Eveniment-Social

Se instaureaza gerul in judet

Publicat: 05 ian. 2008
1

• Iesenii vor fi nevoiti sa se imbrace mai gros din cauza temperaturilor extrem de scazute • Pana la sfarsitul saptamanii vor fi temperaturi de pana la minus 20 grade Celsius

Prefectura ieseana a instituit o celula de criza cu institutile deconcentrate, in speta Serviciul de Drumuri Nationale (SDN), Directia de Administrare a Drumurilor Judetene (DADJ) Iasi, Politia, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Politia de Frontiera, Politia Comunitara, Autoritatea de Sanatate Publica si Serviciul de Ambulanta, precum si cu reprezentanti ai E.ON Gaz si E.ON. Moldova in incercarea de a interveni rapid in situatii de criza. Masura a fost luata deoarece Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca temperaturile vor scadea la valori din ce in ce mai joase. In schimb, pentru perioada imediat urmatoare, se anunta temperaturi foarte scazute in aproximativ toata regiunea de Nord- Est. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), prin Centrul Meteorologic Regional Moldova(CMRM), a anuntat ca incepand de astazi si pana la sfarsitul saptamanii, temperaturile vor scadea destul de mult in judetul Iasi.

 Astfel, acestea vor atinge valori situate intre minus 17 grade in municipiul Iasi si minus 20 de grade Celsius in unele localitati ale judetului. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) atrage atentia autoritatilor din localitatile riverane raurilor Prut, Siret, Jijia sau Bahlui pentru monitorizarea situatiilor existente, in speta formarea ghetii pe rauri. Toate comunele au fost avertizate despre instaurarea gerului in judet, in urmatoarele zile, astfel incat comitetele locale pentru situatii de urgenta sa ia masurile stabilite prin planurile proprii. Aeroportul din Iasi, precum si Regionala CFR Iasi functioneaza in regim normal, pana in momentul de fata neexistand probleme in ceea ce priveste traficul aerian sau feroviar, iar pe toate drumurile din judetul Iasi se circula in regim de iarna, fara insa ca participantii la trafic sa intampine probleme deosebite.

Comentarii
  • E ger. Stau in casa, in fata comp-ului, si vreau sa-mi aflu `soarta`. Click pe `Horoscop`: acelasi de saptamani bune. Cica era `zilnic`. Bataie de joc. Mai bine renuntati la rubrica.

Adauga un comentariu