Actualitate

Secretele copiilor de VIP-uri din Iasi! Aceasta moda a intrat in toate liceele mari!

Publicat: 29 ian. 2014

@ Povestea acestor elevi este una cu totul aparte, pentru ca lor li se indeplinesc pe loc mai toate visele @ Parintii lor au posibilitatea sa le cumpere aproape tot ce-si doresc @ In schimb, elevii muncesc pe rupte si arata ca sa ai totul de-a gata, nu este suficient @ Cu o vointa de fier, au rezultate excelente la invatatura, unii dintre ei fiind chiar olimpici internationali @ Multi sunt la un pas sa devina studenti in Marea Britanie sau in Statele Unite ale Americii @ Cei mai buni sunt recrutati din timpul liceului de catre firme specializate

Povestea acestor tineri ieseni este una cu adevarat deosebita! In pofida faptului ca au parinti celebri, fie ca este vorba de medici sau procurori, prin rezultatele obtinute la scoala dovedesc ca sunt talentati si muncesc foarte mult pentru a fi cei mai buni. Unii primesc oferte de la universitati mari din Europa sau din Statele Unite ale Americii.

Fiica procurorului Iulia Diaconu, olimpica internationala

Un exemplu in acest sens este Camelia Diaconu, fiica reputatului procuror iesean Iulia Diaconu. Eleva in clasa a XI-a la Colegiul National Emil Racovita (CNER), aceasta a obtinut in 2013 medalia de argint la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene. Tanara a primit deja oferte sa studieze la importante institutii de invatamant superior din Europa. Pe de alta parte, Ruxandra Tesloianu, tot in clasa a XI-a la acelasi colegiu, care provine dintr-o respectata familie de medici din oras, este multipla laureata a olimpiadelor nationale de Chimie. Ea a fost premiata si de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) pentru medalia de argint castigata la Olimpiada Internationala de Stiinte pentru Juniori, derulata in capitala Iranului, Teheran. Tanara a fost coordonata de profesorii Paula Gavrilescu – chimie (directorul de la Racovita – n.r.), Ioana Bohotineanu – biologie si Cristinel Miron – fizica.

Citeste si: EXCLUSIV! Olimpicii Iasului vor studia la cele mai mari universitati din lume

Liceeni de mari medici, in galeria celor mai buni de la Colegiul National

Nici Colegiul National nu este mai prejos din perspectiva elevilor de VIP-uri. Maria Alexandra Covic, fiica cunoscutului nefrolog Covic, studiaza in clasa a XI-a, la profiul matematica – informatica. Aceasta il are ca diriginte pe profesorul de fizica, Jean Rotaru. De asemenea, Sofia Alexandra, fiica medicilor ginecologi Socolov, este si ea tot in clasa a XI-a la National. Ambele au rezultate foarte bune la invatatura si au optat deja pentru a-si continua studiile la institutii de invatamant superior din strainatate. Pe de alta parte, ca in fiecare an, o mare parte dintre elevii geniali ai Iasului sunt si la Colegiul National Costache Negruzzi. Astfel, doar in 2013, zece dintre ei au ajuns sa studieze la reputate universitati din strainatate. Printre acestia se numara Patricia Gall, care a fost admisa pentru a studia la Universitatea Luigi Bocconi din Milano – Italia, Ioana Grigoras la Universitatea din Manchester – Marea Britanie la Studii Japoneze, Iustina Emanoil, tot la Manchester la Neuro-Stiinte, alaturi de Diana Moldovan, in acelasi loc, la Management.

