National

Secretar de stat anchetat de DNA

Publicat: 19 feb. 2013
1

@ Directia Nationala Anticoruptie a confirmat, marti, ca in prezent exista o ancheta a procurorilor DNA in care ar fi vizat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Valentin Preda @ „Premierul a decis sa il demita pe Valentin Preda din postul de secretar de stat”, au declarat surse guvernamentale

Secretarul de stat Valentin Preda a fost ridicat, marti, de procurorii DNA, din fata Ministerului Dezvoltarii, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Ministerul Transporturilor (MT). Premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor. Potrivit unor surse judiciare, secretarul de stat Raducu Valentin Preda ar fi fost ridicat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, intr-un caz in care se fac cercetari privind posibile fapte de coruptie legate de anumite contracte.

Directia Nationala Anticoruptie a confirmat marti ca in prezent exista o ancheta a procurorilor DNA in care ar fi vizat secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, dar ca nu s-au luat pana acum masuri preventive fata de acesta.
„Confirm ca este o ancheta a procurorilor anticoruptie in care ar fi vizat Valentin Preda si ca pana in prezent nu s-a luat nicio masura preventiva fata de acesta”, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriela Balaban, reprezentant al Biroului de presa al DNA.
Raducu Valentin Preda este secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constantei.
Preda a fost membru in Consiliul de Administratie al CN Administratia Porturilor Maritime Constanta (mai 2010 – mai 2012), director la SC RO-DE Parteners SRL (noiembrie 2009 – ianuarie 2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (februarie – octombrie 2009), inspector de specialitate la Autoritatea Navala Romana (noiembrie 2002 – ianuarie 2009), ofiter de port la Inspectoratul de Stat al Navigatiei Civile – Capitania Zonala Constanta (iunie1993 – noiembrie 2002) si personal navigant la Compania de Navigatie Navrom, Romline Constanta (iunie 1989 – iunie 1993).
Preda a absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica Constanta din cadrul Universitatii „Spiru Haret” (2011), Academia Navala „Mircea cel Batran” (2003), Facultatea de inginerie si management agroturistic – Bioterra din cadrul Universitatii de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (2000), potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat in Ministerul Transporturilor, dupa ce acesta a fost ridicat, marti, de procurorii DNA, din fata Ministerului Dezvoltarii, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale. „Premierul a decis sa il demita pe Valentin Preda din postul de secretar de stat”, au declarat sursele.

PSD Constanta sare in apararea lui Preda

Reprezentantii PSD Constanta spun ca „retinerea abuziva a lui Valentin Preda din fata Ministerului Dezvoltarii aminteste de practicile politiei politice din Germania nazista sau din Rusia lui Stalin”, precizand ca secretarul de stat este sustinut in functie de PSD Constanta. „Valentin Preda a fost si este sustinut de catre PSD Constanta in functia de ministru secretar de stat, performantele si experienta sa in acest domeniu fiind recunoscute de specialisti la nivel national si international. Retinerea abuziva a lui Valentin Preda, din fata Ministerului Dezvoltarii, practic din strada, aminteste de practicile politiei politice din Germania nazista sau din Rusia lui Stalin, retineri abuzive perpetuate de militia securista a lui Traian Basescu”, arata reprezentantii PSD Constanta intr-un comunicat de presa.
Reprezentantii PSD Constanta cer DNA si Ministerului Justitiei un raspuns legat de modul in care a fost ridicat de pe strada Valentin Preda.

Adauga un comentariu