WoW!

Se spune că mierea cu scorţişoară este bună pentru sănătate, dar iată ce nu ştii

Publicat: 25 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Se spune că mierea cu scorţişoară este bună pentru sănătate dar iată ce nu ştii

De-a lungul istoriei, mierea a fost folosită pe scară largă ca îndulcitor, ca medicament, ofranda pentru zei, iar în unele culturi chiar era considerată simbolul iubirii.

În medicină ayurvedica este denumită nectarul vieţii datorită efectelor sale curative. Mierea conţine glucoză, fructoza, peste 11 tipuri de vitamine, 30 tipuri de minerale şi oligoelemente, 19 tipuri de aminoacizi şi enzime.

Scorţişoară era cunoscută în Mesopotamia ca o plantă cu proprietăţi curative, iar în zilele noastre acest condiment important se bucura de o utilizare largă în medicină populară. Conţine calciu, crom, cupru, iod, mangan, fosfor, potasiu, zinc, vitamina A, B1, B2 şi C, esenţiale pentru menţinerea sănătăţii.

Scorţişoară scade colesterolul şi „ascute” creierul

La ora actuală în comerţ se găsesc două tipuri de scorţişoară: cel originar din Sri Lanka (Cinnamomum verum sau zeylanicum) respectiv tipul Cassia (Cinnamomum aromaticum). Scorţişoară de tip Cassia cultivata în Vietnam, Indonezia şi China este bogată în cumarina, o substanţă cu rol în prevenirea cancerului. Mierea şi scorţişoară pot fi utilizate şi separat, dar combinate au efect optim asupra organismului.

Efectele benefice ale combinaţiei de miere cu scorţişoară

Principalul efect al combinaţiei de miere cu scorţişoară este arderea depozitelor de grăsimi. Se recomanda în curele de slăbit datorită acţiunii sale, mai ales asupra grăsimii abdominale. Având proprietăţi de detoxifiere, ajuta la eliminarea toxinelor din tubul digestiv, împiedica depunerea de grăsimi.

Reţeta este foarte simplă: o linguriţă de scorţişoară şi două linguriţe de miere se amestecă într-un pahar de apă. Jumătate din amestec se consuma seara la culcare, iar cealaltă jumătate dimineaţa pe stomacul gol. Cu aceasta dietă poţi slăbi chiar şi două kilograme pe săptămână, efectul este garantat şi în cazul persoanelor obeze.

Scade nivelul colesterolului, previne apariţia infarctului miocardic, ameliorează dispneea, fortifica muşchiul cardiac, scade ritmul cardiac, reglează tensiunea arterială, reda elasticitatea vaselor sangvine. Datorită acestor proprietăţi benefice se recomandă şi în boli cardiovasculare.

Datorită conţinutului bogat în substanţe nutritive, în special a glucidelor din compoziţie care cresc vitalitatea organismului, folosirea sa este recomandată şi în tratamentul sindromului oboselii cronice.

La persoanele vârstnice care consumă regulat aceasta combinaţie se poate observa creşterea capacităţii de concentrare şi memorie, ameliorarea flexibilităţii şi mobilităţii articulare.

Ameliorează simptomele în infecţii ale aparatului urogenital, în caz de impotenţă, tulburări ale ciclului menstrual sau sindrom premenstrual.

Scorţişoară, secretul colesterolului scăzut

Consumul regulat de miere şi scorţişoară ajuta la întărirea sistemului imunitar, creşterea rezistenţei faţă de infecţii. În caz de răceală şi gripă, amestecaţi o lingură de miere cu 1/2 linguriţă de scorţişoară şi consumaşi de trei ori pe zi, timp de trei zile, pentru ameliorarea simptomelor.

În afecţiuni respiratorii, bronşite, sinuzite vindeca tusea iritativa, decongestionează sinusurile. Poate fi utilizată şi în cazuri de infecţii la nivelul cavităţii bucale, pentru întărirea organismului în perioadele de convalescenţă, după stări febrile.

În tulburări digestive cum ar fi greţuri, vărsături, colici abdominale reglează funcţiile digestive. Ameliorează simptomele gastritei, previne apariţia ulcerului gastro-duodenal.

În cazul durerilor de dinţi, amestecul a cinci linguri de miere cu o lingură de scorţişoară aplicat de trei ori/zi la nivelul dintelui afectat reduce semnificativ durerea.

Folosirea combinaţiei de miere cu scorţişoară este recomandată şi în afecţiuni dermatologice: infecţii ale pielii, plăgi, eczeme, arsuri, zona zoster. În cosmetică se foloseşte pentru tratamentul acneei. Amestecul a trei linguri de miere cu o lingură de scorţişoară aplicat seară înainte de culcare timp de o săptămână ajuta la eliminarea coşurilor.

Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, aceasta combinaţie este utilă pentru prevenirea cancerului. Pacienţii care suferă de cancer pot să consume o lingură de miere amestecată cu o lingură de scorţişoară de trei ori pe zi timp de o lună. Studii recente au demonstrat efectele benefice ale acestui remediu în cancer osos şi cel gastric.

Combinaţia de miere cu scorţişoară asigura aportul optim de substanţe nutritive necesare organismului şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Mierea de albine şi scorţişoară, leac împotriva îmbătrânirii

Ameliorează durerile în artroze, artrite, reduce inflamaţia, încetineşte evoluţia acestor boli chiar şi în cazul artritei reumatoide cronice. Combinaţia mai poate fi folosită şi în tratamentul anxietăţii şi pentru oprirea sughiţului.

Adauga un comentariu