Actualitate

Se face curat de zor! Studentii de la TUIASI au grija de caminele lor in mod exemplar – FOTO

Publicat: 29 aug. 2016
Si anul acesta, studentii Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) isi sacrifica si dedica doua saptamani din vacanta pentru a face curatenie in camine, o actiune devenita deja traditie printre tinerii cazati in Campusul Tudor Vladimirescu„. In perioada 1 – 15 septembrie, voluntarii vopsesc, zugravesc, schimba paturi si saltele si ajuta la repararea usilor.

Vezi si Universitatea Tehnica a stabilit tariful de cazare in camine pe perioada restantelor

Fata de anul trecut si-au anuntat prezenta aproximativ 250 de studenti, cu 100 mai multi, semn ca activitatile de curatenie prind amploare in randul tinerilor. Numai in caminul T15 vor veni 68 de voluntari din cei 328 de studenti cazati aici. Tot ei au promis ca se vor implica si la curatarea caminului T16, in care locuiesc destul de multi familisti, iar prezenta este mai slaba. Tinerii care se implica in aceasta activitate vor beneficia de acces gratuit la baza sportiva din campus. In 2015, datorita spiritului civic al studentilor de la TUIASI, au fost facute economii de aproximativ 400.000 de lei, bani cu care au fost facute alte investitii in caminele din campus.

Vezi si Atentie, studenti ai Universitatii de Medicina din Iasi! A inceput cazarea on-line in camine

„Este un lucru extraordinar si exemplar pe care il fac studentii nostri. Ma bucur ca s-au atasat foarte mult de caminul in care multi dintre ei isi petrec aproape intreaga studentie si ca vor sa faca lucrurile mai ordonate. Sunt convins ca, astfel, studentii vor deveni mai atenti, mai responsabili si se va pastra o curatenie mai riguroasa pe parcursul anului universitar”, a declarat Bogdan Budeanu, directorul campusului studentesc „Tudor Vladimirescu”. 

Vezi si Prinde un loc la TUIASI, cea mai buna universitate tehnica din Moldova – FOTO

Rectorul TUIasi, profesor Dan Cascaval, a precizat: „Studentii nostri ne-au fost intotdeauna parteneri reali. Aceasta activitate voluntara, ca si celelalte initiative ale lor, cum ar fi curatenia din campus in timpul anului universitar, proiectul de infrumusetare a campusului etc., reprezinta modalitati de sustinere consistenta a noastra de catre studenti, in conditiile limitarii financiare pe care o traverseaza universitatile. In plus, asa cum am mai transmis celor care analizeaza evolutia universitatilor doar dupa criterii „masurabile”, trebuie sa intelegem ca universitatea nu creeaza doar specialisti intr-un domeniu, ci modeleaza caractere, ridica barierele comunicarii intre tineri, ii pregateste pentru viata reala, deloc comoda. Iar ceea ce fac si in aceste zile studentii nostri sunt o dovada in acest sens. 


loading...

Comentarii
Adauga un comentariu