Eveniment-Social

Se deschide Libraria Editurii Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”

Publicat: 11 aug. 2016
1
Deschidea anului universitar 2016 – 2017 va fi insotit si de inaugurarea oficiala a librariei editurii de la parterul Corpului B al UniversitatiiAlexandru Ioan Cuza„, acolo unde a fost libraria SC Sedcom Libris SA. Insa, publicul larg poate vizita si achizitiona publicatii incepand cu data de 15 septembrie 2016. 

Vezi si Aparitie editoriala istorica la Iasi. Un mare profesor de la Cuza face marturii despre fosta Securitate

Peste 120 de titluri academice si 30 de reviste si periodice stiintifice sunt editate si tiparite anual la Editura Universitatii. Vanzarea acestora se face in acest moment exclusiv pe baza comenzilor online, prin posta, cu plata ramburs, ceea ce presupune un timp mai mare de livrare catre beneficiari si costuri suplimentare suportate de Editura Universitatii. In acest context, deschiderea acestei librarii ar facilita accesul publicului la volumele editate de aceasta institutie. Conducerea Editurii Universitatii considera ca „pentru popularizarea activitatii academice a autorilor nostri si in folosul contactului direct al studentilor cu cartea academica, redeschiderea efectiva a librariei se dovedeste a fi o necesitate”.
Intre anii 2000 – 2006, Editura UniversitatiiAlexandru Ioan Cuza” din Iasi a beneficiat de un spatiu de librarie la intrarea sudica a corpului A.  Activitatea librariei a fost suspendata odata cu inceperea lucrarilor de consolidare a cladirii, fiind relocata in depozitul Editurii din Corpul E al Universitatii. Libraria Editurii si-a reluat activitatea in anul 2009, in Corpul R, dar in 2010 s-a decis suspendarea activitatii si relocarea cartilor in depozitul Imprimeriei Editurii Universitatii din spatele corpului B. In toata aceasta perioada, distributia si vanzarea cartilor s-a facut prin intermediul distribuitorilor externi, prin comenzi online pe site-ul Editurii sau direct la depozitul acesteia.
Adauga un comentariu