteme de monitorizare în vederea identificarii rapide a solutiilor non-cost de reducere a consumurilor si care trebuie sa detina un instrument puternic de urmarire si cuantificare a efectelor pozitive ale aplicarii masurilor de crestere a eficientei energetice", au explicat reprezentantii POIM.

Citeste si : Tanara depistata la volanul unui autoturism cu numere de inmatriculare expirate

Adauga un comentariu