News Flash:

SECRETELE din spatele unei mega-afaceri care a saracit Iasul. Corporatia care a pus in genunchi Primaria Iasi poate executa silit terenuri publice de 15 milioane euro - FOTO

27 Martie 2018
7955 Vizualizari | 38 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7625 RON (-0.0002)
USD: 4.2638 RON (-0.0088)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Contractul semnat intre sefii Primariei Iasi si francezii de la Veolia reprezinta unul dintre cele mai paguboase contracte facute in istoria recenta a municipiului Iasi • Afaceristii francezi, cercetati penal de DNA pentru coruptie si dare de mita, au venit in anul 2012 la Iasi cu 200 mii euro si au preluat intreg sistemul de productie si distributie a energiei electrice din care scot profituri uriase • Ca sa fie siguri ca nu va pierde nimic, corporatia franceza si-a luat garantii terenuri din domeniul public al municipiului Iasi in valoare de aproape 15 milioane euro, pe care le pot executa silit daca intampina probleme financiare • Un caz asemanator s-a petrecut la Alba Iulia, acolo unde municipalitatea este executata silit de compania franceza • Directia Nationala Anticoruptie urmareste drumul spagilor date de sefii Veolia Romania directorilor si persoanelor influente din administratiile publice locale

Cel mai pagubos contract din istoria recenta a Iasului este intelegerea facuta intre Primaria Municipiului Iasi si compania franceza Veolia in momentul concesionarii serviciului public de termoficare al orasului. Intelegerea a fost facuta in conditii suspecte in anul 2012, atunci cand CET SA Iasi nu mai putea continua activitatea de productie pentru ca nu mai putea achizitiona combustibil din cauza datoriilor de 650 milioane lei.

La vremea respectiva, corporatia franceza Veolia a venit la Iasi cu o suma de 200.000 euro pentru achizitia de combustibil, iar Primaria Iasi a pus la dispozitie intreg sistemul CET SA, adica cele doua Centrale Electrice de Termoficare din Tudor Vladimirescu si Holboca, terenurile aferente, instalatiile de productie si distributie, punctele termice, precum si toata infrastructura necesara producerii si distributiei de energie termica si electrica.

Contractul a fost incheiat in asa fel incat compania franceza si-a luat toate masurile de siguranta ca nu va iesi in pierdere, iar pentru asta a obligat sefii Primariei Iasi sa ofere garantie mai multe bunuri imobile in valoare totala de aproape 60 milioane lei (vezi facsimil). Practic, Veolia a impus in contractul de delegare a gestiunii serviciului de termoficare un termen conform caruia va putea executa silit Primaria Iasi de bunurile imobiliare daca ajung la datorii de 20 milioane lei.

Este vorba despre un teren aflat pe Ses Bahlui, strada Cicoarei, T39, parcelele 1741, 1740, 1726, 1732, 1735 si T40, parcelele 1742, 1743, 1739, 1738, 1734, 1736, DS 1234, 1737 in suprafata de 460.000 mp, a carui valoare este de 29.461.200 lei. Totodata, a fost pus garantie si terenul din strada Cicoarei T 56, parcela A2261, in suprafata de 282.800 mp, a carui valoare este de 20.707.300 lei. Cel de-al treilea imobil pus garantie de Primaria Iasi este pe Ses Bahlui, strada Cicoarei, Y56, parcela PS 1771, in suprafata de 152.400 mp, a carui valoare este de 9.022.700 lei.

Citeste si : Este strigator la cer! Veolia a umflat din nou facturile la incalzire! Iata dovada ca iesenii au platit mai mult decat trebuiau 

Veolia a pus mana pe terenurile municipalitatii din zona Cicoarei

Ca sa execute silit aceste terenuri in valoare totala de aproape 60 milioane lei, Veolia Energie Iasi nu trebuie decat sa inregistreze probleme financiare si sa ajunga la un prag al datoriilor de 20 milioane lei. Pentru a fi siguri de aceasta garantie, compania franceza a incheiat chiar un contract de ipoteca imobiliara pentru imobilele respective, iar municipalitatea ieseana le poate folosi doar cu acordul Veolia/Dalkia. Practic, ca sa puna mana pe terenurile respective, iesenii trebuie sa inregistreze restante de 20 de milioane lei catre Veolia Energie Iasi. 

