News Flash:

Se desfiinteaza vama

21 Decembrie 2010
2753 Vizualizari | 1 Comentarii
• Concedieri la Vama si la Garda Financiara • ANAF preia atributiile Vamii si Garzii Financiare. O parte dintre angajati vor fi disponibilizati

ANAF va prelua toate atributiile Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) si ale Garzii Financiare, care vor fi desfiintate si transformate în structuri sau departamente fara personalitate juridica în cadrul ANAF, coordonate de câte un vicepresedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal. Astfel, ANAF va prelua activitatea aparatului central al ANV, a birourilor vamale de frontiera si de interior, precum si activitatea Comisariatului General al Garzii Financiare, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta. Referitor la personalul care va forma noua structura, proiectul precizeaza doar ca acesta se va încadra în limita numarului de posturi aprobate pentru aparatul propriu al ANAF, fara sa mentioneze numarul angajatilor care vor fi disponibilizati. "Încetarea raporturilor de serviciu sau de munca ale personalului (...) se va face cu respectarea dispozitiilor legale în vigoare", se arata în proiect. Organizarea, functionarea si atributiile ANAF si ale unitatilor sale subordonate vor fi reglementate prin hotarâre a Guvernului, care va fi emisa în maxim 45 zile de la data intrarii în vigoare a ordonantei de urgenta.
Directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, institutii cu personalitate juridica organizate în subordinea ANAF si a Ministerului Finantelor Publice, vor fi reorganizate ca unitati subordonate denumite directii de administrare fiscala judetene si a municipiului Bucuresti. Acestea vor prelua activitatea directiilor regionale pentru accize si operatiuni vamale si a directiilor judetene si a municipiului Bucuresti pentru accize si operatiunile vamale din cadrul ANV, cu exceptia birourilor vamale de frontiera si de interior. În urma restructurarii, personalul va purta în timpul serviciului uniforma, însemne distinctive, ecusoane si, dupa caz, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare, protectie si comunicare, care vor fi atribuite gratuit.
În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a ordonantei de urgenta, vor fi înfiintate opt directii de administrare fiscala regionale, care vor avea rolul de structuri teritoriale ale ANAF în subordinea Ministerului Finantelor. Potrivit Guvernului, restructurarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala este necesara pentru a consolida cadrul legal privind lupa împotriva evaziunii fiscale, pentru a elimina paralelismele si evaluarea fiscala diferita sau chiar contrara a aceleiasi operatiuni economice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

anaf garzii financiare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

roxana  | #136602
SUPER idee de timpiti cu disponibilizari la vama , pentru ca in mai putin de un an vom cumpara la liber arme si mai ales droguri, din cauza lipsei de personal. Sa ne feresca Dumnezeu de oligofrenii cu astfel de idei
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4106 (s) | 22 queries | Mysql time :0.293005 (s)