Economic Local

Se reia vanzarea averii unui primar din judetul Iasi. Pe lista se afla un teren si o constructie

Publicat: 21 nov. 2018
1

In cursul acestei zile, executorii judecatoresti reiau licitatia privind valorificarea unor bunuri ce apartin Maricicai Bizdiga, sotia lui Mihai Bizdiga, primarul din comuna Golaiesti.

Deoarece nu a achitat o datorie de doar 20.448 lei catre Banca Transilvania, executorii scot la licitatie un teren cu o suprafata de 4.893 metri patrati, la care se adauga si o constructie cu o suprafata de 459 metri patrati, cu destinatia de ferma zootehnica, ambele situate in comuna Golaiesti.

Initial, evaluatorii au stabilit ca imobilele au o valoare de piata de 260.633 lei. Executorii au stabilit un pret de pornire a licitatiei de 130.316 lei. Datoriile au fost acumulate prin intermediul Bizdiga Maricica Intreprindere Individuala.

"Somam pe toti cei care pretind vreun drept asupra imobilului urmarit sa-l anunte pe executorul judecatoresc inaintea datei stabilite pentru vanzare. Invitam pe toti cei care doresc sa cumpere imobilul sa se prezinte la termenul de vanzare, locul fixat si ora stabilita, avand asupra lor acte de identitate si pana la aceasta data sa prezinte oferte de cumparare. Ofertantii trebuie sa consemneze o cautiune reprezentand 10 la suta din pretul de incepere a licitatiei", se arata in anuntul BEJA Iovu Dragos si Hitruc Ionut.

Citeste si: Tensiune maxima! Cel mai tare post din finantele iesene, hotarat in jumatate de ora! Misterul a fost elucidat ieri dupa amiaza!

Reporterii BZI l-au apelat telefonic pe primarul din Golaiesti, dar acesta nu a raspuns pentru a oferi un punct de vedere. Sotii Bizdiga au fost implicati intr-un dosar penal instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi. In luna august a acestui an, magistratii Curtii de Apel Iasi l-au condamnat pe primar la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare sub supraveghere. Decizia nu este definitiva. Primarul a fost acuzat ca ar fi savarsit 10 infractiuni legate de obtinerea fondurilor comunitare. Pana la urma, a fost condamnat pentru folosirea de acte false in vederea obtinerii fondurilor europene. In acelasi dosar, sotia primarului, Maricica Bizdiga, a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare, tot cu suspendare, in timp ce viceprimarul Mihai Bogoja, un an de inchisoare.

 

Adauga un comentariu