Actualitate

Se gaseste in Iasi. Locul in care innebunesti pe loc cand vezi ce preturi se practica

Publicat: 17 nov. 2013
1

@ In cercuri restranse se practica preturi derizorii @ Daca stii la cine sa apelezi poti face o economie uriasa in buget @ Aceste locuri supraaglomerate s-au transformat intr-un bazar ad-hoc @La discretie, se vinde tot ce vrei si daca marfa nu se gaseste in stoc poti face comanda si in cateva zile esti contactat pentru a incheia afacerea

Unele camere de camin s-au transformat in adevarate depozite sau saloane de infrumusetare. Inainte de a colinda prin mall-uri, iesenii  pot prinde ponturi incredibile si sa faca economii pe masura. Campusurile studentesti din Iasi sunt locurile in care studentii scot bani din orice. La orice etaj al caminelor studentesti exista cel putin o camera pe a carei usa sunt tapetate anunturi cu super oferte. Parfumurile dintr-o gama variata de brand-uri sunt cele mai cautate. Nimeni nu poate garanta asupra calitatii continutului si nu poate sti cat de diluata este apa de parfum. Pentru un parfum de 100 mililitri trebuie sa platesti in jur de 90-100 de lei. Imbracamintea si incaltamintea sport sunt la preturi avantajoase si livrate direct de peste granite, de la cei care vaneaza reducerile si lichidarile de stoc din marile magazine europene.

„Un prieten ma anunta cand sunt promotii in marile lanturi comerciale din Anglia si imi spune cam ce imi poate trimite. In functie de lista de comenzi, facute cu saptamani in urma, ii spun ce vreau ce masuri si ce culori. Preturile sunt de 2-3 ori mai mici decat in mall.  Majoritatea celor interesati sunt studenti, dar m-au cautat si pesoane peste 35 de ani. Castig si eu bani sa ma intretin in facultate si sa imi permit sa ma distrez”, a spus Florin din campusul universitar Tudor Vladimirescu.

Spa in camine studentesti

Studentii constiinciosi de la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” au prins firul unei alte afaceri avantajoase dar obositoare. Se ofera sa faca proiecte, referate, schite, desene pentru studentii mai comozi care platesc oricat pentru a nu ajunge in restante. Un proiect care contine si desenul 3D al unei piese poate depasi 100 de lei. Prin campusurile studentesti inca se mai fac afaceri cu camere de camin, prin anunturi scrise direct pe usile grupurilor sanitare.  Aceste afaceri sunt impartite in doua mari categorii: cele dezvoltate de studentii-intreprinzatori din caminele din Copou si cei care locuiesc cateva luni pe an in caminele din Tudor Vladimirescu.

Studentele din Copou s-au orientat pe servicii de cosmetica, manichiura si masaj. Pentru 40 de lei aplica unghii false, pentru 15 lei primesti un pachet manichiura plus pedichiura clasica iar pentru 25 de lei ai parte de un masaj de relaxare, executat ca la carte de o frumoasa studenta la kinetoterapie. „Am invatat de pe internet sa pun unghii si din anul II m-am pus pe treaba. O prietena mi-a adus de la Chisinau toate cele necesare, pentru ca au fost mai ieftine. Am inceput cu colegele de facultate, dupa care mi-am facut o lista de clienti fideli. Preturile sunt intre 30-35 de lei, in functie de pretentii. Pe langa unghii mai pensez fete si baieti pentru 10 lei. Nu castig foarte mult, dar imi ajung ca bani de buzunar si pentru haine”, a spus Cornelia, o studenta din campus Maiorescu. Sistemele de copiat, de tip hansfree sunt nelipsite iar in perioada sesiunii aduc un profit considerabil pentru ca sunt vanate mai ceva ca shaorma la promotie. In functie de performanta si de tehnica de executie preturile pornesc de la 60 de lei. 

Dulciurile de peste Prut, la mare cautare

Bomboanele Bucuria
sunt la mare cautare, atunci cand moldovenii se intorc de acasa. „Am colegi care imi dau bani atunci cand plec la Chisinau pentru a le cumpara dulciuri. Nu mi-e greu sa car o geanta in plus. La noi sunt foarte ieftine iar aici mai pun la pret cativa lei. Nu am avut niciun repros pana acum. Am ajuns la concluzia ca in camine gasesti orice si oricand, dar trebuie sa stii unde sa apelezi. Studentii nu au bani pentru mall-ri sau magazine scumpe. Fiecare ne descurcam cum putem pentru a mai face bani in plus fata de ce ne trimit parintii”, a spus Vladimir. In camine iti mai poti cumpara tigari moldovenesti, accesorii vestimentare hand-made, frigidere, telefoane sau calculatoare. Totul este pe principiul vezi, alegi, probezi si ecomisesti.

Comentarii
Adauga un comentariu