Sport

Se naște o nouă echipă în Copou! Daniel Pancu, antrenorul pe care îl așteptau ieșenii la Poli!

Publicat: 29 sept. 2020
Antrenorul Daniel Pancu a reușit să imprime, într-un timp relativ scurt, un nou stil de joc în Copou
Daniel Pancu

Politehnica Iași a reușit un rezultat de excepție, duminică seara, în Copou, în fața celor de la FCSB, scor 5-2. Chiar dacă oaspeții au dat vina pe COVID-19 și pe absențele din lot, Poli Iași începe să arate fotbal sub comanda tehnicianului Daniel Pancu

Echipa de fotbal Politehnica Iași începe să arate cu totul schimbată, sub comanda tehnicianului Daniel Pancu. Chiar dacă, după primele rezultate, iubitorii de fotbal din Iași nu păreau prea încrezători în ceea ce va reuși „Pancone” în Copou, echipa a dovedit că are capacitatea și forța morală de a se impune. Ceea ce surprinde în mod plăcut la stilul de joc impus de Pancu într-un timp destul de scurt este foța ofensivă, stilul de joc cu mingi rapide, direct pe atacanți, precum și faptul că Poli Iași începe să își creeze foarte multe ocazii de gol.

Ieșenii așteptau demult un antrenor care „să nu bage autobaza în poartă”, un tehnician care să imprime un stil ofensiv de joc și care să nu se teamă să atace, chiar dacă asta înseamnă uneori înfrâgeri la scor, cum s-a întâmplat la Botoșani. Fotbalul impus de Pancu este plăcut ochiului, total opus de stilul impus de un alt tehnician român, Dan Petrescu. Și jucătorii din Copou par a se simți mai în largul lor, mai fericiți și mai dornici de a se bucura de fotbal.

Poli Iași a spulberat FCSB

Duminică seara, Poli Iași a spulberat echipa patronată de Gigi Becali, cu scorul de 5-2. Trei dintre golurile gazdelor au fost reușite de același Andrei Cristea (în minutele 8, 22 și 53), fotbalistul care pare că nu îmbătrânește. De asemenea, pentru gazde au mai marcat Passaglia (în minutul 19) și Calcan (în minutul 71), în timp ce pentru FCSB au punctat Istrate și Tănase, din penalti. Din minutul 79, FCSB a evoluat cu un jucător mai puțin, dupa eliminarea lui Darius Olaru.

FCSB a început jocul foarte bine, punctând în minutul 6, prin tânărul de 18 ani Istrate. La nici 2 minute, Iașul a revenit, printr-un gol marcat de Cristea. De altfel, ieșenii nu au părut demoralizați de golul încasat în primele minute, iar, până la mijlocul primei reprize, elevii lui Daniel Pancu aveau deja 3-1. Până la pauză, Poli Iași putea avea lejer un avantaj de 4 goluri, Passaglia și Cristea ratând ocazii mari. După pauză, lucrurile nu s-au modificat foarte mult, ieșenii fiind în continuare la timonă. Singurul aspect negativ constă în ieșirea hazardată a portarului Axinte, care a și provocat un penalti, după ce a scăpat foarte ușor o minge relativ simplă.

Au dat vina pe COVID-19 pentru prestația de la Iași

La finalul partidei, cei de la FCSB, în frunte cu căpitanul Florin Tănase, au dat vina pe focarul de COVID-19 care a cuprins echipa lui Gigi Becali în urmă cu câteva săptămâni. O altă scuză a bucureștenilor a constat în faptul că mulți dintre titulari nu ar fi putut evolua. Pe de altă parte, nimeni nu a vorbit despre meritul gazdelor de a reveni de la 0-1, de a marca de 5 ori și de a mai avea cel puțin 2 ocazii mari de a înscrie. La fel cum nimeni nu a avut curajul de a recunoaște meritele lui Daniel Pancu, un tehnician care pare să fie hotărât să schimbe mentalitatea în Copou.

De altfel, după meciul de la Arad, câștigat de ieșeni cu 3-2, Pancu a și spus că vrea ca jucătorii săi să nu se mai mulțumească an de an cu salvarea de la retrogradare și să țintească mai sus. Statistica de la meciul cu FCSB a arătat lucruri extrem de interesante: posesie superioară, 15 ocazii de gol, cu 9 șuturi pe poartă ale ieșenilor, 92 de atacuri, dintre care aproape jumătate fiind periculoase.

Una peste alta, rămâne scorul de 5-2 obținut contra celor de la FCSB, rămân cele 3 puncte obținute, rămân câteva câștiguri clare, precum tânărul Onea, care evoluează din ce în ce mai sigur, Andrei Cristea, care pare să fi renăscut, dar și un tehnician, în persoana lui Daniel Pancu, ce pare a fi ceea ce așteptau ieșenii. Urmează un meci foarte greu, la vicecampioana Universitatea Craiova. O înfrângere pe terenul oltenilor nu ar fi o tragedie, dar ar fi dezamăgitor ca Poli Iași să nu lege 3 victorii, având în vedere evoluția clară a echipei din Copou.

Adauga un comentariu