Local

Se inchide primul scandal legat de cei 14 morti de la Scanteia

Publicat: 13 apr. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:216249;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Firma Valcris Trans SRL a suferit o noua pierdere, ieri, la Curtea de Apel Iasi @ Judecatorii au respins un recurs in care firma care detinea microbuzul implicat in accidentul de la Scanteia a contestat anumite decizii ale ITM

Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au respins, ieri, recursul prin care firma Valcris Trans SRL, care detinea microbuzul implicat in tragedia feroviara de la Scanteia, a cerut anularea unui proces-verbal de contraventie intocmit de lucratorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi. Miza procesului era acoperirea falsurilor comise in firma mentionata pentru ascunderea problemelor legate de obtinerea licentelor de transport si a autorizatiilor de functionare a societatii. In prima faza, Tribunalul Iasi a anulat un contract de munca inregistrat la ITM in martie 2009. Florin Iacob, fostul angajat al firmei Valcris Trans SRL, a sustinut ca semnatura sa de pe acel contract este falsa si ca a fost inregistrat in mod dubios la ITM in martie 2009. Barbatul a explicat in fata judecatorilor modul in care s-a ajuns la situatia de a fi angajat in mod dubios si de a fi inregistrat la ITM.
A cerut judecatorilor anularea mentiunilor de la ITM, dar si anularea deciziei de concediere din luna septembrie 2009.
Dupa producerea accidentului de la jumatatea lunii august 2009, Ionel Dumitriu, patronul firmei in cauza, a incercat sa stearga urmele implicarii sale in accident prin angajarea fictiva a acestui Florin Iacob. Avea nevoie de un angajat care sa detina toate atestatele necesare in vederea obtinerii licentei de transport. In acest context, Ionel Dumitriu ar fi inregistrat la ITM un contract individual de munca pe care apare o alta semnatura decat cea a angajatului. Speriat ca este chemat la Parchet in calitate de martor si auzind din presa detaliile referitoare la accidentul de la Scanteia, acest angajat a refuzat sa-i mai faca jocurile administratorului firmei. Astfel, pe 15 septembrie 2009 a fost concediat. Judecatorii au constatat ca este nula si acea decizie de concediere, pentru ca el nu muncise niciodata la Valcris Trans SRL. Florin Iacob a sustinut in fata judecatorilor ca a fost chemat la administratorul firmei imediat dupa producerea accidentului, pentru a rezolva problema.
Adauga un comentariu