National

Seceta a dus la explozia preturilor. Iata cat a ajuns sa coste „vedeta toamnei”

Publicat: 15 sept. 2019

Din cauza secetei de anul acesta, productia de dovleci, unul dintre cele mai populare alimente, a scazut dramatic. Prin urmare, pretul deliciosului aliment a explodat. Dovlecii pot fi utilizati fie pentru deserturi precum celebra placinta de dovleac, fie pentru a prepara diverse feluri de mancare precum supe, fie pur si simplu pe post de garnitura. „Anul acesta, productia de dovleci este un pic mai slabuta fata de anul trecut, pentru ca nu a plouat. Nu a plouat de cel putin doua luni si jumatate”, a declarat un producator din Buzau. Un bucatar a aratat cum dovleacul poate fi folosit pentru numeroase preparate.„In prima faza, o sa taiem dovleacul si o sa-l punem la fiert impreuna cu ghimbirul ca sa facem un piure. Punem zaharul, o sa-l punem la fiert."

Sfaturi si informatii utile despre detoxifiere. Incepe toamna cu un tonus mai bun

"Pana fierb bucatile de dovleac si ghimbir, pregatim crema si biscutii pentru straturile desertului. Punem crema de branza. Luam pe tel si verificam daca sta. O sa venim si cu piureul de dovleac, aromat cu ghimbir. Crema o sa se mai lase foarte putin. Dovleacul s-a fiert, acum il scoatem intr-o cratita mai rece. Important e sa bagam piureul de dovleac rece in crema. L-am facut piure, l-am amestecat, s-a racit la temperatura camerei si acum il punem peste crema de branza, da si o culoare interesanta. Intr-un bol transparent, se aseaza un strat de biscuiti, unul de crema si tot asa. Iar la final. Punem un ciorchine de coacaze rosii, iar acum folosim doua felii de mar, taiate subtiri pe care le caramelizam. Pentru decor putem folosi niste zahar caramelizat, taiem feliile de mar, le caramelizam.”



loading...

Adauga un comentariu