Calatorii

SE INCHID DRUMURILE din Romania

Publicat: 05 ian. 2017
9
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta, joi, intr-un comunicat de presa, ca in urma avertizarilor Cod galben si Cod portocaliu emise de catre meteorologi exista posibilitatea ca anumite sectoare de drum ar putea fi inchise, in vederea desfasurarii activitatii de deszapezire.
Potrivit sursei citate, la nivelul tuturor directiilor regionale de drumuri si poduri se actioneaza si se va actiona in conformitate cu programul stabilit, in vederea asigurarii conditiilor de trafic normale pentru perioada de iarna.
‘(…) in conditiile meteo extreme de Cod Galben si Portocaliu, conform Protocolului comun cu Politia Rutiera, daca va fi cazul, se va lua decizia inchiderii unor sectoare de drum. Acest demers este necesar atat pentru desfasurarea activitatii de deszapezire, cat mai ales pentru siguranta participantilor la trafic. In acest caz, este bine ca din autovehicule sa nu lipseasca hainele groase, paturi, alimente, apa potabila si cel putin un telefon mobil cu incarcator la priza auto, tinand cont de conditiile de iarna, este obligatorie echiparea masinii cu cauciucuri de iarna si cu echipament specific de interventie in cazul unor evenimente nedorite (…) in conditiile Codului Galben si Portocaliu, pentru evitarea unor riscuri se recomanda deplasarea doar in cazuri de forta majora’, se arata in comunicatul CNAIR.
Compania mentioneaza, totodata, ca ‘interventia in timp util a utilajelor de deszapezire este conditionata si de respectarea de catre participantii la trafic a tuturor regulilor de circulatie si a restrictiilor impuse’.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de ninsori si viscol, valabila incepand din noaptea de joi spre vineri, de la ora 2:00 pana vineri la ora 18:00, in municipiul Bucuresti, dar si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea.
De asemenea, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vreme rea, valabila pentru intervalul 5 ianuarie, ora 22:00 – 6 ianuarie, ora 20:00. In intervalul mentionat, fenomenele meteo vor consta in ninsori insemnate cantitativ, dar si viscol, vantul va avea intensificari cu viteze de 50-70 km/h. Zonele vizate de Codul galben sunt: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei.
Adauga un comentariu