Titlurile zilei

Se deschid șantiere în 20 de zone din municipiul Iași! Termenul de finalizare: înainte de alegerile locale – FOTO

Publicat: 15 aug. 2022
Trotuare și alei distruse din municipiul Iași
Trotuarele și aleile din municipiul Iași vor fi modernizate

Trotuarele și aleile din mai multe zone din Iași vor fi modernizate. Licitația pentru alegerea constructorului este programată la finalul lunii august 2022

Primăria Iași anunță noi investiții în infrastructura din oraș. Pe data de 30.08.2022 este programată licitația pentru modernizarea aleilor și trotuarelor din mai multe cartiere din Iași. Valoarea estimată a contractului este de 23.907.639 de lei, fără TVA, aproape 5 milioane de euro. Oferta constructorilor cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de comisia de evaluare. De precizat este faptul că termenul de finalizare a lucrărilor este de 2 ani de la semnarea contractului, adică în preajma alegerilor locale.

„În prezent, circulația pietonilor se desfășoară în condiții improprii, deoarece trotuarele nu sunt amenajate corespunzător. Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, cu excepția cazului în care lipsesc, sunt nevoiți să se deplaseze pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcția de mers. În cazul în care și acostamentul lipsește, sunt obligați să circule cât mai aproape de marginea din partea stângă a părții carosabile, tot în sensul lor de mers. Această situație are ca efect îngreunarea deplasării spre centrul administrativ al orașului. Pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Iași, pentru a facilita mobilitatea populației, a bunurilor și serviciilor este necesară amenajarea trotuarelor și aleilor pietonale”, se arată în caietul de sarcini.

În ultimii ani, astfel de contracte erau încheiate cu societatea Symmetrica SRL, din Suceava.

Se deschid șantiere în 20 de zone din Iași, în principalele cartiere

Intervențiile constructorului vor fi realizate în 20 zone din oraș: Alexandru cel Bun, Dacia, Canta – Gară, Păcureț, Păcurari, Crucea Roșie, Copou, Sărărie, Nicolina, Frumoasa, Tătărași, Moara de Vânt, Aviației, Centru, Cantemir – Socola, Bularga – Zona Industrială, Mircea cel Bătrân, Galata, Valea Adâncă și Bucium.  Conform proiectului tehnic întocmit de societatea Simpa Consult SRL, va fi modernizată o suprafață totală de aproximativ 100.000 de metri pătrați.

„Suprafața trotuarelor prezintă următoarele degradări: gropi izolate de dimensiuni mici sau pe suprafețe întinse, fisuri și crăpături de dimensiuni mici sau pe suprafețe întinse, fisuri și crăpături multiple pe direcții diferite sau unidirecționale, tasări locale ale suprafeței de rulare, faianțări și degradări provocate de fenomenul îngheț-dezgheț. Prin urmare, pentru desfășurarea traficului rutier și pietonal în condiții cât mai bune de siguranță și confort se impune amenajarea trotuarelor și ridicarea la cotă a căminelor de utilități”, se mai arată în documentația procedurii.

Mai multe străzi din municipiul Iași au intrat într-un program de reabilitare

Recent, Primăria Iași a finalizat licitația pentru reabilitarea mai multor sectoare de drum. Astfel, a fost semnat contractul de lucrări cu asocierea de firme Concret Drum SRL (Iași) – Alpenside SRL. Valoarea finală a contractului este de 13.143.712 lei, fără TVA, aproape 2,6 milioane de euro, în condițiile în care Primăria Iași a estimat execuția la o valoare de 14,1 milioane lei, fără TVA. Lungimea totală a arterelor este de aproximativ 3,5 kilometri. Conform autorității contractante, lucrările sunt în curs de realizare pe următoarele străzi Dr. Vicol (Copou), George Coșbuc (Copou), Alexandru Vlahuță (Copou), Simion Bărnuțiu (zona Sărărie) și stradela Sofia Nădeje (zona Cicoarei), Dumitraș Cantacuzino (zona rond Agronomie).

Se deschid șantiere în 20 de zone din Iași, fiind vorba de a treia etapă de modernizare.
Comentarii
  • Dar nea primarul Chirica nu crede ca ar fi mult mai urgent sa mute sediul Vamii Iasi din capatul CUG-ului? E plin de tir-uri care ocupa prima banda si creeaza haos in traficul din zona! E chiar asa de greu sa mute vama in afara orasului?

  • Lucrarile de reabilitare a str. Rediu ( in spatele Kaufland Pacurari), au inceput in luna Aprilie. Cateva zile sa lucrat.Apoi …pauza.Desfintarea trotuarelor creaza mari probleme circulatiei pietonilor! Deasemeni apele au inundat curtile oamenilor. provocand pagube! Cand se vor termina aceste lucrari?

  • Astea-s ultimele parandaraturi pentru Chirica (si mafia pe care o conduce), trage tare ca sa fure cat mai mult pana la urmatoarele alegeri, cand o sa piarda primaria.

  • In spatele notariatului Zaharia ,b-dul Socola zace un copac rupt de vant ,peste o conducta de gaz metan,iarba arsa necosita,un aspect dezolant,oare nu ne aude nimeni?

  • In spatele notariatului Zaharia ,b-dul Socola ,zace un copac mare rupt de vant peste conducta de gaz metan,iarba arsa necosita,oare nu ne aude nimeni?

  • de ce nu terminati lucrarile incepute acum un an, firmele contractate de Primarie au luat banii si lucrarile sunt ca in luna mai, este rusinos ca in 2022 sa nu poti beneficia de proprietatea ta, pentru care platesti impozit si de fapt sa nu poti intra in curte, sa nu poti beneficia de garaj pentru masina,deoarece nu poti intra datorita diferentei se nivel, sa nu poti deschide geamurile din cauza prafului , sa traiesti ca acum 70 de ani: traficul rutier este intens chiar daca este perioada concediilor DNA ,DIICOT,GIP EST, PRAXIS nu sunt in vacanta! de ce este atat de multa indiferenta, ca sa nu spun NESIMTIRE LA NIVEL INALT!!!!!

Adauga un comentariu