Titlurile zilei

Secretele din spatele alertei cu bombă de la Hotelul „Unirea” din Iași! Cine a sunat la 112 să anunțe că totul va sări în aer și ce a vrut de fapt? (EXCLUSIV)

Publicat: 08 mart. 2021

Panică în centrul Iașului în weekend. Mai multe echipaje de intervenție au luat cu asalt Piața Unirii din Iași după o alarmă cu bombă. Inițial s-a crezut că este vorba despre un exercițiu, dar nu a fost așa. Pompierii, pirotehniștii și polițiștii din Iași au petrecut câteva ore bune scotocind tot Hotelul „Unirea”. Într-un final s-a dovedit a fi o alarmă falsă

Clipe de panică în centrul Iașului. Sămbătă, în jurul prânzului, Piața Unirii din Iași a fost luată cu asalt de polițiști, pompieri și pirotehniști după ce un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe că în Hotelul „Unirea” a fost plasată o bombă. Ore întregi, specialiștii din Iași au verificat dacă cele semnalate se confirmă, iar pentru persoanele cazate în hotel ceea ce s-a întâmplat a fost un adevărat șoc.

„Abia ne-am cazat, nu ne-a spus nimeni ce se întâmplă. Noi am ieșit din hotel pentru câteva minute și nu ne-a mai lăsat Poliția să intrăm înapoi. Sunt foarte speriată, nu am mai pățit niciodată așa ceva”, a spus sâmbătă o femeie care abia se cazase la Hotel „Unirea”.

Panică a fost și printre o parte dintre angajați. Odată ce autoritățile au înconjurat hotelul, tot mai multe persoane au început să se întrebe ce se întâmplă. Fiind vorba despre o alertă cu bombă, autoritățile au făcut un perimetru în jurul hotelului, iar circulația în zonă a fost restricționată.

Cum a acționat Poliția în cazul alertei cu bombă de la Hotel „Unirea”

Polițiștii din Iași au făcut verificări împreună cu structuri paralele.

„În jurul orei 12:35 am fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la faptul că într-un hotel din municipiul Iași se află un dispozitiv explozibil. La fața locului s-au deplasat polițiști, pompieri și jandarmi, procedându-se la delimitarea zonei respective și desfășurarea activităților specifice. Polițiștii pirotehniști efectuează controlul pirotehnic pentru identificarea presupusului dispozitiv explozibil și se continuă verificările pentru stabilirea întregii situații de fapt”, au precizat sâmbătă reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

După verificări amănunțite, reprezentanții IPJ au revenit cu informații.

„În urma controlului pirotehnic și a activităților desfășurate s-a constatat faptul că cele sesizate nu se confirmă. Verificările continuă pentru identificarea apelantului și stabilirea întregii de fapt, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale”, au completat reprezentanții IPJ Iași.

A împrumutat telefonul unei persoane care a sunat la 112

Reporterii „BZI” au încercat să afle cine a fost cel care a băgat în sperieți un hotel întreg. Surse din cadrul anchetei au precizat că apelul a fost efectuat din alt județ, nu din Iași. Astfel, apelul a fost efectuat din județul Suceava, mai precis din localitatea Câmpulung Moldovenesc. Polițiștii din Iași în colaborare cu cei din Suceava au reușit să ajungă la proprietarul telefonului de pe care s-a efectuat apelul. Din câte se pare, este vorba despre o persoană care a împrumutat telefonul unei alte persoane pentru a efectuat un apel.

Proprietarul telefonului le-a spus polițiștilor suceveni că nu a știut că persoana care i-a solicitat ajutorul va efectua un apel la 112 să anunțe că într-un hotel din Iași este o bombă. Polițiștii trebuie să stabilească cine se face vinovat și cine trebuie tras la răspundere. O glumă proastă blochează extrem de multe echipaje de intervenție. Dacă va fi găsit vinovat, cel care a efectuat apelul ar putea fi amendat chiar și cu 10.000 de lei.

Comentarii
Adauga un comentariu