Local

Secetă în județul Iași: ApaVital va furniza apă potabilă doar dimineața și noaptea. Vezi lista localităților afectate

Publicat: 04 iul. 2020
Din cauza secetei și a consumului ridicat din această perioadă, din județul Iași, ApaVital va furniza apă potabilă doar dimineța și noaptea către mai multe localități
Din cauza secetei și a consumului ridicat din județul Iași, ApaVital va furniza apă doar câteva ore pe zi

Consumul ridicat de apă și seceta din județul Iași impun operatorului ApaVital să furnizeze apă după un program strict, doar câteva ore pe zi dimineața și noaptea către mai multe localități

Din cauza consumului ridicat din această perioadă a anului și a secetei din județul Iași, operatorul ApaVital va furniza apă cu restricții, doar câteva ore pe zi, către mai multe localități.

„Din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoarele de înmagazinare ApaVital se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora. În aceste condiții, în perioada 6 – 31 iulie 2020 , pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervorului Belcești, de 2.500 mc capacitate, ApaVital se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic, între orele 07:00 – 10:00 și 17:00 – 22:00 către utilizatorii din localitățile Tansa, Belcești, Văleni, Ciorăni și Ruși”, au precizat oficialii ApaVital Iași.

Tot în perioada 6 – 31 iulie 2020, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă a rezervorului Focuri, de 750 mc capacitate, ApaVital va furniza apă potabilă după program, zilnic, în intervalele orare 07:00 – 10:00 și 17:00 – 22:00, către utilizatorii din comuna Focuri.

Apa potabilă este furnizată cu restricții în mai multe localități din județul Iași

De asemenea, pentru refacerea rezervelor de apă, diminuate ca urmare a consumului excesiv, ApaVital a întrerupt furnizarea către utilizatorii din localitățile Moșna și Bohotin. Tot până pe 31 iulie, pentru refacerea rezervelor de apă a rezervoarelor din localitatea Poiana – Deleni, de 300 mc și 50 mc capacitate, se va furniza apă potabilă în intervalele orare estimate 07:00 – 22:00, către utilizatorii din localitățile Deleni, Feredeni, Poiana, Slobozia și Maxut. Mai mult, pentru refacerea rezervelor de apă potabilă în rezervoarele Hârlău (de 1.000 și 2.500 mc capacitate), Scobinți (de 150 mc și 350 mc capacitate), Sticlăria (150 mc capacitate), Cotnari (300 mc capacitate) și Horodiștea (2 x 75 mc capacitate), în perioada 6 iulie – 31 iulie 2020, ApaVital va furniza zilnic apă doar în intervalul orar estimat 07:00 – 22:00.

ApaVital face un apel către ieșeni să consume rațional apă din rețea

Conducerea ApaVital face astfel un nou apel către ieșeni să consume rațional apa potabilă, pentru ca astfel de situații să fie evitate pe viitor.

„ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal”, au explicat oficialii ApaVital Iași.

Această situație ar putea să se extindă pe perioada verii și în localitățile din Zona Metropolitană Iași, mai ales la casele situate pe zone de deal, acolo unde presiunea apei este scăzută sau furnizarea este oprită complet.

Comentarii
  • ptr c sunteti lacomi si ati adunat consumtori disperati , pe la sate ati racordat cu forta , ati triplat nr de utilizatori pe aceeasi infrastructura. a plouat de a rupt si voi spuneti ca e seceta , gloabelor , puturile de la moldova sunt pline ochi , da trebuie curent ca sa impingeti apa , si voi faceti economie

Adauga un comentariu