Eveniment-Social

Se reface drumul spre Manastirea Hadambu! Din nou

Publicat: 20 iul. 2014
1

Alesii judetului au demarat un proiect privind modernizarea mai multor tronsoane de drumuri din Iasi. Pe baza vechiului masterplan votat in plenul Consiliului Judetean, consilierii au mai avizat si o propunere privind noi lucrari de investitii pe mai multe subaxe, dar si alte lucrari de investitii.

Citeste si: Decizia asteptata de mii de ieseni! Lista drumurilor reabilitate din banii UE

Printre acestea se numara, de exemplu, DJ 208 pe ruta DN2 Mircesti, lucrare ce va fi refacuta pe o distanta de 3 kilometri contra a 4,4 milioane de lei. Se urmareste si modernizarea prin asfaltare a DJ 248 B Budesti – Hadambu, proiect cuprins pe o distanta de 2 kilometri, cu o valoare de 2,4 milioane lei. Este vorba de portiunea asfaltata in 2008 si pe care s-a lucrat de mantuiala. Soseaua s-a crapat sistematic, garantia a expirat la finalul anului trecut, iar drumul a fost carpit de catre constructor, doar dupa ce acesta a fost amenintat cu o plangere penala. In anul 2008, s-au inceput lucrarile de asfaltare intre localitatile Budesti si Hadambu, intre kilometrii 37 si 39, contract atribuit fara nicio emotie la acea vreme firmei Moldotrans Auto. Situatia s-a schimbat insa radical. Strans cu usa, constructorul a pus recent o mana de asfalt pe acea portiune de drum.

De altfel, politia a solicitat drumarilor ieseni documentatia referitoare la reabilitarea drumului in cauza, acte care au ajuns la Parchet. In proiectul realizat de consilierii judeteni au mai intrat si DJ 282 A, respectiv artera ce leaga localitatile Popricani Tipilesti Iepureni Larga Jijia, dar si drumul DJ 249 Bosia Ungheni si DJ 280 Oteleni – limita judetului Neamt. Proiectul prevede si realizarea de imbracaminti bituminoase usoare pe DJ 248 E Alexesti Cuza Voda (3,4 milioane lei), dar si pe drumul DJ 249 Hermeziu Vladomira (3,8 milioane lei). Investitia prevede si refacerea DJ 281 B Borosoaia Plugari pentru 8,6 milioane lei, dar si a DJ 207 A Stornesti Sinesti, valoarea acestui proiect fiind de 5,6 milioane lei.
Comentarii
  • STUDIU DE FEZABILITATE `~6-7 mil de euro repetate de 5-6 ori si se poate circula la sf, asteapta dupa ce isi termina vilele la toate neamurile si pun si un ban deopate sa fie acolo pentru vremuri grelesau de o spaga ceva. nerusinatilor!!!!!!!!!!!!!!!

Adauga un comentariu