News Flash:

Se pregateste un plan de restructurare CET

24 Februarie 2005
1323 Vizualizari | 0 Comentarii
•In sedinta de vineri a Consiliului de Administratie al SC CET Iasi SA vor fi trasate principalele directii ale planului de restructurare pe care furnizorul iesean va trebui sa-l prezinte Guvernului pana la data de 30 aprilie 2005 •Daca planul va fi aprobat, CET Iasi SA va beneficia de anularea unor datorii de o mie miliarde lei

La sfarsitul acestei saptamani, Consiliul de Administratie al CET Iasi SA se va intruni pentru a discuta principalele directii pe care planul de restructurare al unitatii trebuie sa le inglobeze. Conducerea SC CET Iasi SA nu a dorit sa intre in amanunte cu privire la continutul programului de restructurare pana cand Consiliul de Administratie nu va lua o decizie finala in acest sens. "Directiile planului de restructurare se schimba de la o zi la alta. Nu putem intra in detalii pana cand Consiliul de Administratie nu va ordona efectiv principalele directii ale acestui plan. Vom discuta si despre externalizarea unor servicii din cadrul unitatii, in paralel cu modul in care se vor face licitatiile in viitor", a declarat ieri Dorin Ivana, directorul SC CET Iasi SA. Realizarea planului de restructurare este necesara pentru ca furnizorul de agent termic sa reziste pe piata in momentul in care va disparea subventia acordata de stat la pretul gigacaloriei, adica in 2007. Planul de restructurare al firmei va fi implementat pe o perioada 4-5 ani de la aprobarea sa de catre Guvern. Documentatia finala trebuie sa fie intocmita de SC CET Iasi SA pana la data de 30 aprilie 2005. Dupa ce planul de restructurare va fi aprobat, furnizorului iesean ii va fi anulata de catre stat o datorie mai veche, de o mie miliarde lei, asa cum prevede Ordonanta de Urgenta nr. 91 din 2004. In sedinta Consiliului de Administratie de vineri va fi luat in discutie modul de organizatie a viitoarelor licitatii pentru combustibili si o eventuala externalizare a unor servicii din cadrul unitatii. Acestea ar fi serviciul de cai ferate uzinale si prevenirea si stingerea incendiilor. Conducerea SC CET Iasi SA a facut in urma cu cateva zile municipalitatii propunerea ca pe viitor licitatiile sa fie organizate prin intermediul Bursei Romane de Marfuri. De astfel, potrivit programului de guvernare al actualei puteri, aprovizionarea centralelor aflate in administrarea primariilor trebuie realizate prin licitatii electronice sau prin burse de marfuri.

Unitati bugetare scutite de plata penalizarilor la caldura

•In urmatoarea sedinta ordinara a Consiliului Local Iasi va fi propus un proiect de hotarare al SC CET Iasi SA care stabileste anularea penalitatilor la plata agentului termic unui numar de 364 de persoane juridice, agenti economici si institutii bugetare •Valoare totala a penalitatilor este de 8,1 miliarde lei

Au mai ramas zece zile pana cand Consiliul Local Iasi va aproba in sedinta ordinara proiectul de hotarare propus de SC CET Iasi SA saptamana trecuta, prin care 364 de persoane juridice, agenti economici si institutii bugetare, vor beneficia de anularea penalitatilor conform Ordonantei 33/2004. Totalul penalitatilor care vor fi anulate prin hotarare de Consiliu Local este de 8,1 miliarde lei. Printre persoanele juridice cu penalitati mari la plata energiei termice se afla Scoala nr. 3 Alexandru Vlahuta, cu 401 milioane lei, Clinica de dermatologie a Spitalului Sf. Spiridon, cu penalitati de 236 milioane lei si Directia Crese din cadrul municipalitatii Iasi, care figureaza cu suma de 298 milioane lei. Dar lista cu penalitati mari poate continua cu Liceul Dimitrie Mangeron, Consiliu Local Holboca, care au acumulat in decursul timpului penalitati de 187 si 186 milioane lei la plata facturilor de energie termica furnizata de SC CET Iasi SA. Ordonanta de Guvern nr. 37 stabilea anumite masuri legislative pentru agentii economici cu datorii si penalitati la furnizorii de utilitati datorita necesitatii stringente de reducere imediata a arieratelor si aplicare a unor masuri de restructurare in vederea redresarii economiei. Astfel, conform ordonantei, persoanele juridice consumatoare de energie termica, energie electrica, apa si gaze naturale care platesc integral contravaloarea facturilor reprezentand obligatiile curente si restante pentru consumurile de utilitati pana la 30 iunie 2004 beneficiaza de anularea penalitatilor si a majorarilor de оntarziere. Astfel, in municipiul Iasi, 364 de persoane juridice, agenti economici si institutii bugetare si-au achitat pana la sfarsitul lunii iunie 2004 toate datoriile curente catre SC CET Iasi SA si de aceea pot beneficia de prevederile actului normativ.
Ovidiu MUNTEANU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1312 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014567 (s)