"Debitorul ipotecar (Primaria Iasi - n.r.) nu poate concesiona sau transmite niciun drept sau obligatie rezultand din Contractul de Ipoteca fara acordul prealabil al Dalkia. Dalkia poate cesiona ipoteca sau rangul acesteia din acest Contract de Ipoteca, atat impreuna cu obligatiile garantate, cat si separat. In cazul in care oricare dintre imobilele ipotecate este distrus, deteriorat ori i se diminueaza valoarea din culpa debitorului ipotecar, Dalkia va putea solicita debitorului sa furnizeze garantii suplimentare, in vederea acoperirii valorii imobilelor ipotecate", se arata in Contractul de Ipoteca semnat intre Primaria Iasi si Dalkia Termo Iasi.

Parcurs suspect de la profit la pierderi

De specificat faptul ca, sistemele de productie a energiei in cogenerare de inalta eficienta sunt cele mai profitabile daca sunt administrate corect. Dupa prima iarna in care a functionat la Iasi, adica la data de 30 ianuarie 2013, Dalkia Termo inregistra un profit de 2.213.658 lei. Cu toate ca, din acel moment, costurile de productie au fost reduse la jumatate fata din perioada CET SA odata cu concedierea a peste 650 de angajati, iar pretul gigacaloriei a fost majorat cu 60 la suta, Veolia a raportat pierderi financiare constante. Practic, pentru anul fiscal 2013, Veolia Iasi a raportat pierderi de 12.775.840 lei (vezi facsimil) si a continuat sa raporteze pierderi cuprinse intre 2 si 4 milioane de lei anual, iar asta la venituri de peste 100 milioane de lei anual. Este greu de crezut ca Veolia Energie Iasi inregistreaza pierderi atat de mari, iar conducerea Veolia este suspectata ca face diverse manevre financiare care sunt specifice marilor corporatii de a scoate profitul din tarile subdezvoltate pentru a-l transfera in tara-mama.
Aceste raportari fiscale se fac in conditiile in care, conform contractului de delegare, Primaria Iasi trebuie sa primeasca o redeventa de 0,3 la suta din cifra de afaceri anuala a Veolia Energie Iasi SA, asta in conditiile in care, in vremea CET SA, municipalitatii ii revenea o redeventa de 10 la suta din cifra de afaceri. Actionariatul societatii iesene este format din Veolia Energie România SA cu 90 la suta din actiuni si Municipiul Iasi cu 10 procente din actiuni.

Citeste si : EXPLOZIV! Control bomba in Iasi, la prima companie multinationala acuzata de coruptie din Romania

Caz asemanator la Alba Iulia, acolo unde Veolia executa silit municipalitatea

Un contract asemanator a fost incheiat de Veolia si cu municipalitatea din Alba Iulia, acolo unde compania franceza a dat in judecata Primaria Alba Iulia pentru a prelua o garantie de aproape 60 milioane lei. La preluarea sistemului din Alba de catre Dalkia, se alimentau 16.640 de apartamente si 457 de agenti economici. Dupa cativa ani de servicii, au mai ramas racordate la sistemul centralizat doar 55 de apartamente intr-un singur bloc din oras, precum si Tribunalul Alba.  Reprezentantii Primariei Alba Iulia au precizat ca niciodata nu au avut un contract mai pagubos, pentru ca Dalkia a emis o factura de 3,3 milioane lei in conditiile in care nu mai existau clienti in sistem, iar municipalitatea a refuzat sa plateasca. Drept urmare, Veolia a dat in judecata primaria pentru a o executa silit de garantia ipotecara de aproape 60 milioane lei.

De mentionat si faptul ca, francezii de la Veolia au incasat ilegal 2 milioane de euro pentru productia de energie electrica in cogenerare, desi acesti bani trebuiau sa revina Primariei Iasi. Practic, in momentul in care 30 procente dintre clienti se debranseaza, falimentul se apropie pentru ca, de regula, un numar la fel de mare de clienti ramane racordat, pentru ca nu au bani sa investeasca intr-o centrala termica, dar nici sa plateasca facturile si restantele catre sistemul centralizat. La nivelul Iasului, mai bine de 80 la suta dintre consumatori s-au debrasat de la sistemul centralizat de incalzire.