Cat costa sa studiezi in strainatate

Dincolo de toate acestea, a urma o facultate in strainatate este un lucru costisitor. Aici, taxele de scolarizare anuale încep de la câteva sute de euro si ajung pana la 33.000 de euro. La acestea se adauga sumele necesare pentru întretinerea de zi cu zi. De precizat ca, de ani buni, in Romania au aparut firme specializate de recrutare a celor mai buni tineri romani la mari universitati din lume. Acestea strang informatii cu profilul candidatilor si, anual, familiile acestora au posibilitatea sa mearga in strainatate pentru a vedea concret de ce conditii educationale sau de cazare vor avea parte liceenii, odata admisi. In general, copiii care provin din familii potente financiar isi permit sa apeleze la serviciile acestora. Totusi, candidatii care nu provin din familii înstarite si care sunt dispusi sa munceasca pe perioada studiilor, se pot înscrie si la universitati europene care nu percep taxe de studii. Danemarca sau Suedia sunt tarile unde se desfasoara cele mai multe cursuri gratuite. De asemenea, aici nu sunt nici restrictii privind ocuparea fortei de munca în cazul strainilor.

Citeste si: Cat ii costa pe studentii ieseni studiile in strainatate

Comentarii
 • Oamenii care isi castiga banii prin munca cinstita, cei care au invatat ei insisi, isi indruma si copiii bine, si-i educa corespunzator. Doar ci care castiga prin mijloace incorecte sunt foarte ingaduitori cu copiii lor, le ofera multe, nu cer nimic in chimb si cresc niste ratati,. Acestia cresc niste copii care considera ca totul li se cuvine . care sparg banii pe chiolhanuri si pe masini scumpe ori poate chiar pe droguri.

 • Nu trebuie sa fii doar copil de medic sau procuror pentru a excela,sunt copii foarte buni care provin din familii modeste dar,acolo unde se amesteca cele doua categorii exista mereu o problema si anume,a doua categorie este mereu umbrita de prima-La noi,cand zici doctor, procuror sau judecator pecetea este deja pusa pe fruntea odraslelor,,inteligente,,

  • cunosc un copil olimpic international,care a fost recrutat de o renumita universitate din Anglia,dar provenind dintr-o familie modesta n-a putut merge pt ca parintii n-aveau sa-i ofere asazisii bani de buzunar.In rest universitatea acoperea toate costurile.Mama copilului e pensionata pe caz de boala si tata intretine familia cum poate..DECI POTI FI F DESTEPT DACA N-AI SUSTINERE MATERIALA NU REZOLVI NIMIC

 • Copiii enumerati mai sus sunt printre putinele exemple pozitive. In cea mai mare parte , copiii de bani gata au note mari din alte motive. Eu cunosc cateva progenituri de bani gata care au note mari din alte motive, de invatat mai putin. Toata ziua prin baruri si prin cluburi, arunca cu bani si tot asa.

 • Nu inteleg care este MODA!
  Sunt copii care invata si obtin – fara pile- premii internationale. Sunt copii care muncesc in plus fata de cei care-si pierd timpul prin cluburi , baruri, … Sunt copii cu care ne mandrim si care ne duc cu fruntea sus numele in lume. Deci, inca o data … care este MODA ?

 • La Colegiul RACOVITA ca sa fii BUN trebuie de fapt sa fii FOARTE BUN iar cand te bucuri de aprecieri ca acestea deja comentariile sunt de prisos. In opinia mea,in cazul copiilor nominalizati de dvs. se consacra inca o data diktonul precum ca „Din STEJAR,STEJAR rasare…”

 • bravo lor…dar sa nu uitam ca mai sunt si alti elevi mult mai buni ca ei dar nu sunt bagati in seama deoarece nu au pilele lor….cunosc un caz de la negruzzi..o eleva de la acest liceu pe care l-am mentionat trebuia sa mearga la o olimpiada dar provenind dintr-o fam mai modesta camelia spaga gavrila nu a lasat-o si a trimis o alta eleva care parintii ei au scos cateva mii de eurasi…

 • UN MARE PÅCAT PENTRU TOTI CEI CARE INVATÅ CU ADEVÅRAT INDIFERENT DE FUCTILE PÅRINTILOR INTRO TARÅ UNDE NU AU NICI UN VITOR DIN CAUZÅ CÅ TARA ESTE JEFUITÅ, DISTRUSÅ, TÅLHÅRITÅ DE COMUNISTI, SECURISTI,SI CLONATI LOR, CARE SUNT LA PUTERE! PÅCAT DE EA TARÅ!

