Actualitate

Se zdruncina linistea sefilor din aceasta institutie din Iasi. Procurorii DNA le-au rascolit birourile. Vezi cine este vizat de organele de ancheta – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 iun. 2017
Editia PDF
11 Oct. 2019

@ Procurorii au rascolit birourile din cadrul DGRFP Iasi @ Sunt cautate persoane care ar fi comis infractiuni de luare si dare de mita @ La DNA Suceava au fost aduse persoane pentru audieri @ Faptele s-ar fi petrecut in perioada 2013-2016 @ „Pâna la acest moment, ca urmare a perchezitiilor efectuate, au fost ridicate documente de la anumite compartimente de specialitate din cadrul DGRFP Iasi, aparat propriu si unitati subordonate. Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi colaboreaza cu structurile Directiei Nationale Anticoruptie si manifesta întreaga disponibilitate fata de solicitarile ce decurg din ancheta în curs”, a declarat Marian Bosianu, director general DGRFP Iasi.

Zi grea pentru angajatii de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Locale (DRGFP) Iasi. Ieri, procurorii DNA au rascolit birourile finantistilor pentru a strange cat mai multe dovezi, banuiala anchetatorilor fiind de comiterea infractiunii de dare si luare de mita. Procurorii au verificat documente din cadrul institutiei ce ar avea legatura cu activitati infractionale din perioada 2013-2016.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava efectueaza cercetari într-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savârsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate acestora, comise în perioada 2013 – 2016. În cursul zilei de 7 iunie, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare în 12 locatii, din care patru sunt sedii ale unor institutii publice din judetele Botosani, Iasi si Neamt, iar opt sunt sedii ale unor persoane juridice”, au spus procurorii intr-un comunicat DNA. Mai multe persoane au fost conduse pentru audieri la DNA Suceava.

Vizate sunt doua servicii din subordine

Surse din cadrul DGRFP au precizat ca procurorii au cautat dovezi in cadrul a doua servicii din subordine, unul fiind cel de audit. Insa, nu s-au putut pronunta cu privire la persoanele vizate, rezultatele perchezitiei fiind secrete. Conducerea DGRFP a precizat ca va pune la dispozitie toate documentele solicitate de anchetatori.

„Se efectueaza cercetari într-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savârsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate acestora, comise în intervalul de timp 2013 – 2016. Pâna la acest moment, ca urmare a perchezitiilor efectuate, au fost ridicate documente de la anumite compartimente de specialitate din cadrul DGRFP Iasi, aparat propriu si unitati subordonate. Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi colaboreaza cu structurile Directiei Nationale Anticoruptie si manifesta întreaga disponibilitate fata de solicitarile ce decurg din ancheta în curs”, a declarat Marian Bosianu, director general DGRFP Iasi.

Au fost cazuri de coruptie

Nu este prima data cand se vorbeste de fapte de coruptie la DGRFP Iasi. In 2012, un functionar de la Finante a fost prins de procurorii DGA, acuzatia fiind de luare de mita.

Dan Chelaru, inspector la Finante, a fost acuzat ca ar fi primit mita de la Anisoara Yu, administratora unui restaurant chinezesc din Iasi. Aceasta sustine ca totul i-a fost inscenat. Barbatul a povestit ca, incepand cu data de 29 septembrie 2012, din momentul in care femeia a depus denuntul la Parchet, tot a incercat sa-i ofere bani fara ca acesta sa-i pretinda nimic.

Toata aceasta poveste pleca de la un control pe care l-a efectuat Dan Chelaru la o firma administrata de Anisoara Yu. In urma acestui control, Chelaru i-a spus administratorei ca trebuie sa ceara deschiderea procedurii insolventei pentru ca statul sa-si poata recupera datoriile, care erau de aproximativ 160 mii lei.

Procurorii sustin ca in acest context i-a cerut 2.000 lei ca sa nu-i faca plangere la Parchet pentru evaziune fiscala. Inspectorul sustine ca ar fi discutat la un moment dat despre un imprumut pentru ca el sa-si poata cumpara o arma de vanatoare.loading...

Comentarii
  • hmm dar daca dna Iasi „acopera” sau tace la ce va descoperi…cineva de „mai sus” care e cu ochii pe afacere….va declansa o ancheta superioara pentru a se debarasa de ….si de…..care au acoperit faptele..caz flagrant de ” complicitate”…..cine stie..?va suna cunoscut,?
    s a mai intimplat si la case mai mari….

  • Eu, Nastase Adrian, daca tot sunt in libertate mi-am propus sa desfiintez aceste mizerii create tot de mine (la betie, ce-i drept) dna&dga;. Au facut abuz de putere si numai rau societatii românesti!!!

  • Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Locale este cea de la primarie. Fotografiile sunt de la Finantele Iasi (deci nu locale). Cred ca inainte de a scrie un articol sa va documentati mai bine. Macar numele institutiilor sa le stiti. Mai exact se numeste Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi (daca despre ea e vorba)

  • Noi cei din Denea facem dezvaluirea: am venit sa-l rascolim pe Dobos, el este pestele. Dar, cum el este pestele, este plecat pe teren sa vada ce incasari fac felele la strada

    • Asa este, Dobos e pestele iar fata lui de suflet este Relu Fenechiu care asteapta de pe o zi pe alta eliberarea, s-apoi vezi tu iar iubire intre cei doi!

  • Dna-ul ar trebui sa-l caute pe Grigoriu, fostul director….contabilitati, audit etc… si ce daca a iesit la pensie, tot prin finante îsi face veacu

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit