Diverse

Se scumpesc prajiturile din cauza cresterii pretului la oua

Publicat: 28 feb. 2012

Preturile prajiturilor si produselor de patiserie vor fi mai mari cu circa 5% din luna martie, ca urmare a scumpirii oualor din ultima saptamana, a declarat, pentru Mediafax, Roza Victoria, directorul economic al lantului de cofetarii Ana Pan, detinut de omul de afaceri George Copos. „Oul este un produs de baza in cofetarie si patiserie si orice majorare importanta a pretului acestuia conduce la scumpirea prajiturilor”, a spus Roza Victoria.
Ea a adaugat ca, din acest motiv, preturile produselor de cofetarie si patiserie vor creste cu circa 5% incepand cu luna martie.
Potrivit patronatului din domeniul cresterii pasarilor, preturile oualor de gaina au crescut cu 50% in aceasta saptamana, ca urmare a intrarii in vigoare a unei prevederi a Uniunii Europene prin care crescatorii nu mai pot vinde oua pana nu modernizeaza custile gainilor. In aceste conditii, oferta a scazut puternic si, in consecinta, preturile au crescut. Lantul Ana Pan, in care se gasesc peste 300 specialitati de cofetarie, patiserie si panificatie, a inregistrat anul trecut scaderi ale vanzarilor cu 7%. „Toate specialitatile au avut scaderi de vanzari fata de anul 2010, din cauza conditiilor economice”, a mai spus Roza Victoria.loading...

Adauga un comentariu