Titlurile zilei

Secretele din spatele unei sinucideri șocante. Coco, tânărul din Bularga care și-a înfipt un cuțit în inimă, a bătut cu pumnii în ușa fostei iubite să ceară ajutor – UPDATE

Publicat: 07 dec. 2020
După ce și-a văzut fosta iubită alături de doi băieți, a decis să-și pună capăt zilelor
Coco, tânărul care s-a sinucis

Scene de o duritate extremă la Iași. Un tânăr de 19 ani s-a sinucis înfigându-și un cuțit în inimă într-un cămin din cartierul Bularga. Nimeni nu se aștepta să recurgă la un asemenea gest, însă ar fi trăit o adevărată dramă după ce s-a despărțit de iubita lui. Chiar în seara în care s-a sinucis ar fi văzut-o pe fosta sa iubită alături de doi băieți, iar asta l-ar fi scos din minți și l-a trimis către moarte

Un tânăr de 19 ani s-a sinucis în cartierul ieșean Bularga. La 19 ani, Coco, așa cum era cunoscut de prieteni, a decis să-și încheie socotelile cu viața înfigându-și un cuțit în inimă. Vineri seara, un apel la numărul unic de urgențe 112 avea să anunțe tragedia. Un echipaj medical a ajuns la fața locului și l-a găsit pe tânăr în stop cardio-respirator. Imediat au fost începute manevrele de resuscitare, însă totul a fost în zadar. Tănărul a murit. Reporterii BZI au aflat că tânărul a consumat în ziua respectivă alcool, alături de prieteni. La un moment dat și-a văzut fosta iubită alături de doi băieți. Atunci ar fi înnebunit de furie și s-ar fi luat la ceartă cu cei doi. Câteva persoane au precizat că ar fi existat și o altercație fizică, însă nu este clar dacă așa s-a întâmplat.

Și-a înfipt un cuțit în inimă

După acel episod, tânărul a ajuns într-o cameră de cămin din Bularga și a continuat să bea alături de trei prieteni. La un moment dat ar fi pus mâna pe un cuțit și s-a înjunghiat în piept. Rănit, ar fi mers la ușa fostei sale iubite și ar fi cerut ajutor. Tânăra a fost cea care a sunat la 112 și a cerut ajutor. Din păcate, pentru tânăr nu s-a mai putut face nimic. Cadavrul său a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru a se stabili întreaga situație de fapt.

Fosta iubită l-a trimis către moarte?

În mediul online, zeci de prieteni de-ai tânărului au postat mesaje. Lucrurile au scăpat cumva de sub control, iar prietena tânărului cu care a fost până să se sinucidă a primit amenințări. Ea a fost arătată cu degetul și toți credeau că moartea lui Coco a venit din cauza ei. Tot în mediul online avea să se stabilească ce s-a întâmplat. Tânăra pe care Coco a văzut-o alături de doi băieți era fosta sa iubită de care s-a despărțit de ceva vreme. Totuși, ar mai fi avut ceva sentimente pentru ea chiar și acum.

Tentativele de suicid sunt, din nefericire, întâlnite destul de des

Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice. Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii.

Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă. „Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insectid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socioeconomice precare și a conflictelor casnice.

„Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, în cazul substanțelor corozive și a administrării de „antidoturi” precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, acestea pot crește absorbția toxicelor ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.

UPDATE: Familia tânărului care s-a sinucis în cartierul ieşean Bularga a luat legătura cu reporterii BZI şi a ţinut să facă câteva precizări. Ei au spus că tânărul care şi-a pus capăt zilelor a venit nervos acasă şi părea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe fiind supărat că a fost lovit de un necunoscut cu un pumn în faţă.

Familia lui Coco a declarat că tânărul a ales să se înjunghie de supărare, nu din cauza unei feţe aşa cum s-a zvonit iniţial în căminul în care s-a produs tragedia.

Comentarii
  • Educație fara Dzeu , la prima dezamagire serioasa în viața, renunți! Fără să știi că poate bunul Dzeu te ferea din timp de o stricată care ți-ar fi distrus sufletul oricum.mai devreme sau.mai.tarziu.

  • Coane painless, ce zici dumneata se aplica si la ultima dezamagire, nu numai la prima.
    Concluzionam: la prima, cutit (sau lama), la ultima glont full metal geachet (pardon my french).
    Ideea e ca in toate circumstantele, dama merge mai departe. Si bine face.

  • asta barbat.decat s o omoare pe fata sau pe altcineva sa rezolvat singur. din pacate alcoolul si iarba cum spun cei din familie face ravagii.dumnezeu sa l ierte.

  • asta barbat.decat s o omoare pe fata sau pe altcineva sa rezolvat singur. din pacate alcoolul si iarba cum spun cei din familie face ravagii.dumnezeu sa l ierte.

Adauga un comentariu