Actualitate

Se vinde un intreg cartier din Iasi. Este incredibil pretul cerut de proprietar!

Publicat: 31 ian. 2016
1

@ Un intreg cartier rezidential este oferit spre vanzare, la un pret fabulos de cateva milioane de euro @ Complexul rezidential este format din 5 blocuri, iar cu cei peste 6 milioane de euro se cumpara si terenul din jur @ Problemele financiare l-a obligat pe proprietarul imobilului sa vanda la grup sutele de apartamente construite la marginea orasului

Dream Village este cartierul care ar fi trebuit sa devina cel mai mare proiect imobiliar din Iasi, dar a fost scos la vanzare. Pretul cerut pe noul complex rezidential este unul fabulos, acesta fiind stabilit la pragul de 6.830.450 euro. Proprietarii complexului de blocuri sunt grecii de la Marfin Bank, care au decis vanzarea imobilelor si a terenului din capat Pacurari, din cauza problemelor financiare. Complexul rezidential este format din 5 blocuri (P + 11E), din care Marfin Bank vinde 117 apartamente, 26 de locuri de parcare si 114 boxe aflate la subsolul blocurilor. Pe langa asta, la cei peste 6 milioane de euro se cumpara si terenul din capat Pacurari. „Langa blocuri exista o parcela de teren in suprafat de 18.251 mp, aflata in proprietatea bancii, unde poate fi continuat proiectul rezidential”, se precizeaza in anuntul de vazare.

Primele locuinte au fost date in folosinta in anul 2008, fiind vorba despre 3 blocuri a cate 55 de apartamente care au fost cumparate treptat, dar si inchiriate in mare parte. In anul 2007, grecii de la Egnatia Bank au inceput finantarea proiectului rezidential a carui dezvoltator era la acea vreme compania Hatzlacha, cu capital israelian. Initial, acest grandios proiect includea construirea a nu mai putin de 15 blocuri, desfasurate pe aproape 25 mii metri patrati, iar pentru asta s-a preconizat o investitie de 33 milioane euro. Proiectul a fost finantat pe etape, iar la scurta vreme, dupa un credit de 5 milioane euro, care a asigurat achizitionarea terenului si constructia primelor trei blocuri, a urmat si criza economica.

Conceput ca cel mai mare complex rezidential de locuinte din zona Iasului

Conform reprezentantilor Marfin Bank, dezvoltatorul pregatea un imens cartier de 15 blocuri cu 11 etaje, construirea unui supermarket, a unei gradinite si chiar a unui pasaj subteran pe sub linia ferata. Dream Village a fost conceput ca cel mai mare complex rezidential de locuinte din zona Iasului.  Ansamblul „Dream Village” se dezvolta pe o suprafata totala de 25.891 mp si este situat în zona Pacurari, la periferia orasului, fiind in urma cu 5-7 ani printre cele mai cautate zone. In urma cu aproape o jumatate de an, cartierul a fost scos la vanzare la un pret de circa 10 milioane de euro, insa lipsa clientilor i-a convins pe proprietari sa scada pretul cu aproape 3 milioane de euro. Apartamentele cu o camera au preturi incepand de la 39.500 euro, cele cu doua camere de la 59.500 de euro, iar cele cu trei camere de la 74.500 de euro.

Comentarii
Adauga un comentariu