Profitul companiei Veolia in Romania este de aproape 13 ori mai mare decat reuseste sa scoata in toate celelalte tari ale lumii. La încasari de circa 750 milioane de lei, profitul net al companiei a fost de 140 milioane lei pe parcursul anului trecut. In schimb, la nivel mondial, compania franceza Veolia are o profitabilitate generala de circa 1,4 la suta din cifra de afaceri. Cu alte cuvinte, cea mai buna afacere a francezilor de la Veolia este desfasurata in Romania, fiind chiar de peste 13 ori mai profitabila decat oriunde in lume.

Citeste si : Seful gigantului francez Veolia: "Pretul pamantului va avea cea mai mare crestere in viitor"

Francezii se folosesc de un sistem care nu le apartine

Operatorul de termoficare al orasului, SC  Veolia Energie Iasi SA, nu este proprietarul celor doua Centrale Electrice de Termoficare din Iasi. Veolia Energie foloseste CET in mod abuziv deoarece bunurile care compun instalatia de productie si transport a energiei apartin, de fapt, actionarilor din cadrul CET SA. La infiintarea societatii comerciale SC CET Iasi SA, Municipiul Iasi a adus, ca aport, un anume patrimoniu.

Drept urmare, Primaria Iasi detine dupa infiintarea noii societati, conform legilor comerciale, un anumit numar de actiuni, dar nu totalitatea lor. Prin metode doar de ei stiute si in conditiile unor datorii ale CET SA de circa 650 milioane lei, sefii din Palatul Roznovanu au reusit atunci sa instraineze unui tert (Veolia Energie/Dalkia Termo-Iasi) bunuri care nu le apartin. In acest fel, contractul aduce prejudicii celorlalti creditori de buna-credinta, inclusiv fosti salariati sau statul roman, inscrisi la masa credala si care trebuie sa primeasca peste 600 milioane de lei in urma insolventei CET SA. Fostul administrator special al CET a fost inlaturat si schimbat de sefii Primariei Iasi imediat dupa ce a cerut dreptul de proprietate asupra bunurilor.

Practic, s-a incheiat un contract de delegare de gestiune cu un tert, fara ca niciunul dintre acestia sa fie proprietarul de drept al bunurilor respective, mai ales ca exista un proces pe rol in acest caz. In aprilie 2012, cand a aparut o oportunitate unica, exact inainte de privatizarea termocentralelor, sefii din Primaria Iasi s-au intors la 180 de grade si au dat in judecata CET SA, pretinzand ca o serie de bunuri din patrimoniul CET-ului sunt de fapt in proprietatea Primariei Iasi.

Practic, sefii Primariei Iasi au oferit doua unitati de productie de energie termica si electrica, ce aduc venituri de cateva milioane lei anual, care nu le apartineau, catre o firma privata care are drept de exploatare a instalatiilor vreme de 20 de ani.

Citeste si : Acesta este marele secret al Veolia la Iasi. Metoda prin care afaceristii francezi produc zeci de milioane de euro pe spinarea iesenilor - FOTO

Sefii Veolia au dat spaga pentru a mari tarifele platite de populatie

Directia Nationala Anticoruptie a demascat drumul spagilor date de sefii Veolia Romania directorilor si persoanelor influente din Primaria Bucuresti pentru a majora fara temei pretul apei si canalizarii platit de populatia capitalei. Apa Nova, firma administrata de Veolia, a cumparat "bunavointa" unor televiziuni pe sume "importante" pentru ca posturile TV sa nu relateze despre aspecte negative din activitatea companiei, potrivit motivarii instantei de judecata. Martorul care a dat declaratii la DNA Ploiesti a prezentat numele a patru societati care controleaza patru posturi, si anume Realitatea TV, Antena 3, B1 TV si Romania TV, care primeau bani de la Veolia/ApaNova prin intermediul SC Avatar SRL.

In momentul privatizarii CET SA Iasi catre compania franceza Veolia, pretul gigacaloriei a fost majorat cu 60 de procente. Veolia Energie Iasi are contracte de publicitate cu mai multe publicatii si televiziuni din Iasi, care au evitat subiectele negative legate de activitatea suspecta a societatii. Sume lunare de aproximativ 2.000 de euro au fost platite de Veolia invlusiv unor apropiati ai sefilor din Primaria Iasi, asa cum s-a intamplat si in cazul lui Iulian Micu.

Responsabil pe relatiile de comunicare in Palatul Roznovanu, acesta este considerat ca fiind un personaj cheie in momentul in care s-au organizat intalnirile dintre afaceristii francezi si sefii primariei. Iulian Micu nu a putut fi contactat telefonic pentru a explica modul in care incasa bani de la compania franceza.

"Nu vreau sa mai aud in viata mea de Veolia", a spus Ana Maria Icatoiu, fostul director comercial al Veolia Energie Iasi, care a decis sa paraseasca functia in urma cu un an, asta la scurt timp dupa ce DNA a facut public dosarul Veolia si ApaNova de la Bucuresti.
Directia Nationala Anticoruptie ar trebui sa se autosesizeze in cazul personajelor din administratia publica locala care au primit bani de la Veolia.

Citeste si : Zeci de ieseni se revolta impotriva companiei Veolia si cauta sa li se faca dreptate!

Un puscarias se ocupa de imaginea Veolia

Banii iesenilor ajung la diverse firme din Bucuresti care se ocupa de imaginea Veolia. De exemplu, firma The Group este cea care se ocupa de tot ce inseamna imagine si marketing pentru Veolia. Problema este ca unul dintre fondatorii acestei firme, Bogdan Nicola, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 2 ani si sase luni de închisoare pentru cumparare de influenta. Decizia, pronuntata în 2014, nu este definitiva, putând fi atacata la Curtea de Apel.

În plus, atunci instanta a dispus mentinerea controlului judiciar în cazul lui Bogdan Nicola, potrivit paginademedia.ro. Bogdan Nicola este fratele Mihaelei Nicola, amândoi fondatori ai grupului de companii de comunicare, The Group, alaturi de Zoltan Szigeti.
Directia Nationala Anticoruptie a decis în vara anului 2013 trimiterea în judecata a lui Bogdan Nicola alaturi de alte cinci persoane. Potrivit unui comunicat emis de institutie la momentul respectiv, Bogdan Nicola ar fi platit 10.000 de euro pentru obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil.

In aceste conditii, nici nu este de mirare ca facturile iesenilor sunt umflate cu procente cuprinse intre 20 si 30 la suta lunar, din moment ce o parte din bani ajung la firme din Bucuresti, controlate de oameni condamnati la puscarie. Alaturi de Bogdan Nicola, fondatorii firmei The Group sunt Mihaela Nicola si Zoltan Szigeti.

Grup infractional organizat?

Din cate se pare, compania franceza a pus la cale un adevarat grup infractional in Romania. Pe langa problemele foarte mari de la Iasi, Veolia este puternic contestata si la Ploiesti, si la Bucuresti, acolo unde francezii au dat lovituri financiare pe seama facturilor uriase platite de oameni. De exemplu, este de notorietate faptul ca grupul francez de utilitati Veolia Environnement, compania-mama a Apa Nova Bucuresti, este investigat de Departamentul de Justitie al Statelor Unite si de US Securities and Exchange Commission, institutia de reglementare si supraveghere a pietei de capital din SUA pentru posibile încalcari ale legislatiei federale americane, informeaza Profit.ro.

Investigatia are legatura cu faptele anchetate de Directia Nationala Anticoruptie din România într-un dosar deschis în 2015. În aceasta cauza, mai multe persoane, inclusiv doi fosti sefi ai Apa Nova, dar si compania, sunt urmarite penal pentru trafic de influenta, luare de mita, violarea vietii private, evaziune fiscala si spalare de bani.

DNA si DIICOT ar trebui sa ancheteze si modul in care Veolia Energie Iasi (actuala denumire a Dalkia) a preluat contractul de furnizare si producere a energiei termice in Iasi.

In perioada urmatoare, vom prezenta dovezi clare despre abuzurile facute de Veolia la Iasi, despre modul cum francezii s-au imbogatit din banii iesenilor! Daca si voi aveti probleme cu furnizorul de energie termica Veolia Energie Iasi, daca si voi ati primit facturi inexplicabil de mari la incalzire sau aveti nemultumiri legate de operatorul de termoficare, trimiteti sesizarea voastra la adresa sesizari-veolia•bzi.ro sau stiri•bzi.ro. Vom reveni!

