Titlurile zilei

Secretarul CL Iași, Denisa Ionașcu, intră în comisie de anchetă. Primarul Mihai Chirica: ”E ca și cum ursul începe să fugărească veverița” – LIVE VIDEO, UPDATE

Publicat: 28 ian. 2022
Denisa Ionașcu, secretarul Consiliului Local al municipiului Iași
Secretarul CL Iași, Denisa Ionașcu, va fi evaluată de doi consilieri locali și de primarul Mihai Chirica pentru activitatea din 2021

Denisa Ionașcu, secretarul CL Iași, va fi evaluată de primarul Mihai Chirica și doi consilieri locali. Edilul orașului ar urma să ceară și o verificare a modului cum aceasta a deținut un apartament al primăriei, deși avea și locuință proprie

Plenul Consiliului Local (CL) Iași va discuta astăzi, 28 ianuarie 2022, un proiect de hotărâre privind evaluarea activității secretarului Denisa Ionașcu. Evaluarea acesteia va avea loc în perioada 31 ianuarie – 31 martie 2022 și va fi făcută de primarul Mihai Chirica și de doi consilieri locali. În ultima perioadă s-au înmulțit plângerile la adresa acesteia, foarte mulți ieșeni reclamând că mai multe proiecte sunt blocate de către aceasta în mod voit.

UPDATE: Ședința ordinară a Consiliului Local Iași a început!

Secretarul CL Iași, Denisa Ionașcu, a avut apartament de la primărie

Denisa Ionașcu a fost promovată ca secretar în timpul mandatului lui Gheorghe Nichita, când a fost propulsată de la Direcția Juridică. În urmă cu mai mulți ani, aceasta a ocupat un apartament al primăriei la blocurile ANL din Păcurari, în timp ce avea în proprietate o vilă în Valea Lupului. După ce consilierii locali i-au cerut explicații, aceasta a renunțat la apartamentul primăriei, pentru care plătea 23 lei lunar. Totuși, Denisa Ionașcu, a deținut apartamentul mai mulți ani în paralel cu locuința personală. Totuși, nu a fost făcută nicio plângere pentru prejudiciul adus Municipalității de către secretarul CL. Primarul Mihai Chirica a anunțat ieri, 27 ianuarie 2022, că va cere o verificare a situației.

”A fost o discuție atunci, destul de titrată în presă. De altfel, e o chestiune similară și cu un alt apartament, dar nu mai stârnesc discuții interminabile, despre un personaj cu casă în altă parte și cu una de la stat. Am să analizez cu colegii mei de la Direcția Juridică, să îmi spună exact ce s-a întâmplat acolo și o să dăm și un răspuns”, a spus primarul Mihai Chirica.

Secretarul primăriei va fi evaluat pentru anul 2021

Edilul Iașului a arătat și în ce constă evaluarea secretarului Denisa Ionașcu, odată cu proiectul de hotărâre din ședința de Consiliu Local.

”Nu am făcut eu proiectul. Viza de legalitate a fost dată de doamna secretară, cea care face obiectul. Nu vrea nimeni sânge și durere. Va fi o analiză obiectivă. Am pus colegii de la Juridic să scoată care sunt atribuțiile secretarului. Sunt destul de limitate din perspectiva legii. Nu există o vendetă. E o proastă interpretare a persoanelor incriminate. Nu are nimeni nimic cu nimeni. E ca și cum ursul începe să fugărească veverița. Avem un oraș mare. Nu mă împiedic de vreascuri prin pădure. E o scăpare a ei. Această comisie spune foarte clar că se înființează prin dispoziția primarului și e compusă din edil și doi membri din Consiliul Local. Și va desfășura activitatea între 31 ianuarie -1 martie pentru activitatea anului precedent. Secretara CL are rolul de organizare administrativă a relației dintre consiliul local și primar, precum și a relației dintre primar și prefect”, a mai spus Mihai Chirica.

