Actualitate

Se schimba conducerea la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi

Publicat: 09 ian. 2001
Editia PDF
15 Oct. 2019

•Cele mai mari sanse le au Liviu Burlec si Iuliana Vlad

Postul de inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi este important si ravnit de mai multe persoane. Dupa ce Camelia Gavrila si-a prezentat demisia preferand o iesire din scena eleganta, fotoliul de inspector scolar general a fost ocupat cu titlu interimar de Liviu Burlec. Fost inspector scolar general adjunct, de zece ani in inspectorat, Liviu Burlec este unul din pretendentii la aceasta functie. Numele sau este unul dintre cele vehiculate referitoare la viitoarea persoana care va tine fraiele retelei iesene a invatamantului preuniversitar iesean. Insa, favorita pentru fotoliul de inspector scolar general este considerata Iuliana Vlad, profesor de informatica la Colegiul „Costache Negruzzi”.

 De asemenea, au fost vehiculate si alte doua nume: Adina Andrei – profesor de limba romana la Liceul Economic nr. 1 – fost director al Casei Corpului Didactic (CCD), Mihai Dimitriu – primarul comunei Rediu si fost inspector scolar general al ISJ Iasi. La toate acestea se adauga si o varianta mai putin plauzibila, dar care a fost totusi discutata: instalarea unui universitar la conducerea inspectoratului. Se spune ca dintre aceste variante cea mai plauzibila ar fi numirea pe post de inspector scolar general a Iulianei Vlad. Asta deoarece Adina Andrei doreste sa revina director al CCD Iasi, ceea ce inseamna o noua schimbare in invatamantul preuniversitar iesean – plecarea Marietei Lesovici de la CCD Iasi. Mihai Dimitriu nu renunta la primarie, iar varianta unui universitar la conducerea inspectoratului nu este agreata de mediul preuniversitar. Mai raman in calcul doar Liviu Burlec si Iuliana Vlad.

Se pare ca totul va depinde de puterea si influenta de care dispun taberele ce ii sustin pe cei doi. In ceea ce il priveste pe Nelu Tudorache, celalalt inspector scolar general adjunct, el nu s-a hotarat ce va alege: fotoliul de la inspectorat sau postul de consilier judetean. „Nu stiu inca ce voi face”, a precizat Nelu Tudorache. Este greu de crezut ca acesta va renunta la fotoliul de consilier judetean pentru un post pe care il poate pierde oricand din cauza simpatiilor politice. De asemenea, se spune ca dupa ce va fi cunoscut numele noului inspector scolar general vor avea loc o serie de schimbari si in randul inspectorilor scolari. Cativa dintre ei vor fi nevoiti sa se intoarca la catedra.

Camelia Gavrila – fost inspector scolar general Rezultate: – a reusit sa destinda atmosfera din inspectorat si sa-si formeze o echipa de oameni care sa nu se teama sa spuna punctul lor de vedere; – transparenta fata de presa; – abilitatea de a comunica si de a-si construi o imagine pozitiva. Nerealizari: – preferinta (uneori foarte vizibila) pentru elevii si profesorii de la liceele de elita; – usurinta cu care se enerva la orice atentat din partea presei de sifonare a imaginii „generalesei”.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit