Stiri

Se schimba TOAMNA in Romania

Publicat: 14 sept. 2019

Un val de aer polar va afecta Europa centrala si de Est, incepand de saptamana viitoare, temperaturile urmand sa scada cu pana la 10 grade Celsius. Frigul va afecta si Romania, potrivit prognozei Severe Weather Europe. Valul de frig care vine din nordul continentului se va instala peste tara noastra incepand de marti noapte, aducand temperaturi foarte scazute. Concret, temperaturile vor scadea cu 5-10 grade sub media normala a acestei perioade.

Val de aer polar in Romania, in zilele urmatoare

Atentie! Se va ajunge si la 0 grade Celsius in Europa Centrala. Aceste temperaturi scazute se vor inregistra pana la finalul saptamanii urmatoare. In ce priveste Romania lucrurile sunt cat se poate de clare. Incepand de miercuri, vremea se va raci in nordul si estul tarii, in Transilvania, Moldova si in Maramures, iar joi, frigul se va extinde in toata tara, temperaturile coborand pana la 20 de grade Celsius.

“Temperaturile scad la inceput in zona de nord a tarii. Marti, cand, de exemplu, in nordul Moldovei vor fi doar 16 grade, dar in sud peste 30 de grade Celsius, in Lunca Dunarii – 34. Miercuri se raceste peste tot si cam asa ramane pana la sfarsitul saptamanii cu temperaturi in general pana la 25 -26 de grade, in nordul moldovei si estul Transilvaniei sa fie zile cand in anumite dupa amiezi temperatura sa nu treaca de 15-16 grade Celsius”, a declarat, la Meda Andrei, meteorolog de serviciu ANM.

Vremea se va raci simtitor

Trebuie sa stiti ca valorile termice vor fi mai coborate decat cele specifice acestui interval in jumatatea nordica a teritoriului, iar in rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Si regimul pluviometric va fi local excedentar in nordul tarii si in general deficitar in regiunile extracarpatice, mai ales in zonele sud-vestice. In rest, cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Lucrurile se schimba in saptamana 23 septembrie – 30 septembrie, atunci cand temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa in jurul celor specifice pentru aceasta perioada, la nivelul intregii tari.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit