Info Turism

Se schimba harta Europei! O tara importanta isi schimba numele

Publicat: 08 oct. 2019
16 Vizite 0 Comentarii

Guvernul olandez nu mai vrea ca tara sa fie cunoscuta ca Olanda. Oficialii vor ca statul sa fie promovat cu numele sau oficial.

Mai concret, guvernul doreste ca tara sa fie promovata cu numele sau oficial, Netherlands (Tarile de Jos). Nu mai vor ca tara sa fie cunoscuta ca Olanda, care este doar o provincie a tarii.

Se fac schimbari la nivel national. Potrivit The Guardian, acest subiect a fost dezbatut cu liderii locali de business, cu organizatiile de turism si cu guvernul central. Campania de rebranding national va fi lansata la sfarsitul anului.

Oficialii doresc ca strainii sa-si schimbe perceptia asupra tarii lor. Olanda este asociata cu droguri, dar si cu Districtul Rosu din Amsterdam. Numele de Netherlands (Tarile de Jos) va fi folosit si la Eurovision, care va avea loc la Rotterdam, in mai 2020, dar si la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

“Vrem sa prezentam tara ca fiind una deschisa, inovativa si inclusiva. Vrem sa modernizam aceasta abordare.”, a spus un purtator de cuvant al ministrului de externe.

Olanda de Nord si de Sud sunt doua provincii situate in vestul coastei Tarilor de Jos. Aici se afla Amsterdamul si Rotterdamul. In secolul 17, s-a numit Republica Olanda, iar in anul 1815, dupa infrangerea lui Napoleon in Batalia de la Waterloo, a fost denumita Netherlands, denumire care vine din olandezul Neder-landen (adica tarile de jos.

Capitala Amsterdam este una dintre cele mai vizitate capitale in 2019.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit