Eveniment-Social

Se schimba stalpii de iluminat public

Publicat: 08 aug. 2013
1

Sistemul de iluminat public al orasului va beneficia in acest an de o serie de modernizari. Municipalitatea va investi in acest an aproximativ 10 milioane de lei in stalpii, becurile si cablurile care sunt folosite la iluminatul stradal.

Reteaua de iluminat stradal din Iasi este invechita, iar din acest motiv, avariile se produc constant in multe zone ale orasului. Schimbarea stalpilor invechiti este prioritatea proiectului care vizeaza si montarea unor becuri cu consum redus de energie, iar lucrarile vor inainta in functie de cadrul legislativ care va decide proprietarul retelei de iluminat. „Ultima data, in zona Copou – Codrescu s-au facut astfel de lucrari, insa in alte zone nu am avut acceptul proprietarului, adica al E.ON, de a prelua acest patrimoniu in asa fel incat sa putem interveni asupra lui. Avem o corespondenta de aproape 4 ani cu E.ON pe acest subiect”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Intr-o prima etapa se vor investi 8 milioane de lei si urmeaza ca alte 2 milioane de lei sa fie investite pana la finalul anului. Dintre acesti bani, 356.000 de lei se vor investi in achizitia de stalpi.

Luxten si Flash Lightning sunt firmele care au contract cu Primaria Iasi pentru administrarea retelei de iluminat. Pe langa schimbarea stalpilor vechi din zona centrala a Iasului, extinderea sistemului de iluminat catre periferii reprezinta o prioritate. Oficialii municipalitatii spun ca proiectul din urma cu 5 ani, prin care au fost inlocuiti mai multi stalpi de iluminat stradal, ar putea fi reluat doar daca compania E.ON ar ceda aceasta parte a patrimoniului pe perioada in care se fac lucrarile.

Comentarii
  • Sa nu uite, cei ce fac lucrarile, dar si cei care le platesc(Primaria), ca stalpii vechi chiar trebuie scosi de pe pozitie. Au facut astfel de lucrari in cartiere, au instalat stalpi noi dar pe cei vechi nu i-a scos, stau si acum dupa 10 ani, cu cutia de conexiuni desfacuta, fara sa stii daca este deconectata electric. Un pericol real…

Adauga un comentariu