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

veolia_anexa_4
cet sa veolia executa silit factura datorii primaria iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (38)

Iesean  | #647185
Primăria a pus gaj si piramida de pe Splai.Nu mai avem nici o scuza un popor de cretini in frunte cu, conducatorii nostri ilustri. Francezii au venit sa faca banii nu sa piarda vremea, au venit exact dupa ce s-au modernizat toate PT- urile. Nu avem nici o scuză.
Buzoian  |  #647232
Amice, sunt asimilate faptelor de corupție atât LUAREA de mită cât și DAREA de mită. Se pedepsesc fix la fel deși, după mintea mea, corupătorul ar trebui pedepsit mai aspru deoarece dacă n-ar exista corupător n-ar exista nici fapta.
Francezii n-au nicio scuză. N-au venit să facă afaceri, adică să aibe de câștigat ambii protagoniști implicați (win-win) ci au venit să jefuiască.
Să fie limpede (a propos de campaniile publicitare care de fapt sunt taxe de protecție) DNA-ul n-o să facă nimic. DNA-ul are menirea să protejeze interesele firmelor străine ce activează în România. În cel mai fericit caz se agăța firma românească - The Group - care se ocupă de imaginea Veolia. Și le dă la români vreo 22 ani de pârnaie iar francezilor tradiționalul our voir!
Securistul Performant  |  #647324
Companiile străine fură cu protecția Securității.
DNA reprezintă secția penală a Securității. Cum ar putea secția penală a Securității să ancheteze furturile hoților protejați de Securitate?
Mosu  | #647191
Mai bine intrebati cat a luat Nechita la semnarea contractului in aceasta forma. Asa se intampla cand pui sefi oameni care nu au nici un Dumnezeu, si se gandesc numai la binele lor si nu la cel al comunitatii. A cam trecut vremea alesilor care pentru a rezolva problemele comunitatii puneau la bataia propriile averi vezi I.I.C. Bratianu, Dimitrie Gusti etc. Starea de prostie izvoraste din saracie. Atat timp cat politicienii nostri vor sa-si faca mendrele si sa nu-i intrebe nimeni nimic ne tin in saracie. Un om care are grija zilei de maine nu mai are timp nici chef sa-si mai puna probleme majore asupra comunitatii.
COSTICA  |  #647238
Corect - cat a luat Nechita si Chirica - la semnarea contractului ... poate se aude intrebarea si la DNA ...
Buzoian  |  #647240
Probabil cât au dat francezii, dar pe francezi DNA-ul n-o să-i întrebe nimic. Sunt asimilate faptelor de corupție atât LUAREA de mită cât și DAREA de mită. Doar ambasadorul SUA în România și tu nu ști acest amănuntN5.
Buzoian  |  #647242
Probabil cât au dat francezii, dar pe francezi DNA-ul n-o să-i întrebe nimic. Sunt asimilate faptelor de corupție atât LUAREA de mită cât și DAREA de mită. Doar ambasadorul SUA în România și tu nu ști acest amănunt.
nicusor  | #647196
Bravo ca demascati cu cifre reale golaniile de acolo
Mihai  | #647200
Teleru , cioc cioc a venit DNA-UL . Ne dati sau nu ne dati :).
petrica  | #647210
cred ca unii sunt invidiosi pe aceasta firma care s-a dezvoltat;;;; pe cine fura aceasta firma????? stiu iesenii cata caldura consuma , ca sa stie ce platesc ??????? daca iesenii nu stiu cata caldura consuma --- ei ce platesc de fapt??? sau de ce dau vina pe altii ! aflati mai intai cat consumati la caldura , cat costa, ce platiti si apoi sa vorbiti!
adrian b  |  #647220
Așa matinal tu deja mănînci rahat , sa băligat teleru ????
Buzoian  |  #647233
Și tu tot la „The Group” ai vârâtă cartea de muncă! Cum se justifică publicitatea dacă activitatea firmei este monopol? Că doar nu există două rețele de termoficare cu doi operatori distincți!
Aaaaaaaa, nu este publicitate ci ... taxă de protecție! Da, așa se justifică. Biensure!
iesean  |  #656485
Petrica, stai linistit ca stim mai bine decat crezi tu s-au altii cate gigacalorii consumam noi Iesenii, chiar daca Veolia nu doreste acest lucru si umfla facturile. Suntem mai bine pregatiti dacat multi alti sefi de pe la Veolia si nu se asteptau sa gaseasca "ieseni" care sa fie mai specialisti decat ei.
noe  | #647211
fiti calmi ca nichita a fost aspru sanctionat pentru ca a dat asemenea valori de pomana unor speculanti . VA DATI SEAMA A FACUT 20-30 DE ZILE DE PUSCARIE !!! justitie tata si este romineasca get-beget .
