Sport

Seara Campionilor Mondiali, Romania – Italia, dupa 28 de ani la Iasi!

Publicat: 23 oct. 2011
1
Vineri, 28 octombrie 2011, ora 17.00 are loc la Iasi, in Tudor Vladimirescu, pe Magic Stadium o reeditare a meciului Romania – Italia, Bucuresti 1983, cand echipa nationala a invins cu 1-0 proaspata campioana mondiala. Seara de 16 aprilie 1983 a ramas in istoria fotbalului romanesc prin tortele pe care cei 80.000 de spectatori le-au aprins in tribune, pentru a marca incredibila victorie obtinuta de „tricolori”, intr-un meci oficial, impotriva campioanei mondiale en-titre, Italia. A fost o seara magica in care Mircea Lucescu l-a eclipsat pe Enzo Bearzot, legendarul selectioner cu pipa, Balaci pe temutul fundas Gentile, Gino Iorgulescu pe supergolgeterul Paolo Rossi, iar Boloni (marcator) pe uriasul portar Dino Zoff. Victoria a netezit drumul „tricolorilor” spre calificarea la Euro ’84, din Franta.
Dupa 28 de ani, din echipa Romaniei care vine la Iasi fac parte: Florin Prunea, Nicolae Ungureanu, Sorin Cirtu, Ilie Balaci, Rodion Camataru, Ioan Andone, Nicolae Negrila, Costel Orac, Gino Iorgulescu, Gheorghita Geolgau, Adrian Bumbescu. Echipa Italiei vine la Iasi in urmatoarea componenta: Stefano Tacconi, Claudio Gentile, Franco Baresi, Juseppe Dossena, Giancarlo Antognoni, Salvatore „Toto” Schillaci, Paolo Rossi, Giuseppe Giannini, Alberigo Chicco Evani, Franco Causio, Roberto Mussi.
„Dupa decernarea Trofeului Maestrelli la Iasi, m-am tinut de promisiune si l-am adus pe campionul mondial Salvatore Schillaci in capitala Moldovei. Si nu a venit singur, a venit cu  echipa de aur a Italiei.  Iubesc Iasul si iesenii si de aceea am tinut foarte mult ca acest meci sa aiba loc la Iasi”, a declarat Claudia Ursu, co-organizator al evenimentului.
Adauga un comentariu