Stiri si curiozitati

Se înființează Muzeul Ororilor Comunismului? Guvernul se pregătește să ia o decizie istorica

Publicat: 17 dec. 2020
Statuie din ceara a lui Nicolae Ceausescu
Se înființează Muzeul Ororilor Comunismului? Astăzi,17 decembrie, în ședința de Guvern, va fi pusă în discuție proiectul cu privire la înființarea organizarea şi funcţionarea Muzeului Ororilor Comunismului

Se înființează Muzeul Ororilor Comunismului? Astăzi,17 decembrie, în ședința de Guvern, va fi pusă în discuție proiectul cu privire la înființarea organizarea şi funcţionarea Muzeului Ororilor Comunismului în țara noastră. Totodată pe ordinea de zi se află actul normativ pentru reorganizarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI) din Bucureşti.

De asemenea, în ședința programată la ora 10:00 va fi luată o decizie cu puternică valoare simbolică.

Se înființează Muzeul Ororilor Comunismului?

Guvernul vă supune aprobării un proiect de hotărâre care priveşte înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Muzeului Ororilor Comunismului în România. Acesta „are ca obiect de reglementare asigurarea cadrului legal pentru organizarea şi funcţionarea Muzeul Ororilor Comunismului în România, instituţie publică de cultură de importanţă naţională, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii, înfiinţată prin Legea nr. 157/2019 privind înfiinţarea Muzeului Ororilor Comunismului în România”.

Ce alt proiect va fi discutat pe ordinea de zi

Pe lângă proiectul ce vizează înființarea Muzeului Ororilor Comunismului, un alt proiect de hotărâre modifică şi completează hotărârea Guvernului 1017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, precum şi pentru punerea în aplicare a prevederilor art. 24 alin.(9) şi (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Pentru efectuarea călătoriei, persoanele cu handicap şi asistenţii personali ai acestora, după caz, vor completa rubricile “de la staţia” şi “până la staţia” pe biletul propriu-zis şi pe cuponul statistic/anexă, după consultarea prealabilă a operatorului de transport interurban.

La efectuarea unei călătorii, persoana cu handicap, însoţitorul acesteia sau, după caz, asistentul personal vă prezenta biletul de călătorie gratuită integral operatorului de transport interurban. Este interzis a se detaşa una dintre părţile componente de către utilizator.

Persoanele cu handicap, însoţitorii acestora, precum şi asistenţii personali sunt obligaţi să folosească cuponul statistic între aceleaşi localităţi/staţii de cale ferată înscrise în rubricile “de la staţia” – “la staţia” pe biletul propriu- zis”, se arată în actul normativ.

George Simion nu a fost dorit la marșul Revoluției din Timișoara

George Simion nu a fost dorit la marșul Revoluției din Timișoara ce a vut loc ieri.  Profesorul universitar Vasile Popovici, fost ambasador al României în Portugalia și Maroc, a reacționat dur, și a lansat o serie de acuzații virulente către noul parlamentar.

Popovici spune că venirea lui Simion la un astfel de eveniment în Timișoara este o ”profanare”, deoarece acesta ar proveni dintr-un partid extremist.

Profesorul universitar a reacționat extrem de dur când a aflat că George Simion va fi prezent pe malurile Begăi.

Comentarii
  • In ororile acestea vor fi mentionate si construirea a zeci de mii de apartamente pe an, fabrici de masini de teren, de diamante industriale, de retea de sosea cat si mutarea „ciobenilor” de pe coclauri si aducerea acestora la oras, unde copii lor sa invete carte?

  • Oare se poate numi oroare ce s-a construit în timpul comunismului și s-a distrus pe timpul CAPITALISMULUI?! Doresc sa fie menționat vreun obiectiv construit și funcționează!!!!

  • Este o mare minciuna si o totala marsavie sa acuzi o societate care a avut de dat la oameni pentru a o duce bine tot ce a fost mai bun si necesar dezvoltarii ei. A construit scoli, spitale, sosele, uzine si fabrici unde erau angajati zeci de mii de oameni, apartamente, a dat specialisti de inalta clasa in toate domeniile si atunci cum poti blama tu un mare hot, care ai furat aceasta romanie fara a contribui cu ceva sa condamni sistemul. Cu ce drept? Sau sunteti hotii capitalisti din ziua de azi care au furat tot ce s-a putut din tara.

  • O alta paralela interesanta,cum s-au construit fabricile,uzinele in comunism si cum am scapat de ele in capitalismul de cumetrie.Analize pot fi multiple.

  • Iar nu vedeti padurea din cauza copacilor , Pe timpul socialismului-comunismului , in Romania proprietar era statul, si oamenii munceau pentru acesta ,profitul era investit in spitale ,fabrici uzine,bla, bla [o parte in tarile lumii a treia pentru a ajuta la exportul ideologiei marxist-leniniste comunismul ] Si nu uitati cate sacrificii sau facut pentru tara,foamete,frig,exproprieri,avorturi,puscarie, canal, gulag [multi etnici au fost deportati in urss],Dupa 90′ puterea a fost acaparata de,, fostii”’ impreuna cu cozile de topor kgb-iste care nu prea au avut viziune pt, tara ci numai pt, binele lor ,Azi faceti caz de la orice fleac dar atuncinimeni nu avea curajul sa vorbeasca , LIBERTATEA e un bun pe care multi nu-l apreciaza cand il au, iar cand nu il au doar viseaza sau poate nu stiu ce este aceasta din cauza ochelarilor de cal

  • Pana in 1989 multi din tarile foste socialiste au incercat sa rastoarnre aceste lucruri.In 1956 a fost o miscare de revolta,care a fost imediat inabusita.Din tarile asa zise democrate,SUA,sau alte mari din Europa,n-au intervenit ori s-au facut ca nu Pacat de unii oameni care chiar s-au sacrificat in zadar.Atata timp cat n-au dorit cei care au trebuit nu s-a putut face nimic..Numai la noi s-a facut cu varsare de sange,fiind paremi-se penultima tara,care a facut trecerea.Asa cum a venit impus comunismul in toate tarile,asa a disparut,fara vointa populara a acestor tari.La noi se tot vorbeste de comunism,sau nostalgici de parca ar fi dorit cineva asa ceva.Dupa cum nici dupa 1989 poporul n-a fost intrebat daca vrea acest capitalism(sclavagism)de cumetrie.

  • Luati reteta de la mujici privind mumuficarea vezi cazul lenin , si aplicati-o tatukului ilieskovici dupa ce da ortu’ popi. Asa ca unii sa il venereze si ceilalti sa-l reprobeze

Adauga un comentariu