Stiri

Se schimba CODUL RUTIER: Veste BUNA pentru soferi! Scapi de PUNCTELE de penalizare

Publicat: 27 sept. 2018

O initiativa legislativa de modificare a Codului Rutier a fost depusa la Senat. Soferii vor putea scapa mai usor de punctele de penalizare, in cazul in care proiectul de modificare va fi adoptat. Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr.95/2002 (Codul Rutier) privind circulatia pe drumurile publice este inregistrata la Senatm scrie digi24.ro.

Proiectul prevede ca „in cazul aplicarii a 2 puncte de penalizare, altele decat cele premergatoare suspendarii permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte in urma prezentarii dovezii faptului ca a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Politia Romana, despre efectele nerespectarii regulilor in trafic.

Vizionarea acestor filme educative din domeniul sigurantei rutiere se va face in structurile si la partenerii aprobati de Politia Romana, cu drept de eliberare a Dovezii de participare la vizionare”. Practica este intalnita si in alte state, cu rezultate imbucuratoare in ceea ce priveste corectarea voluntara a unor actiuni gresite la volan, se arata in expunerea de motive.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit