Actualitate

Se intampla in Iasi. Razboi de proportii intre doua maicute si un student – FOTO, VIDEO

Publicat: 03 oct. 2013

@ O lupta nefireasca s-a iscat in sanul unei familii din Iasi @ Dupa acuzatii reciproce, taberele au ajuns in instanta @ Un student in anul IV si doua maicute sunt personajele principale @ Pana a se ajunge la un verdict, razboiul este departe de a lua sfarsit

Doua povesti diferite, doua procese si acuzatii din toate partile. Tot razboiul se duce intre un student si doua maicute, reprezentantele taberei opuse. Familia Manole s-a dezbinat dupa ani la rand in care a trait unita in casa parinteasca din localitatea Romanesti. La 85 de ani, Valeria Manole este prinsa intr-o lupta nedreapta, in loc sa-si traiasca batranetile in liniste. Doua dintre fiicele acesteia s-au hotarat sa aleaga calea monahala in urma cu 30 de ani. Si-au gasit linistea in Slatina, la sute de kilometri de parinti. Batrana a ramas in casa impreuna cu o alta fiica, diagnosticata cu encefalopatie inca de la nastere. Fiul acesteia, Neculai Manole, a incercat impreuna cu sotia sa sa nu ignore greutatile batranei. Din acest punct incep doua povesti total diferite, care isi vor gasi rezolvarea doar in instanta. Nora si fiul batranei sustin ca au deschis doua procese pentru ca au fost fortati de atitudinea celor doua maicute. De cealalta parte, in casa din localitatea Romanesti traiesc doua femei, mama si fiica, ce sustin ca le-au fost furate actele si nu au mai vazut niciun leu din pensie. Marul discordiei pare a fi reprezentat de suma de bani primita in fiecare luna de cele doua femei, in total 2.100 lei. „Nu am mai vazut niciun leu din pensia mea din luna mai. Nora mea vine aici si ne ameninta ca ne baga la Socola. Mi-a spus ca ma leaga intr-un sac si ma duce la morga. Toate actele sunt la ea si m-au pus sa semnez mai multe foi, fara sa le citesc prea bine. Am auzit ca nepotul meu este platit sa ma ingrijeasca, iar el nici macar nu a venit la mine. Ma imbranceste si ne face cu ou si cu otet. Sunt batrana si nu credea ca o sa fiu facuta nebuna. E drept ca am dureri foarte mari de cap, dar nu vreau sa mor intr-un azil. Fetele mele au plecat la manastire si acum si-a facut mila una dintre ele si a venit aici. Fiul meu e o marioneta in fata nevestei lui”, a spus Valeria Manole. In acte, nepotul batranei apare ca fiind asistent personal. Mihai Manole, in varsta de 23 de ani, este student in anul IV si ridica lunar aproximativ 610 lei, indemnizatia de insotitor.

Pe bancile facultatii si la capul bunicii

Nora batranei spune ca la momentul in care s-a facut dosarul pentru asistent personal, toata lumea stia ca este student si ca fizic vorbind, era imposibil sa stea non-stop la capul bunicii. „Cei care au facut dosarul i-au cerut adeverinta de student. Daca cineva spune ca nu e legal acest lucru, inseamna ca ei sunt incapabili, ca specialisti, sa evalueze o situatie ca aceasta. Cele doua cumnate ale mele au plecat de la 18 ani de acasa, la manastire, si nu au venit la soacra mea pentru a-i sta alaturi. Acum vor sa mergem prin procese pentru ca ne-am dat seama ca pensia celor doua ajungea de fapt la ele la manastire. Daca ele au avut aceasta chemare, de ce vin acum sa se razboiasca pentru bani? Fiul meu era doar in acte insotitor, ca banii erau folositi tot pentru batrana. Maria, cumnata mea, are probleme psihice si nu este in stare nici macar sa dea cu o matura pe jos. Batrana este si ea terorizata in casa si de aceea nu spune adevarul. Au venit cele doua de la manastire, din Slatina, pentru a cauta avocati sa demonstreze ca noi le-am agresat si ca le-am vanat banii. Fiul meu nu are timp sa mearga la tara, dar eu cu sotul am mers si le-am facut curat si mancare. Pe 8 octombrie avem prima infatisare si asa speram sa rezolv tot balciul. Noi vrem sa se numeasca un tutore pentru cele doua, pentru a putea intra in casa aia si sa avem grija de batrana”, a spus Adriana Manole. Lupta este abia la inceput, iar surprizele nu vor intarzia sa apara. O ancheta a fost deschisa si de Avocatul Poporului, impreuna cu Directia Generala de Asistenta Sociala de Protectia Copilului Iasi (DGASPC). In tot acest timp, una dintre maicute a preferat sa ramana in Romanesti alaturi de mama si sora ei pentru a pune punct acestei situatii. Nepotului care primea indemnizatie de asistent personal i-au fost sistate drepturile financiare si cel mai probabil isi va concentra atentia asupra cursurilor din noul an universitar.loading...

Comentarii
  • halatul cat e halatul ? dincolo era mai ieftin asa ca nenorocitul asta care face articole ! app……razboiul unde e ca nu vad nici o lupta pe viata si pe moarte ! nena care scrii dute putin la Socola racoreste-te , sincer esti mai prost ca saracii din articol !

  • Din păcate ce spune bătrână e adevărat intru totul o cunosc pe nora și băiatul bătrânei sunt doua brute .Nora ei adică Manole Adriana e o procesomana înrăita cu toți vecinii din Iasi e în procese fiind acuzata de hărțuire tulburarea liniștii publice distrugere furt și punerea în pericol a partilor vătămate .Articolul e realist dar sunt foarte multe de spus cum sub acoperirea unui certificat de handicap Manole Adriana se sustrage urmăririi penale profitând de indulgenta judecătorilor. E acuzata și de ultraj politia fiind lovită de către aceasta individa, când e solicitată la fata locului.S au dat decizii nedrepte Manole Adriana ajungând spaima funcționarilor din Iasi ,toată primaria politia pompierii, de la gaz ,apa, tribunal ,toți o cunosc și se feresc de reclamațiile ei.Adevarul iese la lumina întotdeauna.

Adauga un comentariu