Actualitate

Se obtin rezultate remarcabile prin aceasta terapie! Pacientii cu arsuri grave au acum o cale moderna spre vindecare – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 03 apr. 2019

@ Aceasta metoda terapeutica are rezultate exceptionale atunci cand vine vorba despre tratamentul arsurilor la copii @ Dr. Sidonia Susanu, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastica si Reconstructiva la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" din Iasi a vorbit despre acesta metoda care salveaza sute de vieti

De aproximativ trei ani de zile, pacientii cu arsuri, care ajung la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" din Iasi pot beneficia de un tratament de ultima ora, care da rezultate foarte bune. Este vorba despre o terapie cu presiune negativa, care reduce considerabil interventiile chirurgicale de grefare.
"De aproximativ trei ani, spitalul beneficiaza de cel mai modern tratament al arsurilor grave. Este vorba despre tratament cu presiune negativa si reprezinta un pas extraordinar in tratamentul arsurilor, pentru ca ne permite reducera considerabila a interventiilor chirurgicale de grefare. Acest tratament permite scoaterea tesutului devitalizat si epitelizarea in acelasi timp, reducand, de exemplu in cazul unei arsuri pe 40%, sa trebuiasca grefata doar o suprafata de 2%. Acest lucru este extrem de important", precizeaza dr. Sidonia Susanu, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastica si Reconstructiva la Spitalul "Sf. Maria" din Iasi.

Se obtin rezultate remarcabile

Conform specialistilor, acest tratament ofera rezultate bune si lasa foarte putine cicatrici pe corpul pacientului. Astfel, cei care sunt tratati prin aceasta terapie nu vor mai fi nevoiti sa fie supusi multiplelor interventii chirurgicale.
"Al doilea lucru foarte important pe care il asigura tratamentul cu vaccum este reprezentat de faptul ca blocheaza in primele 3-6 ore de la producerea arsurii, raspunsul inflamator sistemic din boala arsului, lucru extrem de important pentru ca nu faptul ca pacientul se contamineaza omoara arsul, ci raspunsul inflamator sistemic, care se transforma in sepsis si ulterior in deces. O problema foarte importanta este rezultatul final, pentru ca pielea are functie estetica. Pentru integrarea sociala a unui individ si integrarea scolara a unui copil, este important ca el sa aiba un aspect estetic cel putin placut. Cicatricile ramase in urma unei arsuri severe perturba procesul de crestere iar cei mici cresc cu anumite probleme. Acest lucru este foarte grav pentru un copil iar acest tratament permite ca aceste cicatrici sa se formeze intr-un plan extrem de superficial, fara sechele grave, iar copiii arata aproape normal. Pacientul tratat astfel nu mai are nevoie de chirurgie estetica iar ceilalti pacienti au nevoie de ani de zile de interventii chirurgicale", adauga dr. Sidonia Susanu.

Adauga un comentariu