Actualitate

Secretarul de stat Raed Arafat, despre relaxarea măsurilor după 15 mai: „Va fi o relaxare și în ceea ce privește persoanele vârstnice. Nu înseamnă că au devenit mai puțin vulnerabili”

Publicat: 10 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Secretarul de stat Raed Arafat despre relaxarea măsurilor după 15 mai Va fi o relaxare și în ceea ce privește persoanele vârstnice. Nu înseamnă că au devenit mai puțin vulnerabili

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit despre anumite măsuri care vor trebui respectate după 15 mai. Deși interdicțiile se vor relaxa, acesta le recomandă în special persoanelor în vârstă să fie precaute deoarece riscurile nu au  dispărut.

„Mască sau mai bine zis acoperirea gurii va trebui să devină obligatorie, după 15 mai. O să avem decalararea programului de lucru, triaj în locurile în car elucrează mai mulți oameni. S-au luat măsuri care s-au dovedit eficiente pentru nu ne-a dus către o situație de genul dezastru. Respectarea unor recomandări este foarte importantă. În Germania este din nou o creștere a numărului de cazuri, în Spania în unele zone s-a impus din nou declararea stăprii de urgență. Oricând boala va putea mult mai periculoasă. Va fi o relaxare și în ceea ce privește persoanele vârstnice.

Nu înseamnă că au devenit mai puțin vulnerabili. Trebuie să aibă grijă de persoanele în vârstă, există un rism mai mare. Socializezi mai mult, vin copiii des, copiii se joacă în stradă, ajung la bunică, o pupă și aceasta poate ajunge la spital cu Covid-19. Se va transfera o parte din respeonsabilitate către populație”, a spus Raed Arafat.

Adauga un comentariu