Buzoian  |  #647236
Spre deosebire de libertarianul de Hava de la Alba Iulia care n-a fost deranjat nici c-o ******!
Buzoian  |  #647237
Cele 6 steluțe ascund cuvântul flower. În engleză, că în română este kinjiru!
ion  | #647212
Banii nu apartin Primariei Municipiului Iasi. Banii apartin proprietarului de drept al instalatiilor, SC CET IASI SA, societate comerciala infiintata de primarie in conformitate cu LEGISLATIA ROMANEASCA. Este adevarat, Primaria, ca aport, la infiintarea societatii a adus un anume patrimoniu. Dupa inregistrarea la Registul Comertului Roman primaria detinea un pachet de actiuni, in raport cu patrimoniu adus ca raport la constituire. Dupa inregistrare, societatea comerciala si capitalul sau, erau independente de primarie si functiona ca orisice societate comerciala. Primaria putea gestiona societatea, ATENTIEEE, prin administratorii numiti dar nu mai detineau PROPRIETATEA BUNURILOR.
ion  | #647216
Primaria Iasi era un actionar, Intreb, legea nu este egala in Romania? Fac o societate comerciala si aduc, ca aport la patrimoniu, apartamentul, proprietate personala, pe baza capitalului social al firmei fac imprumut la banca, banii ii cheltuii la pacanele, imi pot lua apartamentul inapoi si sa spun ca nu ma mai intereseaza socitatea comerciala infiintata de mine? TATAAA! Numai "ganditorii" din Primaria Iasi pot concepe o astfel de schema, ajutati si de o justitie obedienta. In concluzie, in drept si in fapt, banii apartin SC CET IASI SA si sunt bani ce trebuie sa acopere o parte din banii salariatilor indisponibilizati. Voi continua.
visinica  | #647225
Sa impuste careva acesti jihadisti.
Buzoian  |  #647239
Bre, nu te lega de francezi, că instantaneu îți bate DNA-ul la ușă!
Vasile  | #647246
Cand te uiti in sus Teleru mai vezi altceva decat coșuri de fum de la centrale ? Nu prea, asa-i. Ai pus firma pe chituci
Monica  |  #647248
Pai nu vede din cauza fumului de la cet-ul dun tudor.
Buzoian  | #647252
Firma Veolia (Compagnie des eaux) este o firmă franceză înființată încă de pe vremea lui Napoleon și este specializată în distribuția de apă. De specializați ce sunt, în hoții firește, au fost hușuiți de locuitorii Berlinului în 2011 în urma unui referendum la care au votat 666.235 berlinezi pentru „Berlinezii își doresc apa înapoi”. Ca să scape de ei, Primăria din Berlin a făcut un credit cu care să-și răscumpere distribuția de apă. Nu numai că au majorat nejustificat tarifele dar îi furau pe berlinezi și cu ajutorul apometrelor. Montau apometre cu un DN (diametru nominal) mai mare decâl al țevii de după acesta. Nemții au constatat că acest lucru duce la erori de contorizare, indicând consumuri mai mari decât cele reale.
SA il intrebam pe Bodea director  | #647256
Aflam in campania electorala din 2016 in timp ce Bodea vroia sa devina si Primar de Iasi ca el in timp ce era director la Aeroport era ANGAJAT SI LA Termoservice !!! Oare el le dade consultanta Francezilor ??? Stie cineva ce facea acolo , de ce era emunerat ????? Oare nu ia foat rusina sa ia bani nemunciti ???? El este un individ care TOATA VIATA a muncit la STAT !!! AAA e foarte benefica politica , doar tre sa stii ce CU-RURI sa pupi !!!!
Buzoian  | #647258
Ca să fie limpede, Veolia împreună cu sora ei Suez, au fost hușuite chiar și de concetățenii lor parizieni (detalii pe remunicipalisation.org). Ca să o scurtez. Nu este normal ca utilitățile publice monopol (nicio localitate de pe glob nu are două sau mai multe rețele de apă, de termoficare) să fie administrate de firme private. Firmele private (autohtone sau străine) au ca principal obiectiv maximizarea profitului care se obține tocmai din majorări nejustificate de tarife și sunt o consecință a scăderii nivelului de trai. Corect este ca utilitățile să fie administrate de consiliile locale pe principiul non-profitului. Ceva similar cu ce funcționează în Ungaria (detalii pe enksz.hu).
Tragic este că în România legislația este de tip colonial. ANRSC nu acordă licență operatorilor dacă nu fac dovada că pot obține profit. Exact pe dos de cum se pune problema în țările suverane.
Buzoian  | #647267
