Gadgeturi

Seagate lanseaza SSD-ul cu viteza de 10 GB pe secunda

Publicat: 09 mart. 2016
5

Seagate, unul dintre cei mai importanti producatori de medii de stocare la nivel mondial, depaseste recorduri dupa recorduri. Dupa ce a lansat primul SSD de 16 TB sub brandul Samsung, compania a anuntat acum cel mai rapid SSD de pe piata, care ofera cu 40% mai multa performanta decat cel mai rapid dintre modelele precedente. Desigur, nici acest model nu este destinat consumatorilor de rand.

Pana in prezent, cele mai rapide SSD-uri puteau atinge 6 GB/s, noua solutie fiind garantata pentru viteze de pana la 10 GB/s. Pentru a atinge aceste viteze, compania a apelat la tehnologia NVMe (non-bolatile memory express), care este rezultatul unui proiect din 2011 in care au fost implicate 80 de companii. Aceasta, alaturi de conectarea la placa de baza direct, folosind un port PCI-e 16X ofera performanta nemaivazuta in acest domeniu. Aceste noi SSD-uri de la Seagate sunt insa dedicate companiilor care furnizeaza servicii, putand fi folosite in curand de YouTube sau Netflix pentru a stoca materiale video, sau de catre companii care ofera stocare in cloud.

 Vor exista si noi versiuni de SSD-uri pe PCI-express mai ieftine de la Seagate, care pot folosi doar 8 dintre benzile de comunicare ale port-ului, dar care vor fi evident mai lente, atingand „doar” 6,7 Gbps. Ambele modele vor fi putea fi comandate de catre clienti in vara acestui an. Aceste unitati vor fi prezentate in cadrul Open Compute Project (OCP) Summit, care incepe astazi in Statele Unite.

Adauga un comentariu