Pentru micul dejun de weekend, nişte gogoşi cu zahăr pudră ori cu magiun sunt nemaipomenite. Pufoase, delicioase şi săţioase. Le poţi face clasic, după reţeta bunii, sau poţi încerca o metodă modernă, din cofetării şi patiserii. Înainte de a te apuca de gătit, află câteva secrete ca să îţi iasă gogoşi pufoase.
Trucurile sunt adunate de la gospodine pricepute. Pot părea nesemnificative ori chiar banale, dar, de fapt, ele îţi garantează textura aerată şi fină. Spre exemplu, ştii că nu prea trebuie să pui zahăr în aluat? Dacă pui, trebuie foarte puţin. Află răspunsul din acest material.
Iată câteva secrete despre modul de preparare al gogoşilor:
Pentru a face gogoşi bune şi pufoase, ai nevoie de ulei şi de o tigaie. Pune uleiul în tigaie şi ai grijă să se încingă bine. Abia când ajunge la o temperatură înaltă, pune gogoşile la prăjit. Dacă le pui mai devreme decât trebuie, ele vor absorbi mult ulei. De asemenea, imediat ce s-au prăjit pe ambele părţi, scoate-le din tigaie şi pune-le pe nişte prosopele absorbante de bucătărie. Astfel, vei îndepărta orice exces de ulei.
Cum îţi dai seama că ai făcut gogoşi pufoase? Ei bine, găurile din miezul gogoşilor sunt dovada că aluatul a avut consistența perfectă, dar şi că a stat suficient timp la dospit, iar apoi la prăjit.
În al doilea rând, din aluatul frământat poţi rupe bucăţi, pe care să le modelezi sub formă de bilă. Pe acestea lasă-le la crescut, apoi modelează-le şi pune-le la prăjit.
Zahărul nu este un ingredient interzis când e vorba de gogoşi, dar este important să ştii când anume să-l foloseşti. În aluat, spre exemplu, se pune foarte puţin. De ce? Pentru că zahărul se arde în momentul în care gogoşile se prăjesc în uleiul încins.
Dacă pui zahăr mult, aluatul nu va creşte suficient. În plus, gogoşile se servesc cu zahăr pudră. Aşadar, e un motiv în plus, să nu pui mult zahăr în compoziţie.
Ca să te îndulceşti în această perioadă, încearcă nişte gogoşi de post sau nişte clătite fără lapte.