Proiecte de urbanism completate după votul din CL Iași?

Au apărut informații și că unele proiecte de urbanism au fost completate chiar și după votul dat în Consiliul Local, lucru ilegal. Primarul Mihai Chirica a menționat că nu știe de aceste aspecte, deși pe masa sa s-ar afla un astfel de proiect la analizat. Edilul nu a vrut însă să ofere mai multe detalii.

”Nu îmi place zeflemeaua și ironia. E ca și cum sunt informații că după ce s-a măsurat nivelul Dunării, cineva a mai aruncat o găleată de apă. Îmi trebuie date concrete. Ar însemna că cele câteva mii de documentații de urbanism de toate felurile să le iau eu să le socotesc. Nu am capacitatea asta”, a mai spus Mihai Chirica.

Aceste documentații au trecut și pe la secretarul CL, Denisa Ionașcu, ce va fi evaluată în această perioadă. Iașul a rămas cu mult în urma altor orașe în materie de urbanism, orașe care au simplificat procedurile de emitere a documentelor.

Detalii despre emiterea certificatului de atestare a construcţiilor

Recent, procurorii DNA au descins la Primăria Iaşi pentru a ridica o serie de documente referitoare la un bloc din cartierul Tătăraşi. În fapt, aceştia au cerut documente ce ţin de certificatele de atestare a edificării construcţiilor, cu suspiciunea că primarul Iaşului ar fi semnat ceva ilegal. Totuşi, în acest caz edilul doar aprobă, iar actul este asumat de cel care l-a întocmit. Procedura de eliberare a acestor acte este cât se poate de clară, conform dispoziției nr. 123 de pe 25.01.2018.

Personalul din cadrul Direcţiei de Urbanism a municipalităţii se ocupă de acese documente, iar arhitectul- şef verifica legalitatea şi corectitudinea întocmii hârtiei. De asemenea, funcţionarul însărcinat prin dispozaitia primarului răspunde de corectitudinea documentului, iar edilul doar aprobă emiterea certificatului. În plus, dispoziţia prin care se reglementează aceste lucruri poartă şi semnătura secretarului CL Denişa Ionaşcu. Acest dosar a stârnit un scandal uriaş în ultima perioadă.

DOCUMENTUL AICI și ÎN GALERIA FOTO
Comentarii
 • Iașul a rămas cu mult în urma altor orașe în materie de urbanism. Citat din Chirica. Exact asa este. Valabil începând cu Nichita , terminând cu Chirica. Raul sta în fruntea primăriei, nu în cadrul birourilor componente. Vom vedea pana pe 31 martie câte controale săptămânale va face DNA în cadrul primăriei Iași.

 • Păcat de acest frumos oraş, centru mare universitar, a fost MUTILAT d.p.d.v. urbanistic de către un NENOROCIT ca nichita iar acum îl urmează chirica.
  Cum este posibil ca întrun oraş ca Iaşul să permiţi construirea unui centru comercial DEDEMAN în inima oraşului şi multe alte blocuri pe spaţii verzi, iar centrul BALNEAR NICOLINA să nu fie modernizat cu fonduri europene ?
  Întro monografie a oraşului Iaşi , renumitul medic Bejan , spunea despre băile Nicolina că sunt cele mai bune din Europa pentru afecţiuni reumatice.
  De ce nu s a construit un centru BALNEAR modern cu bazine acoperite / descoperite pentru tratamente ? bine că importă clinici din Germania nămol de la Nicolina iar pensionarii noştri merg în 2 bastoane în loc să se bucure de un tratament la Nicolina…
  Primăria ar fi cîştigat enorm din încasări….TICĂLOŞILOR

 • Astia doi nu se mai inteleg de la comisioane? Sa o cheme DNA-ul pe Denisa, ca sigur il da in primire pe domn’ Chirica! Si are ce spune, chiar are!!

 • interesante justificarile premarului in functiune. suna a dezvinovatire. la botezul junelui primarului a fost Denisa si a dat plicul cel gras? sau au fost dezvoltatorii din Pascani? sau Denisa este acarul Paun care trebuie sa plateasca oalele sparte? de ce se schimba in permanenta arhitectul sef al primariei? #satui de voi

 • Primarul nu se poate dezice de haosul urbanistic care a stricat ceea ce Iasul avea mai bun. El a patronat haosul, el l-a girat. Este lacomie, este incompetenta, nu stiu. Nici nu mai sper ca va raspunde in fata legii. Sper doar sa fie schimbat prin vot.

 • De ce blocati ce nu va convine ,stiu ca sunteti nostalgici dupa vremurile apuse cind securistii si pcr facea legea iar cei ce in incercau sa place din raiul comunist ori erau omoriti la granite ori erau trimisi la puscarie sau chiar spitale si sanatorii de nebuni ,ca asa era atunci ,ne aranjati accidente prin tari straine ,ca deh eram infractori ,daca nu nea vindut securitatea la kg in germania sau israel,ca sa incaseze ei banu.Sunt un fost resident triskirchen hilton fluchtinslager.

 • O curveta incuiata, avansata de catre Nichita, care acum a ajuns sa fie unsa cam cu toate alifiile invatate de la Chirica cand era mic copil de mingi. Ce il enerveaza pe Chirica este ca nu mai raspunde Denisa la butoane, nimic altceva ! Procentele se impart, totul merge bine, mai putin relatiile dintre cei care au numere pe tricou date de Gigi adica si Penisa si Peni !

 • O curveta incuiata, avansata de catre Nichita, care acum a ajuns sa fie unsa cam cu toate alifiile invatate de la Chirica cand era mic copil de mingi. Ce il enerveaza pe Chirica este ca nu mai raspunde Denisa la butoane, nimic altceva ! Procentele se impart, totul merge bine, mai putin relatiile dintre cei care au numere pe tricou date de Gigi adica si Penisa si Peni !

 • Vreacuri aiiiiiiiiii?????? Cu siguranta vor iesi la oveala multe prostii facute, dar de ambele parti. Nu stim insa cand DNA si DIICOT Iasi, vor avea tupeul sa-l incatuseze si pe Chirica. sau domnilor procurori, vicepresedintii PNL nu intra in prevederile Codului Penal???? Nu cumva un procuror sau mai multi tergiverseaza aceste dosare? Am vrea sa stim si noi numele acestor „magistrati”.

 • Denisa, Denisa … cum te dai tu Sfanta acu… curios este de ce te cred aia, ce le faci? Ce le spui?:)))procurorii stau bine cu psihologia omului de obicei… cum de i-ai prostit pe astia in halul asta e de pus intr un manual de psihologie la un moment dat (cand iesi la pensie poate ) .
  Cat despre procurori…. pacat de breasla. Daca ati asculta un pic mai mult si in partea dreapta, nu doar in cea stanga… ati face niste treburi destepte si pe bune.

 • Despre Denisa, numai de bine. Ai imbatranit fetito! Despre pat si apartament stim de ani de zile. Tu nu incalci porunca a saptea – sa nu nu prea curvesti. Tu esti fidela, primarului. Din pacate varsta isi spune cuvantul. Si varsta primarului isi spune cuvantul. Istoria isi spune cuvantul. Blestemul lui Nichita domnule primar.

 • DNA la Iași? Mare glumă. DNA -ul ieșean este preocupat de „autosuficiența” proprie. Magistrații lu’ Pește Sărat. Credeți că le este măcar un pic de rușine? Buzunarul să trosnească de parale, orașul Iași?

 • Chirica este un nemernic si odata inceput procesul Skoda, e un penal. Astia conduc Iasul…alexe di Chirica secondati de Cazacu Andrei, administratorul judetului… cat despre Afloarei Sorinel, copilul tigan de Aur, sla e o nulitate!!!

Adauga un comentariu