Respect pentru Ana Maria Icatoiu, fostul director comercial al Veolia Energie Iasi, care a decis sa paraseasca functia in urmă cu un an, la scurt timp după ce DNA a făcut public dosarul Veolia si ApaNova de la București.
Spre surprinderea multor străini, există și români care refuză să ia parte la mizeriile intitulate pompos biznisuri.
iesean  |  #656488
Las-o mai moale "Buzoianule" cu osanale la adresa lui Icatoiu, pune mana si documenteaza te sa vezi ce a facut ea la Ploiesti impreuna cu inca "doua gratii" si vezi cum erau ele "poreclite".
Crezi ca a fost adusa la Iasi de specialista ce era, nu tataie, ci pentru ca avea "imaginea" unei tipe care calca pe cadavre pentru a iesi ea in fata.
Dar nu se astepta sa vada ca Iasul nu este Ploiestiul si ca aici iesenii stiu cu ce se mananca gigacaloria.
MIhaela  | #647268
Veolia a inceput sa contracareze articolele din ziar. Priviti la ziarul de iasi si evenimentul.hahahahah
Mihael  |  #647299
Primul nume e un cotidian cu doar doua straturi :)
De unde investigatie si verticalitate ?
ieseanul  | #647271
Incredibil !!! n November 24, 2008, the City Council of Paris, France, decided not to renew the municipal water supply service contract with Veolia and Suez, two French companies that dominate the global water market for municipal water services. They had been operating the French capital's water supply system jointly since 1985, and Veolia had been in charge of billing for the entire system since 1860. The decision came out of an electoral promise made by the left-wing mayor, triggered by rising prices, poor accountability and political ulterior motives. The production and supply, that had been outsourced to separate entities, were unified in a new public company, Eau de Paris, which began running the whole system from January 1st 2010 onwards.
Londreanul  |  #647300
Tradu bre omule. Ca se confunda cu o reclama electorala .
radio sant  | #647303
In numele primăriei au sembat niste .oameni; cine? dati nume si prenume,nu vorbiti la mod impersonal.Veolia reprezentata de...si primaria Iasi reprezentata de...
Acestia trebuie sa raspunda impreuna cu consilierii juridici care au coordonat contractul intre parti.La asemenea contracte de importanta vitala pt oras,nu s-acd3cis in consiliul primăriei? Cine a participat,cine a semnat!! Hai,curaj, hotiile sa fac de oameni nu de firme si
institutii,aceia trebuie trimisi in instanta.
...sau functionam după regula comunista- gresala este personala pedeapsa este colectiva???!!
radio sant  | #647304
In numele primăriei au sembat niste .oameni; cine? dati nume si prenume,nu vorbiti la mod impersonal.Veolia reprezentata de...si primaria Iasi reprezentata de...
Acestia trebuie sa raspunda impreuna cu consilierii juridici care au coordonat contractul intre parti.La asemenea contracte de importanta vitala pt oras,nu s-acd3cis in consiliul primăriei? Cine a participat,cine a semnat!! Hai,curaj, hotiile sa fac de oameni nu de firme si
institutii,aceia trebuie trimisi in instanta.
...sau functionam după regula comunista- gresala este personala pedeapsa este colectiva???!!
Ionescu  | #647309
Daca CET era in faliment de ce n-a fost închisa? Neavînd sursă de căldură ieșenii erau nevoiți sa cumpere sursa de incalzire daca CET nu functiona. Un resou , o centrala, un convector si scapam de beleaua asta de incalzire centralizata care jupoaie lumea de bani.
Corectare  |  #647311
"care jupoaie PROSTII de bani". Ca sa respectam adevarul.
Vasile  | #647314
Ieseni , sa incepem MAREA DECONECTAREEEEEEEEE
Cristi  | #647335
Mai oameni buni , dupa 6 ani de evolia cu studii superioare iau 2400 ron net si cu ture de noapte . Unde sunt banii furati ? Ca unii au murit din cauza reducerii de personal. Au lasat orfana o fata acesti hoti.
colegu lu cristi  |  #647345
Care studii superioare? Alea pe care le tii in sub perna la nevasta? Probabil esti unul din aia cu studii superioare facute cu lopata in mana si care acum are pretentii de intelectual. Daca esti asa mare specialist de ce stai pe banii astia?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2597 (s) | 21 queries | Mysql time :0.050349 (s)