Local

Se deschide oficial „Centrul Municipal de Colectare Iasi”

Publicat: 23 feb. 2016
1

In curand se va deschide Centrul Municipal de Colectare Iasi (CMCI), primul centru de acest gen din Romania. Acest proiect important in domeniul colectarii selective a deseurilor din Iasi este o initiativa a Asociatiei Ecotic, in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si Salubris, fiind co-finantat prin Norway Grants si realizat in conformitate cu standardele europene in acest domeniu.

Astfel, acesta va fi inaugurat pe data de 10 martie 2016, pe Strada Gradinari numarul 26. Este primul centru municipal de colectare a deseurilor provenite din gospodarii particulare deschis în Romania, unde populatia poate ajunge usor, fie pietonal, fie cu autoturismul, si unde cetatenii din Iasi pot preda toate tipurile de deseuri care exista într-o gospodarie: plastic, carton, hârtie, sticla, textile, deseuri din constructii, electrice si electronice, baterii, uleiuri si anvelope uzate, etc. Detalii privind Centrul Municipal de Colectare Iasi se pot gasi accesand pagina de internet: www.cmciasi.ro.

„În cadrul campaniei «Iasul meu curat», elevii ieseni vor primi informatii despre deschiderea Centrului Municipal de Colectare Iasi, despre cum, unde si ce anume pot aduce acolo. Vor fi încurajati sa împartaseasca informatiile cu cei apropiati si vor primi date concrete despre situatia colectarii si deseurilor din tara noastra”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene.

Comentarii
Adauga un comentariu