Local

Se simte plecarea lui Toarba de la conducerea Politiei iesene

Publicat: 07 iul. 1999

•Nu mai sintem pe primul loc la crime •Starea infractionala a fost tinuta in friu mult mai eficient de tandemul Stefaroi-Artenie

Starea infractionala a scazut simtitor fata de aceeasi perioada a anului, iar in sondajele de opinie Politia a crescut, ajungind pe locul trei, dupa Armata si Biserica, a declarat, ieri, noul comandant al InspectoratuluI Judetean de Politie Iasi, col. Mircea Artenie, in cadrul unei conferinte de presa in care a prezentat bilantul activitatii institutiei pe primul semestru al anului in curs.
S-au inregistrat 5.208 infractiuni, din care 1.624 economico-financiare si 1.979 judiciare. Cea mai imbucuratoare veste a fost aceea a scaderii numarului de omoruri. Judetul nostru ocupa primul loc pe tara la omoruri, acum situindu-se pe locul 20, cu 9 fapte. Scaderea generala a numarului faptelor antisociale s-a datorat si actiunilor de prevenire organizate de politisti. In primul semestru s-au inregistrat abateri la 12 cadre ale Politiei, fiind necesara trecerea in rezerva a unui numar de cinci politisti. „Cele mai frecvente au fost abateri de circulatie grave, respectiv conducerea diferitor autovehicule in stare de ebrietate. Cadrele respective au fost trecute in rezerva, in prezent procesele acestora aflindu-se pe rolul diferitor instante” ne-a informat col. Mircea Artenie, comandantul IJP. Activitatea Politiei s-a imbunatatit in conditiile in care bugetul este foarte sarac, un exemplu elocvent constituindu-l faptul ca de Ziua Politiei care se sarbatoreste miine, personalul nu a fost premiat. „Ministerul nu a aprobat fonduri de premiere in acest an. Vor fi avansari, dar le vom anunta oficial de Ziua Politiei” a declarat col. Neculai Stefaroi, loctiitor al comandantului IJP.
Catalin DUMITRESCUloading...

Adauga un comentariu