Diverse

Se introduce o noua taxa pentru toti soferii. Nu conteaza ce masina detii

Publicat: 30 mai 2018

City Managerul Capitalei, Sorin Chirita, a declarat, joi, la o conferinta de tema mobilitatii si a traficului in orase, ca Primaria Capitalei ar putea implementa un timbru de centru, fara sa precizeze, insa, care ar putea fi cuantumul unei asfel de taxe.

„Am delimitat zona centrala extinsa, am delimitat si strazile pe care se va putea introduce timbrul de centru (…) Nu se va putea intampla peste noapte, ci dupa ce vom implementa toate masurile de reducere a poluarii, dupa ce vom aduce autobuzele si vom face o analiza cu privire la acest aspect. Nu putem preciza in prezent care ar putea fi cuantumul unui timbru de centru. Dar el nu trebuie sa fie nici disproportionar, nici exagerat”, a declarat Sorin Chirita, in cadrul conferintei „Viitorul Mobilitatii Urbane in Romania”.

Sorin Chirita a precizat, pentru agentia de presa MEDIAFAX, ca aceasta taxa ar putea fi aplicata pentru strazi si bulevarde precum Magheru, Regina Elisabeta sau strada Mihai Eminescu.

„In prezent avem in derulare o analiza ampla referitoare la acest aspect, al unei taxe. Nu este nimic batut in cuie, nici macar strazile sau daca va fi implementat acest proiect”, a declarat Sorin Chirita. Ideea unei taxe de mediu pentru masinile care patrund in centrul Capitalei a fost lansata de Gabriela Firea inca din toamna anului trecut. Primarul general preciza la aceea vreme ca taxa va fi introdusa dupa innoirea parcului auto RATB.

„Dupa ce toate aceste masuri se vor implementa (Planul de Mobilitate Urbana – n.r.), printr-o consultare publica adecvata, credem ca se va ajunge si la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului inconjurator, a cladirilor de patrimoniu si pentru decongestionare. Cetatenii ar dori sa foloseasca transportul in comun, dar nu este unul de calitate, nu putem sa dam vina pe cetateni ca nu s-a innoit cum ar trebui parcul auto in ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omeneste sa recuperam aceste intarzieri”, declara Gabriela Firea, anul trecut, in cadrul unei conferinte.loading...

Adauga un comentariu