 • este si meritul familiei, pentru ca un copil trebuie sa-l ingrijesti ca pe-o ******, in primul rand cu multa iubire, intelegere si respect. Daca un copil e crescut in iubire si intelegere, da ce e mai bun din el. Deci complimente si familiilor.

 • chiar asa, eu dintr-un betiv si o curva, care nu s-au ocupat niciodata de mine, ce **** masi sa iasa. Un ratat de ce-am ajuns. chiar daca am facultate si m-am chinuit vai de capul meu. Tot in mediul ala de kkakkat traiesc. Cred ca sunt niste legi pe care nu le poti invinge.

 • Articolul e gresit, sunt universitati (printre cele mai bune) la care nu costa nimic sa studiezi, pentru ca dau burse, sau la care contributia familiei e ~2000 de euro pe an. Asta inseamna ca universitatea plateste inclusiv cazarea si masa.

  Lista, pentru cei interesati: Princeton, Harvard, Yale, MIT, Cambridge, Carnegie Mellon, Jacobs University, Cornell. Succes!

 • nu mai dezinformati cititorii cu mizeriile voastre. copiii amintiti de dvs sunt chiar foarte buni si nu merita denigrati. ati auzit o barfa de 2 lei in targul asta si ati publicat-o . nu sunteti informati nici macar cu clasele in care sunt copiii amintiti.

 • una dintre cele mai mari problem a zilelor noastre, este aceea ca sunt multi copii buni la scoala, isi rod coatele pa bancile facultatilor si dupa ce termina statul le da ce ? nik. tot beizadelele vor intra in politica si vor conduce aceasta tara de corupti si sosalari.astept pareri

 • Ar trebui apreciati cei care au conditii mizere de trai si reusesc in viata cu o vointa de fier ca sa-si depaseasca conditia!! Copii pe care ii laudati in articol sunt intr-adevar foarte buni dar daca parintii nu ar fi avut potenta finaciara pe care o au nu se stie daca mai ajungeau la olimpiadele internationale. Copii superdotati dar saraci nu-si permit sa plateasa un ban in plus nici macar pentri o paine dar sa mai plece in alte tari!!? Statul nu incurajeaza munca cinstita!!

 • Domnilor ziaristi inainte de a scrie un articol documentativa . Elevele de la C. N Emil Racovita sunt in clasa a- Xl-a asta pentru cultura D-tra si pentru o corecta informare a cititorilor

 • daca ar fi si real ,si nu comandat acest articol,ar fi foarte bine!am fiica eleva la CNER si va garantez ca aceste doua fete,Camelia si Ruxandra au fost intotdeauna favorizate de profesori1daca parintii sunt somitati,in vizunea profesorilor de acolo …obligatoriu si elevu; este „somitate”! nu e totul asa cum se vede pe dinafara!sunt multi copii nedreptatiti acolo din cauza acestor copii bogati!

 • Vorbim de copii foarte buni,de licee care nu se pot aseza toate pe primul loc in Iasi,de copii geniali pentru ca parintii sunt in functii importante ,dar nu vorbim de marea majoritate a copiilor care sunt poate la fel de buni ca cei mentionati.In Racovita sunt doar 2-3 copii care exceleaza?Sa fim seriosi!Ce gazetar este acest domn/a?Sa vina efectiv sa colecteze realitatea din licee ar fi situatia cea mai corecta,nu sa scrie clasa XII in loc de XI.Va rog refaceti articolul cu scuzele de rigoare catre toti copiii si parintii care au fost lezati si incercati, ca gazetari, sa va castigati o paine curata,evitati spagile sau subiectele la comanda.Nu am vrut sa comentez articolul, dar,este bine sa vedem si partea plina a paharului.Sa avem un 2014 linistit.

Adauga un comentariu