Secretele istoriei

Secrete din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, descoperite

Publicat: 14 ian. 2014
Secrete din cel de-Al Doilea Razboi Mondial au fost gasite intr-un mesaj codat aflat intr-un tub legat de piciorul unui porumbel voiajor. Scheletul pasarii, impreuna cu mesajul, au fost descoperite in cosul unei case din Anglia.

Vezi si Planul secret al americanilor ce putea pune capat celui de-al Doilea Razboi Mondial  
Resturile porumbelului au fost gasite de David Martin din Bletchingly, Surrey din Anglia, in momentul in care isi renova semineul, potrivit ABC News.
„Am tras in jos, apoi oasele porumbelului au inceput sa cada unul cate unul. Iar cand un picior a ajuns jos, am vazut o capsula care era legata de el, iar in interior avea un mesaj”, a spus Martin la BBC.
Unii considera ca pasarea a zburat din spatele liniilor inamice, probabil din Franta ocupata de nazisti spre Marea Britanie. Altii spun ca pasarea s-a pierdut si s-a dezorientat datorita vremii sau pur si simplu a fost epuizata dupa calatoria peste Canalul Manecii.

Vezi si FANTOMELE Parisului din al Doilea Razboi Mondial – FOTO INEDIT  
Mai mult de 250.000 de porumbei calatori au fost utilizati in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Acestia au fost numiti Serviciul National al porumbeilor si au transportat mesaje secrete.
In timpul razboiului, 32 de porumbei au fost decorati cu Medalia Dickin pentru vitejie.
In prezent, spargatorii de coduri ai guvernului britanic lucreaza pentru a descifra mesajul descoperit de Martin in capsula secreta. Deocamdata, ei au stabilit ca acest mesaj codat a fost trimis acum 70 de ani de catre sergentul W. Stott. 


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit