International

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo : ”Statele Unite va utiliza toate mijloacele pentru a ajuta poporul Venezuelei”

Publicat: 15 apr. 2019

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, aflat intr-o vizita in orasul columbian Cucuta, la granita cu Venezuela, a mentionat faptul ca Statele Unite se va folosi de toate instrumentele politice si economice pe care le au la dispozitie pentru a-l trage la raspundere pe Nicolas Maduro pentru criza economica si sociala din Venezuela. De asemenea, Mike Pompeo sustine ca autoritatile americane vor lua masuri pentru ca Rusia si Cuba sa inteleaga ca vor plati un pret pentru sprijinul pe care il acorda presedintelui venezuelean.

Reprezentantii SUA vor avea intalniri cu oficialii rusi pe tema Venezuelei

Statele Unite vor continua sa utilizeze toate mijloacele economice si politice pe care le au la dispozitie pentru a ajuta poporul Venezuelei”, a declarat Pompeo dupa o vizita la un centru pentru refugiati aflat la Cucuta. El a vizitat si depozitele unde se afla ajutoarele umanitare pe care Statele Unite le-au pus la dispozitia Venezuelei, dar pe care Nicolas Maduro nu a acceptat sa le primeasca, de teama unei posibile invazii americane. Prin intermediul sanctiunilor, revocarilor de vize si altor mijloace, ne luam angajamentul de a trage la raspundere regimul si pe cei care il sustin pentru coruptie si reprimarea democratiei”, a subliniat Mike Pompeo.

Secretarul de Stat a lansat si un avertisment la adresa Cubei si Rusiei, state aliate ale lui Maduro. „Cubanezii trebuie sa inteleaga ca vor exista costuri asociate cu sprijinul pe care continua sa i-l acorde lui Nicolas Maduro. Vom avea aceeasi discutie si cu Rusia”, a mai spus acesta.
Statele Unite pun presiune asupra presedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, sa se retraga de la putere, si cer altor tari sa isi arate sustinerea fata de Juan Guaido, lider al opozitiei si presedinte interimar autoproclamat. Administratia de la Washington a impus un set de sanctiuni impotriva Guvernului presedintelui Nicolas Maduro, in incercarea de a-l inlatura de la putere. Administratia Vladimir Putin a avertizat ca va face totul pentru apararea presedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, dupa ce, pe fondul speculatiilor privind o presupusa invazie militara prin Columbia, Casa Alba a reiterat ca presedintele Donald Trump mentine "toate optiunile". De asemenea, China, Turcia, Cuba si Siria il sustin pe Nicolas Maduro.loading...

Adauga un comentariu